Niets dan lachende Oudenaardse gezichten rond De Buysscher. Casper bedankte voor zijn basisplaats met 2 mooie doelpunten.  N De Zitter  KSVO

KSVO trok naar de Poezelhoek in Gullegem, op zoek naar eerherstel na de thuisnederlaag van vorige week. Onze tegenstander, FC Gullegem, had zichzelf vorige week, na een valse seizoenstart, een geweldige opsteker bezorgt door brandhout te maken van KRC Gent. KSVO mocht zich dus verwachten aan een warm onthaal. Het kunstgras van FC Gullegem ligt KSVO echter goed, want van de voorbije 6 confrontatie, won het er 5. Kon KSVO die lijn verder doortrekken?

Casper De Buysscher terug in het elftal

Bij KSVO was Gilles Van Herreweghe onzeker na een trap in de ribben die hij vorige week incasseerde, maar verscheen toch aan de aftrap. Lorenzo Heirwegh en Niels Mestdagh zijn nog steeds niet beschikbaar. Glenn Tangala verhuisde naar de bank. Hij nam er plaats naast Rune Vandenborre, Robbe Vandenheede, Rayan Mazouz en Laurens Goossens. Casper De Buysscher nam zijn plaats in.

KSVO maakt het verschil in de eerste helft

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd, waardoor het spel goed op en neer ging. Een eerste kansje kwam er van de thuisploeg. Braekeveld werd diep gestuurd maar een attente doelman Verbrugge was eerst op de bal. Het antwoord van KSVO kwam er al meteen. Van Herreweghe veroverde de bal in de 16 van de tegenstander, bediende Van Wambeke, die Cnudde helemaal vrij speelde. Guillaume had maar een hoek uit te kiezen en de 0-1 binnen te trappen. Na 8 minuten spelen was de thuisploeg al op achtervolgen aangewezen.
Gullegem probeerde het combinerend, maar geraakte nauwelijks in de buurt van het Oudenaardse doel. De gevaarlijkste fase kwam er na een voorzet vanop rechts, maar niemand was scherp genoeg voor doel om binnen te koppen.
Na nieuw balverlies in de Gullegemse defensie, kwam alweer Cnudde in schietpositie. Dit keer kon doelman Laverge erger voorkomen. Maar even later moest diezelfde Laverge zich voor de tweede keer omdraaien na een vlotte combinatie tussen De Waele, Cnudde en De Buysscher. Casper ging door op de rechterflank en lobde uit een scherpe hoek heel mooi de thuisdoelman. Na nog geen half uur spelen stond de 0-2 op het bord.
Gullegem probeerde de bakens te verzetten maar verder dan een schot van Braekeveld, dat niet zoveel over ging op een afvallende bal, kwam het niet. Toch werd het nog eventjes heel warm voor het Oudenaardse doel. Een te korte terugspeelbal werd door Santens onderschept maar hij geraakte niet voorbij de uitstekend uitgekomen doelman Verbrugge. Gillian hield hier zijn ploeg recht.
Even later was de wedstrijd helemaal gespeeld na terug heel matig verdedigen bij de thuisploeg. De bal werd heel slordig ontzet, recht in de voeten van de volledig vrijstaande Van Meenen. Victor pakte het geschenk meteen uit en trapte de 0-3 tegen de netten. Meteen ook de ruststand.

Gullegem probeerde er met viriel voetbal nog iets van te maken

De thuisploeg kwam met 2 wissels en veel goede bedoelingen uit de kleedkamer. Ze probeerden met heel viriel voetbal en powerplay hun tegenstander onder druk te zetten. De ingevallen Makekula werd op rechts diep gestuurd, zijn schot uit een scherpe hoek ging over en een schot van Moerkerke werd afgeblokt. Nog Makekula kopte een voorzet aan de 2de paal naast en een diepe voorzet verraste bijna doelman Verbrugge. Hij kon nog net een handje tegen de bal steken.
Gaandeweg ging de storm van de thuisploeg liggen. Het fysieke spel kostte veel energie en een resem aan gele kaarten. KSVO gaf heel weinig weg en kwam terug opzetten en met nog dik een kwartier voor de boeg, besliste Casper De Buysscher met zijn 2de van de middag de wedstrijd helemaal. Na een vrije trap van Van Herreweghe trapte hij de afvallende bal in 1 tijd van buiten de 16 enig mooi naast de verste paal binnen. 0-4 en match nu helemaal gespeeld.
Santens kon 10 minuten voor tijd de eerredder nog binnen koppen (1-4) maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

Wedstrijdinfo:

FC Gullegem: Laverge Juliaan, Hanssens (46’ Delporte), Henneuse, Santens, Braekeveld, Moerkerke (80’ Verbrugghe Seppe), Laverge August (46’ Makekula), Van De Wiele, Vancraeyveldt, Tanghe en Beshliaha

KSVO: Verbrugge Gillian, Van Herreweghe (83’ Goossens), Spileers, Verkerken, Lyssens, De Waele, Van Wambeke (53’ Vandenheede), De Buysscher (83’ Tangala), Van Meenen (69’ Mazouz), Cnudde (83’ Vandenborre) en D’Hondt

Doelpunten:

8’ 0-1 Cnudde
29’ 0-2 De Buysscher
39’ 0-3 Van Meenen
73' 0-4 De Buysscher
79’ 1-4 Santens

Gele kaarten: Laverge A, Beshliaha, Makekula, Van De Wiele, Braekeveld (FCG), Van Meenen, Van Herreweghe, Mazouz (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Michiel Desmet; AR1: Björn Wydaeghe; AR2: Nick Delporte

(Verslag Pat VdV)



zaterdag 26/10 om 20u00

K.S.V.O.

V/S

KSC Dikkelvenne


26/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

02/11

19u30

K.S.V. Oostkamp

-

K.S.V.O.

09/11

19u30

K.S.V.O.

-

RC. Harelbeke

16/11

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

23/11

18u30

Jong Essevee

-

K.S.V.O.

29/11

20u00

K.S.V.O.

-

K.F.C. Sparta Petegem

1

SK Roeselare

8

21

2

RC Harelbeke

8

18

3

KSC Dikkelvenne

8

17

4

K.S.V.O

8

15

4

KVV Zelzate

8

15

6

FC Lebbeke

8

12

7

KVK Westhoek

8

10

7

KFC Sparta Petegem

8

10

7

Olsa Brakel

8

10

7

KSV Oostkamp

8

10

11

KM Torhout

8

9

11

KFC Voorde-Appelterre

8

9

13

FC Gullegem

8

7

13

Jong Essevee

8

7

13

KVC Westerlo B

8

7

16

KRC Gent

8

4

1

Guillaume Cnudde

3

1

Matisse D'hondt

3

3

Lorenzo Heirwegh

2

3

Casper de Buysscher

2

3

Robin Van Wambeke

2

3

Brice Verkerken

2

7

Robbe Vandenheede

1

7

Victor Van Meenen

1

7

Rune Vandenborre

1