N De Zitter  KSVO

KSVO lijkt met 12 op 18 op een rustig seizoen af te stevenen. Ook tegenstander Lebbeke hees zich na een moeilijke start naar de rustige middenmoot. Alle ingrediënten voor een leuke match waren dus vooraf aanwezig.

Lorenzo Heirwegh onvoldoende fit

Onze geelzwarten moesten het wel doen zonder de 2 meest ervaren mannen in de ploeg. Niels Mestdagh is nog enkele weken out en ook Lorenzo Heirwegh bleek niet fit voor de match. Zijn vervanger was Glenn Tangala. De vervanger van Niels was net als de voorbije weken Jérôme Lyssens.

Matisse D’Hondt zorgde al vlug voor de gelijkmaker

Beide ploegen startten aanvallend en hadden er zin in. Het eerste kwartier was het echter altijd ‘net niet’ en moesten beide doelmannen geen bal verwerken. Toch kwam Lebbeke plots uit het niets op voorsprong: de kwikzilveren Diedhiou kwam oog in oog met Verbrugge en liet hem overhoeks kansloos: (0-1). Het antwoord van KSVO volgde prompt: een vrije trap van Van Meenen werd door de alom tegenwoordige De Waele doorgekopt en spits D’Hondt stelde gelijk (1-1). Dat was ook de logische ruststand.

KSVO koud gepakt na de rust

De tweede helft begon bijzonder ongelukkig voor KSVO want al na een halve minuut scoorde Diedhiou alweer (1-2). Van een koude douche gesproken. KSVO reageerde onmiddellijk en de bezoekende goalie had tweemaal alle geluk aan zijn zijde. Constante Oudenaardse druk, maar Lebbeke kon naar hartenlust counteren en er was een sterke doelman Verbrugge nodig om de stand gelijk te houden. Tweemaal redde hij spectaculair op schoten van de vaak ongrijpbare Verheyden, die samen met zijn spitsbroeder Diedhiou vrolijk met de thuisverdediging dolde; dat onder impuls van dirigent Impens. En Impens had het geluk ook nog aan zijn zijde toen een ongevaarlijke bal via Spileers in doel verdween (1-3).

Vier wissels

De wedstrijd leek gespeeld. Maar coach Leleu had een masterplan in gedachten met vier gelijktijdige vervangingen. Paniek bij Lebbeke en de thuisploeg geloofde er eindelijk weer in. De sterk ingevallen De Buysscher ging door op rechts, zette voor. De niet zo balvaste bezoekende keeper devieerde de bal in de voeten van Vandenborre en die liet de kans niet liggen (2-3). KSVO wilde meer en had ten minste een gelijkspel in gedachten. Maar de bal viel niet op pogingen van De Buysscher, Mazouz en Vandenheede.

Gemiste kans

KSVO trok wat gefrustreerd naar de kleedkamer in het besef dat de nederlaag zeker had kunnen vermeden worden en dat zo een kans werd gemist om zich nog vaster in de top vijf te nestelen.
Zonder Mister 50 % Lorenzo Heirwegh en linksachter Niels Mestdagh bleek KSVO niet bij machte om het FC Lebbeke van coach De Cock de wet te dicteren, wat uitmondde in een tweede opeenvolgende zure thuisnederlaag.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe, Verkerken, Spileers, Lyssens (76’ Goossens), Tangala (66’ De Buysscher), De Waele, Van Wambeke, Van Meenen (76’Vandenheede), Cnudde (76’ Mazouz), D’Hondt (76’ Vandenborre)

FC Lebbeke: Aeyels, Vermeire, Emmaneel, Impens, Verheyden (85’ Eyenga), Hillewaere, Sey, Van Rumst, Kesteleyn, Marmitte, Diedhiou (85’ De Kuyffer)

Doelpunten:
17’ Diedhiou 0-1,
20’ D’Hondt 1-1,
46’ Diedhiou 1-2,
66’ Spileers (og) 1-3,
80’ Vandenborre 2-3

Gele kaarten: Van Meenen, Vandenborre, Verkerken (KSVO), Sey, Verheyden (Lebbeke)

Wedstrijdleiding: Ref.: Vandenbussche Bernd; AR1: Hanssen Jarne; AR2: Verleysen Pieter

(Verslag PGB)

 



zondag 20/10 om 15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


20/10

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

26/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

1

SK Roeselare

7

18

2

RC Harelbeke

7

15

3

KSC Dikkelvenne

7

14

4

K.S.V.O

7

12

4

KVV Zelzate

7

12

6

FC Lebbeke

7

11

7

KVK Westhoek

7

10

7

KSV Oostkamp

7

10

9

KM Torhout

7

9

9

KFC Voorde-Appelterre

7

9

11

FC Gullegem

7

7

11

KFC Sparta Petegem

7

7

11

Olsa Brakel

7

7

11

Jong Essevee

7

7

11

KVC Westerlo B

7

7

16

KRC Gent

7

3

1

Matisse D'hondt

3

2

Lorenzo Heirwegh

2

2

Robin Van Wambeke

2

2

Guillaume Cnudde

2

2

Brice Verkerken

2

6

Robbe Vandenheede

1

6

Rune Vandenborre

1