Robbe Vandenheede schreeuwt het uit en loopt naar Victor Van Meenen (6), nadat hij de winnende treffer scoorde op KVV Zelzate. Victor is momenteel de assistenkoning bij KSVO.  N De Zitter  KSVO

Na de deugddoende driepunter op KRC Gent, staat KSVO rustig in de top 3. Het tankte in Oostakker vertrouwen voor de komende wedstrijden, maar onze tegenstander FC Lebbeke deed dat ook. Het stuurde Olsa Brakel met zware 4-0 cijfers terug naar de heimat. Nee, dit FC Lebbeke wordt geen hapje!

Een Lebbeeks trauma dat lang nazinderde in Oudenaarde

FC Lebbeke ontstond in 2016 na een fusie tussen Rapide Club Lebbeke en KSK Lebbeke.
in de jaren 90 van de voorbije eeuw waren de Lebbeekse ploegen 2 te duchten tegenstanders in 1ste provinciale. We herinneren ons allemaal nog het trauma in 1994, na een barrageduel voor promotie, een match die KSVO niet kon verliezen maar dat toch deed na een fatale strafschopreeks…
Na enkele jaren tevergeefs te hebben geprobeerd, lukte het KSVO in het seizoen 1993-1994 toch om de eindronde voor promotie naar 4de klasse te bereiken. Verbroedering Denderhoutem, nu een deel van FCV Dender EH, werd in de halve finale opzij gezet. In de finale moest KSVO het opnemen tegen FC Lebbeke en was te zegezeker. In de competitie eindigden beide wedstrijden op een gelijkspel. Ook in de finalewedstrijden werd 2 keer gelijk gespeeld. Er volgde dus een beslissende wedstrijd op het neutrale terrein van KSV Sottegem. FC Lebbeke was die zondagnamiddag zwaar gehandicapt en KSVO rook bloed. De Lebbekenaars vochten echter als 11 leeuwen en doorstonden 120 minuten de Oudenaardse storm. Kans na kans werd de nek omgewrongen en de wedstrijd zou uiteindelijk beslist worden met een strafschoppenreeks. KSVO bezweek onder de druk en verloor die uiteindelijk. Het missen van die promotie liet destijds bij KSVO zware sporen na en onze ploeg sukkelde uiteindelijk tot in 2de provinciale, van waaruit de opstanding begon met een vernieuwde bestuursploeg.
Het verhaal van Rapid Lebbeke verliep volledig anders! Het kende een periode van hoogconjunctuur en stootte zelfs door naar de toenmalige 3de klasse. Ook buur SK Lebbeke speelde jarenlang in de 4de klasse. Na 12 seizoenen nationaal voetbal begon een mindere periode voor Rapide en zakte het, net als de buren, terug naar provinciale. In 2016 won Rapide Lebbeke de eindronde voor promotie en mocht zo terug naar het nationale voetbal, de nieuw opgerichte 3de amateurklasse. In datzelfde jaar werd een fusie aangegaan met SK Lebbeke en ging de ploeg verder door het leven als FC Lebbeke, met het stamnummer 8601 van Rapide Lebbeke.
Na 3 seizoenen middenmoot en evenveel seizoenen top 5, dwong de ploeg in het seizoen 2021-2022 de promotie af naar de 2de nationale reeks B. Het eerste seizoen kon de ploeg zich nipt redden, maar vorig seizoen eindigde het rustig in de middenmoot. Dit seizoen treedt de ploeg aan in de A-reeks en is dus nu onze komende tegenstander.

Knappe 6 op 6, na moeizame start

FC Lebbeke versterkte zich aanvallend met Rik Impens en Glenn Diedhiou, beiden over gekomen van HSV Hoek. Levi Lukebakio is een aanvaller die overkomt van Dessel Sport en verdediger Ruben Kesteleyn werd weggehaald bij Royal Cappellen. Rik De Kuyffer (VVW Hamme) en Matthéo Agneessens (Pepingen-Halle) zijn eveneens aanvallende nieuwkomers.
Trainer Tom De Cock is bezig aan zijn 4de seizoen bij FC Lebbeke en coachte voorheen onder andere SC Dikkelvenne en Eendracht Aalst.
Lebbeke moest tot op speeldag 5 wachten op een eerste zege. FC Gullegem werd in eigen huis geklopt met 1-3. Vorige week maakte de ploeg brandhout van Olsa Brakel. Het werd liefst 4-0!

Wedstrijden FC Lebbeke seizoen 2024-2025

 
1 FC Lebbeke - KRC Harelbeke 2 - 2
2 SK Roeselare - FC Lebbeke 2 - 0
3 FC Lebbeke - Jong EsseVee 1 - 1
4 KM Torhout - FC Lebbeke 4 - 2
5 FC Gullegem - FC Lebbeke 1 - 3
6 FC Lebbeke - Olsa Brakel 4 - 0







FC Lebbeke staat na 6 speeldagen rustig in de middenmoot op een met KM Torhout gedeelde 8ste plaats. Het won, verloor en speelde 2 keer gelijk, goed voor 8 punten uit 6 matchen.
Het team scoorde 12 doelpunten en die werden gemaakt door:  

3: Glenn Diedhiou
2: Branko Marmitte
1: Maxim Hillewaere
1: Niels Verheyden
1: Mateo Sey
1: Arne Emmanueel
1: Rik De Kuyffer
1: Levi Lukebakio-Zola
1 own goal

FC Lebbeke incasseerde 10 tegendoelpunten en kan net als KSVO 1 clean sheet voorleggen.

Stefan Leleu: “FC Lebbeke sterk op dreef”

“FC Lebbeke is inderdaad goed op dreef,” weet trainer Stefan Leleu. “Met Niels Verheyden (ex FC Merelbeke) en Glenn Diedhiou (ex KAA Gent jeugd, VC Westerlo, KSK Heist en HSV Hoek) hebben ze 2 snelle spitsen, met achter hen de ervaren Rik Impens. Hoewel we FC Lebbeke niet zo goed kennen, omdat ze de vorige jaren in de andere 2de amateurreeks uitkwamen, weten we nu al dat dat team goed in elkaar zit, geleid door een heel ervaren coach. We zullen dus weer top moeten zijn, geconcentreerd en met evenveel overgave als de vorige wedstrijden deze match aanpakken.”

Spelersinfo:

Niels Mestdagh blijft nog 2 weken out, maar is wel volop aan het revalideren met kiné en loopoefeningen. Ook Gaëtan D’Hondt revalideert verder. Het is nog wat afwachten of kapitein Lorenzo Heirwegh voldoende hersteld is, nadat hij vorige week aan de rust diende vervangen te worden.
 



zondag 20/10 om 15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


20/10

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

26/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

1

SK Roeselare

7

18

2

RC Harelbeke

7

15

3

KSC Dikkelvenne

7

14

4

K.S.V.O

7

12

4

KVV Zelzate

7

12

6

FC Lebbeke

7

11

7

KVK Westhoek

7

10

7

KSV Oostkamp

7

10

9

KM Torhout

7

9

9

KFC Voorde-Appelterre

7

9

11

FC Gullegem

7

7

11

KFC Sparta Petegem

7

7

11

Olsa Brakel

7

7

11

Jong Essevee

7

7

11

KVC Westerlo B

7

7

16

KRC Gent

7

3

1

Matisse D'hondt

3

2

Lorenzo Heirwegh

2

2

Robin Van Wambeke

2

2

Guillaume Cnudde

2

2

Brice Verkerken

2

6

Robbe Vandenheede

1

6

Rune Vandenborre

1