Brice Verkerken in duel met thuisaanvaller Trouet. Brice scoorde de 3de en bevrijdende Oudenaardse treffer, meteen ook reeds zijn 2de van het seizoen.  N De Zitter  KSVO

Na de nederlaag tegen het compacte SK Roeselare, trok KSVO naar het PGB-stadion – de Chillax-arena” noemt dit tegenwoordig – om Racing Gent partij te geven. De Ratjes staan weliswaar op de laatste plaats maar met een heel jonge ploeg pakten ze vooral in de uitwedstrijden telkens uit met een knap resultaat. Zo hield Gent vorige week leider KRC Harelbeke op eigen veld in bedwang.

2 heel jonge teams

Met uitzondering van Niels Mestdagh was iedereen fit voor deze match. Kapitein Lorenzo Heirwegh en Thimo Spileers waren voldoende hersteld van hun fysieke kwaaltjes. Lorenzo begon op de flank, waardoor Glenn Tangala terug naar de bank ging, waar hij het gezelschap kreeg van de jongelingen Rune Vandenborre, Robbe Vandenheede, Casper De Buysscher en Rayane Mazouz. Met uitzondering van Rune een complete bank,” Made by KSVO”!
Het team van KRC Gent is nog jonger dan dit van KSVO. Hun topschutter, Lars Hitchinson is pas 17 en doelman Cooman 18 jaar, om er maar enkele te noemen. Trainer Bart Van Renterghem voerde 1 wijziging door in vergelijking met de ploeg die vorige week knap gelijkspeelde bij leider Racing Harelbeke. Rommens kwam in de ploeg, Desmet verzeilde naar de bank.

Droomstart voor KSVO

De voorbije 5 wedstrijden kwam KSVO liefst 4 keer vroeg op achterstand, maar deze keer zou het andersom worden. Na een goed op- en neergaande openingsfase, was het bij de eerste kans meteen prijs. Van Meenen werd op links weggestuurd en zijn lage voorzet werd aan de eerste paal door Van Wambeke, als een Duivel-uit-een-doosje, binnen geprikt (0-1). Gent was van slag en KSVO duwde door. Doelman Cooman kon maar half bij een hoge bal, maar niemand van KSVO kon hiervan profiteren. Even later werd Cnudde aangespeeld op links. Uit een scherpe hoek dwong hij de jonge Gentse doelman tot een redding in hoekschop. KSVO had het zaakje goed onder controle, maar het was toch oppassen voor de uitbraken via de snelle flanken van de thuisploeg. Iets voorbij het kwartier, verdubbelde KSVO de voorsprong. Cnudde kwam na een kluts wat gelukkig in balbezit, pikte de bal mee en scoorde beheerst in de verste hoek: 0-2 en het 10de officiële doelpunt in Oudenaardes loondienst voor Guillaume. Zo stond Racing Gent na een dik kwartier al voor een schier onmogelijke opdracht. Toch trok de jonge thuisploeg met veel moed en overgave op zoek naar de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Trouet ging maar nipt naast de kruising buiten. Gent lag niet onder in het spel maar was onmondig voor doel. Zo trapte diezelfde Trouet half naast de bal, na een mooie voorzet van Hitchinson. De Oudenaardse verdediging was bij de zaak en nauwelijks op een mistasten te betrappen. In het laatste deel van de 1ste helft voerde Gent de druk op, want het wou absoluut de aansluitingstreffer voor de rust. Trouet zag zijn deviatie in hoekschop gaan en doelman Verbrugge had weinig problemen met de te centrale afstandsschoten van zowel Hitchinson als opnieuw Trouet.

Moedig maar onmondig KRC Gent

Trainer Stefan Leleu moest aan de rust wel 2 keer wisselen. Heirwegh had weer hinder van een oude kwetsuur en D’Hondt had een kwalijke por in de ribbenkast gekregen. Glenn Tangala en Casper De Buysscher kwamen in de plaats.
Het spelbeeld bleef nagenoeg hetzelfde, maar het was KSVO dat voor de dreiging zorgde. Cnudde ontfutselde de bal aan een verdediger, maar haalde er niet meer dan een hoekschop uit. Rond het uur voerde Gent de druk op en kreeg een goede mogelijkheid, toen Rommens er als een TGV vandoor ging, zijn verdediger uitkapte en naar de dichtste paal mikte. Verbrugge redde echter knap in hoekschop. Aan de overkant toonde Tangala dan zijn kunstjes. Hij dolde met zijn tegenstrever op de doellijn, bracht zichzelf via Van Meenen in schietpositie, maar zag zijn heerlijke krul net naast de verste paal buiten draaien. Nog “net niet”, voor het jonge Oudenaardse talent. Meteen aan de overkant pakte Melkebeke uit met een verrassend schot, net naast de paal buiten. De klok tikte in het voordeel van KSVO, dat steeds meer onder de Gentse druk uitkwam. Lyssens kneep naar binnen, zijn schot stierf uit in de handen van Cooman. Gent probeerde nog via enkele wissels de bakens te verzetten, maar het was Verkerken die 10 minuten voor affluiten de boeken definitief dicht deed. Hij kopte een hoekschop van Van Meenen staalhard tegen de touwen: 0-3 en ook al het 2de doelpunt voor onze nieuwe centrale verdediger. Er restte Racing Gent nog weinig tijd om op zoek te gaan naar de eerredder en die kwam er dan toch in blessuretijd. Een mooie collectieve aanval werd afgerond door de ingevallen Newman (1-3). Een verdiende eerredder voor de thuisploeg, maar toch balen voor onze doelman Verbrugge, die heel dicht bij zijn 2de clean sheet van het seizoen was.

Mooi bovenaan het klassement

Na een aangename wedstrijd, waarin de thuisploeg gans de wedstrijd moest achtervolgen, staat KSVO mooi bovenaan het klassement met 12 punten op 18 en ontvangt komende zaterdag een nieuwkomer in de A-reeks, FC Lebbeke, dat zwaar uithaalde tegen Olsa Brakel. Het werd liefst 4-0!

Wedstrijdinfo:

KRC Gent: Cooman, Van Houcke, Burssens (83’ Laroy), De Keulenaere, Rommens (64’ Desmet), Van Meirvenne, Bouchrafat, Melkebeke (77’Newman), Zeulevoet, Hitchinson en Mukuna Trouet

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers (87’ Vandenborre), Verkerken, Lyssens, De Waele, Van Wambeke (87’ Mazouz), Heirwegh (46’ Tangala), Van Meenen, Cnudde (77’ Vandenheede) en D’Hondt (46’ De Buysscher)

Doelpunten:

6’ 0-1 Van Wambeke (ass. Van Meenen)
18’ 0-2 Cnudde
81’ 0-3 Verkerken (ass. Van Meenen)
90+3' 1-3 Newman

Gele kaarten: Van Herreweghe (KSVO) en Van Meirvenne (KRCG)

Wedstrijdleiding: Ref: Niels Bossuyt; AR1: Fabian De Vriendt; AR2: Vincent Detremmerie
 



zondag 20/10 om 15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


20/10

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

26/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

1

SK Roeselare

7

18

2

RC Harelbeke

7

15

3

KSC Dikkelvenne

7

14

4

K.S.V.O

7

12

4

KVV Zelzate

7

12

6

FC Lebbeke

7

11

7

KVK Westhoek

7

10

7

KSV Oostkamp

7

10

9

KM Torhout

7

9

9

KFC Voorde-Appelterre

7

9

11

FC Gullegem

7

7

11

KFC Sparta Petegem

7

7

11

Olsa Brakel

7

7

11

Jong Essevee

7

7

11

KVC Westerlo B

7

7

16

KRC Gent

7

3

1

Matisse D'hondt

3

2

Lorenzo Heirwegh

2

2

Robin Van Wambeke

2

2

Guillaume Cnudde

2

2

Brice Verkerken

2

6

Robbe Vandenheede

1

6

Rune Vandenborre

1