Trainer Stefan Leleu weet dat KRC Gent, ondanks de laatste plaats, zeker niet te onderschatten is en veel beter is dan de huidige plaats laat vermoeden.  N De Zitter  KSVO

KSVO verloor de topper tegen een heel leep en efficiënt SK Roeselare en trekt nu naar de Rode Lantaarn KRC Gent. Onderschatten mag men deze tegenstander absoluut niet doen, want uit 3 heel moeilijke uitmatchen, puurden ze 3 keer een knap gelijkspel!

KRC Gent net als KSVO met een heel jong team.

Tegen SK Roeselare kwam KSVO voor de 4de keer in 5 matchen al vroeg op achterstand. Het zette deze na een sterke fase in de 2de helft nog recht, maar liep dan tegen een zeer efficiënte tegenstander, die de kansen wel afmaakte. Blijven stilstaan bij de 2de seizoensnederlaag mag niet, want de focus moet nu op de volgende match en dat wordt een uitstap naar de Chillax-arena in Oostakker.
Onze komende tegenstander, KRC Gent, onderging een zware metamorfose in het tussenseizoen. Zo moest Elimane Coulibaly die nochtans goed werk had geleverd, na een dispuut de club verlaten. Hij wordt opgevolgd door de ervaren Bart Van Renterghem.
Gent zag sterkhouders zoals topschutter Joran Triest (KRC Harelbeke), Mathias Wyngaert (KVV Zelzate), Mathis Biebuyck (SC Dikkelvenne) en Samuel Davies (Olsa Brakel) vertrekken naar reeksgenoten. Zelf haalde het vooral jonge spelers binnen zoals David Mukuna-Trouet, Cedric Van Meirvenne en Benjamin Melkebeke van Jong AA Gent. Anis Bouchrafat is een speler die zijn jeugdopleiding genoot bij Lokeren en Deinze en via het Nederlandse Willem II bij RC Gent terecht kwam. In doel heeft de club het vertrouwen aan de 18-jarige Ebbe Cooman.
Met Andreas Burssens, trouwens de enige speler in de Gentse kern die geboren is in de vorige eeuw, én Rubin Belesi van Eendracht Aalst pakten ze toch ook de nodige ervaring.

KRC Gent wacht nog steeds op eerste zege, maar zette al heel knappe resultaten neer.

KRC Gent wacht nog steeds op de eerste zege van dit seizoen, maar zette desondanks toch al enkele knappe resultaten neer. Het verloor zijn 2 thuismatchen tegen KVV Zelzate met 0-2 en Westerlo U23 met 2-4. Het speelde echter 3 keer heel knap gelijk en dit niet tegen de minsten uit de reeks! Op KM Torhout werd het 1-1, bij KSV Oostkamp een spectaculaire 3-3 en op de vorige speeldag hield het de leider en mogelijk de meest ambitieuze ploeg van de reeks in bedwang. Het werd 1-1 op het veld van KRC Harelbeke.
Gent staat na 5 matchen met 3 punten op de laatste plaats. Het is de enige ploeg die dit seizoen nog niet kon winnen. FC Gullegem en Jong EsseVee hebben 1 puntje meer.
Gent scoorde 7 doelpunten en de topschutter is de amper 17-jarige Lars Hitchinson met 3 doelpunten. Cedric Van Meirvenne en Maxim Addo-Zeulevoet scoorden elk 2 keer.
De verdediging en doelman moesten zich reeds 11 keer omdraaien en kunnen nog geen clean sheet voorleggen.

Uitslagen KRC Gent

 
1 RC Gent - KVV Zelzate 0-2
2 KM Torhout - RC Gent 1-1
3 Oostkamp - RC Gent 3-3
4 RC Gent - Westerlo U23 2-4
5 RC Harelbeke - RC Gent 1-1






Stefan Leleu: “Dit Gent gaan we zeker niet onderschatten!”

“De wedstrijd tegen SK Roeselare is verwerkt en er werden de nodige lessen uitgetrokken”, zegt trainer Stefan Leleu, die vooruitblikt op de match in Oostakker. “We moeten zeker op onze hoede zijn voor KRC Gent, ondanks hun laatste plaats. Ze wonnen in eigen huis nog geen enkel punt, maar zorgden op de vorige speeldag voor een heel verdienstelijk gelijkspel bij leider KRC Harelbeke. Het team beschikt over veel goede en snelle jonge voetballers, vooral gehaald uit de jeugd van KAA Gent. Met Burssens hebben ze een heel ervaren pion in het hart van de verdediging en trainer Bart Van Renterghem kent natuurlijk het klappen van de zweep. Dus, we zullen weer op ons best moeten zijn.”

Spelersinfo:

Bij KSVO zijn er nog twijfels rond de beschikbaarheid van Lorenzo Heirwegh en Thimo Spileers.
 



zondag 20/10 om 15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


20/10

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

26/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

1

SK Roeselare

7

18

2

RC Harelbeke

7

15

3

KSC Dikkelvenne

7

14

4

K.S.V.O

7

12

4

KVV Zelzate

7

12

6

FC Lebbeke

7

11

7

KVK Westhoek

7

10

7

KSV Oostkamp

7

10

9

KM Torhout

7

9

9

KFC Voorde-Appelterre

7

9

11

FC Gullegem

7

7

11

KFC Sparta Petegem

7

7

11

Olsa Brakel

7

7

11

Jong Essevee

7

7

11

KVC Westerlo B

7

7

16

KRC Gent

7

3

1

Matisse D'hondt

3

2

Lorenzo Heirwegh

2

2

Robin Van Wambeke

2

2

Guillaume Cnudde

2

2

Brice Verkerken

2

6

Robbe Vandenheede

1

6

Rune Vandenborre

1