Matisse DHondt scoorde halverwege de 2de helft de verdiende gelijkmaker.  N De Zitter  KSVO

KSVO en tegenstander SK Roeselare deelden tot voor deze avond na een valse start de 2de plaats met 9 punten op 12. De bezoekers zijn heel ambitieus en wilden dus absoluut deze topper winnen. Een jong KSVO wist dat het heel sterk uit de hoek zou moeten komen, wilde het iets oogsten tegen deze doorwinterde tegenstander!

Geen Heirwegh bij KSVO, geen Depaepe bij de bezoekers

Voor het eerst in deze competitie zagen we door omstandigheden niet de basisopstelling van de voorbije weken. Niels Mestdagh is eventjes out en ondanks intensieve opwarming, was kapitein Lorenzo Heirwegh onvoldoende fit. Dit zorgde ervoor dat er bij KSVO geen enkele speler rondliep, die geboren is in de vorige eeuw. Doelman Gillian Verbrugge was met zijn 24 lentes zowaar de oudste bij de thuisploeg. Daar onze 2 captains even in de lappenmand liggen, was het Gilles Van Herreweghe, op het veld de speler met de meeste Oudenaardse caps, die de kapiteinsband mocht dragen. Jérôme Lyssens verving Niels op de linksback, Glenn Tangala kwam op de plaats van Lorenzo. De gemiddelde leeftijd van de Oudenaardse starters was 21,9 jaar!
Schril contrast met de bezoekers, waar de gemiddelde leeftijd een pak hoger lag. Roeselare kwam in het tussenseizoen dan ook met een kar vol nieuwe spelers uit de “Winkel” en wil een stap hogerop. Bij “zwartwit” wel geen Leandro Depaepe in doel. De ervaren keeper was verhinderd wegens beroepsbezigheden en werd vervangen door de 19-jarige Jarne Demeyere.

KSVO alweer vroeg op achtervolgen aangewezen

De wedstrijd begon wat voorspelbaar met het ervaren Roeselare dat de bal opeiste en de thuisploeg die een afwachtende houding aannam.
Toch kwam de eerste dreiging van de thuisploeg. Cnudde zag zijn eerste poging in hoekschop verdwijnen en even later liep onze jonge aanvaller goed weg van zijn mannetje na een doorsteek van Van Wambeke. Guillaume trof uit een scherpe hoek het zijnet. De bezoekers hadden nog niet kunnen dreigen, maar kwamen wel bij de eerste mogelijkheid op voorsprong, toen de Oudenaardse verdediging na een scrimmage bij hoekschop, de bal niet weg kreeg en Verhooghe die uiteindelijk over de fatale lijn duwde (0-1). Voor de 4de keer in 5 matchen, kwam KSVO al vroeg op achterstand. Het spelniveau bleef voor de rest van deze eerste helft aan de matige kant. Roeselare drong niet echt aan, en KSVO vond geen opening tegen de solide zwartwitte verdediging. Op slag van rust dreigde Clyncke met een venijnig schot, dat nog net in hoekschop werd gedevieerd.

Genadeloos afgestraft

Dezelfde protagonisten begonnen aan de 2de helft, maar KSVO toonde zich een stuk vinniger. Het kreeg in het openingskwartier meteen enkele mogelijkheden. Tangala vond Cnudde, diens schot verzeilde in hoekschop. Na een door Verkerken doorgekopte vrije trap, trapte Tangala iets te overhaastig over doel. Even later kopieerde onze jonge flankspeler die zelfde actie, toen hij werd vrijgespeeld door Cnudde. Het ervaren Roeselare plooide toch eerder onbegrijpelijk terug en halverwege de 2de helft kreeg KSVO dan toch waar het recht op had. Na een vrije trap bleef de bal nu in de Roeselaarse zestienmeter hangen en het was uiteindelijk D’Hondt die in de scrimmage de bal binnenduwde (1-1).
Lang kon KSVO niet genieten, want na slecht uitverdedigen kreeg Debouver tijd voor zijn schot en zo een kans moet je de gewezen spits van Mandel United en Winkel Sport niet geven. Hij draaide bal met een mooie krul voorbij de kansloze Verbrugge in doel: 1-2 en toch een serieuze opdoffer voor KSVO. De maturiteit van de ervaren bezoekers nam nu de bovenhand op de Oudenaardse jeugdigheid en bij het ingaan van het laatste kwartier deed SK Roeselare de boeken toe. Matig verdedigen zorgde ervoor dat de pas ingevallen Guenoune alleen op doel mocht afgaan. Ook hij maakte het knap af met een mooie plaatsbal: 1-3 en écht balen voor de Oudenaardse doelman, die voor de rest nauwelijks een bal zag. Oudenaarde lag nu in de touwen en de bezoekers tikten het rustig uit.

Roeselare op koers voor promotie

Geen 4de Oudenaardse zege op rij, wél voor de bezoekers die na de knappe 12 op 15 virtueel leider zijn en duidelijk op schema zitten voor dat wat ze echt willen: de promotie naar 1ste nationale!
Voor KSVO wachten met KRC gent en FC Lebbeke 2 ploegen die de puntjes kunnen gebruiken.