Brice Verkerken mag het opnemen tegen zijn ex-ploeg, waarmee hij vorig seizoen de promotie afdwong  N De Zitter  KSVO

Na de deugddoende zege bij het ambitieuze KVV Zelzate, mag KSVO zich alweer opmaken voor een topper. Het al even ambitieuze SK Roeselare deelt de 2de plaats met KSVO en wil echt hogerop. Het haalde dan ook heel wat ervaring binnen.

Fusieverhaal

SK Roeselare met stamnummer 8264, ontstond in 2021 uit een fusie van VK Dadizele en het failliete KSV Roeselare, dat jarenlang in de hoogste divisie speelde. VK Dadizele ontstond in 1975 en geraakte nooit verder dan de provinciale reeksen. Eén keer was de ploeg, toen uitkomend in 1ste provinciale, dicht bij promotie naar het nationale voetbal, maar verloor in de eindronde.
Na de fusie in 2021 ging de ploeg verder als SK Roeselare-Daisel met het stamnummer van VK Dadizele. Het eerste seizoen van de fusieclub werd meteen een succes. Een tweede plaats in Eerste provinciale leverde meteen promotie op naar de 3de amateurklasse. In 2023 werd Daisel uit de naam geschrapt en ging verder als SK Roeselare. Vorig seizoen kon de ploeg via de eindronde opnieuw de promotie afdwingen en komt nu uit in dezelfde reeks als KSVO.
De ploeg begint aan het eerste seizoen in de 2de nationale A als een heel ambitieuze ploeg, want het ging zwaar shoppen bij Winkel Sport, dat vorig seizoen nog in de hoogste amateurklasse speelde, maar ondertussen werd ontbonden.

Gelijkenissen tussen KSVO en SK Roeselare

SK Roeselare legde nagenoeg hetzelfde parcours af als KSVO. Na een nederlaag op de eerste speeldag, haalde het 9 op 9, waardoor het samen met KSVO op een gedeelde 2de plaats staat, op 1 punt van leider KRC Harelbeke, dat 10 op 12 haalde.
De winnaar van de partij tussen KSVO en SK zal dus voor minstens enkele uren de leider zijn.

Uitslagen SK Roeselare:
 
Speeldag 1 Jong EsseVee B - SK Roeselare 2 - 1
Speeldag 2 SK Roeselare - FC Lebbeke 2 - 0
Speeldag 3 KVC Westerlo B - SK Roeselare 0 - 1
Speeldag 4 SK Roeselare - FC Gullegem 3 - 2






SK Roeselare scoorde 7 doelpunten, waarvan meer dan de helft werden gemaakt door 1 speler.
Het incasseerde 4 tegendoelpunten en kan 2 clean sheets voorleggen.

Doelpuntenmakers SK Roeselare

4: Debouver Daan
1: Clyncke Michiel
1: Naessens Jens
1: Deschilder Fries

Stefan Leleu: “Wij met onze jeugdigheid, Roeselare met tonnen ervaring”

“Roeselare is een ploeg met veel ambitie, die gewettigd is, want ze hebben een goed uitgebalanceerd team, omkadering en dito accommodatie,” begint trainer Stefan Leleu zijn wekelijkse babbel.
“Ze hebben veel ervaring. Doelman Leandro Depaepe, kapitein Rens Verhooghe, Fries Deschilder, Daan Debouver en Jens Naessens draaien allen al een hele tijd mee. De meesten komen dan nog eens over van Winkel Sport, dat vorig seizoen nog een reeks hoger speelde.”
Liefst 9 spelers van Sint-Eloois-Winkel maakten de overstap naar SK Roeselare. In de voorbereiding speelde KSVO nog een oefenmatch op SK Roeselare. Die werd gewonnen met 0-2, maar KSVO was al een tijdje bezig en voor de West-Vlamingen was dit pas de 2de match. Jeremy Perbet was er toen nog bij, maar verliet de ploeg in het tussenseizoen. Exit Perbet, maar in de plaats kwam met Jens Naessens een andere topper. De gewezen aanvaller van Zulte Waregem, KV Mechelen en Antwerp FC kwam over van FC Knokke. Genoeg redenen voor SK Roeselare om hun ambities te wettigen.
“Daan Debouver is hun topschutter en met Jens Naessens haalden ze dus opnieuw een spits die het klappen van de zweep kent,” beseft Stefan Leleu.
KSVO kampt wel met minstens 1 belangrijke afwezige. “Dit geeft wel kansen aan andere spelers om zich in het team te spelen,” zegt de Oudenaardse trainer hierover. “We zullen dezelfde intensiteit en kwaliteit op de mat moeten brengen om tegen een ervaren team als Roeselare punten te pakken. We hebben kwaliteiten en als ik lees dat een speler van Zelzate zegt dat we een mature ploeg hebben, ondanks onze jeugdige leeftijd, dan moeten we in staat zijn om opnieuw een goede partij op de mat brengen tegen Roeselare.”
De gemiddelde leeftijd van dit SK Roeselare zal alvast een pak hoger liggen, dan die van KSVO!

Spelersinfo:

Niels Mestdagh is al zeker minstens 2 weken out met een scheurtje in de hamstring. Volgende week vrijdag ondergaat hij een MRI en dan zal meer geweten zijn over de effectieve duur van zijn afwezigheid. Ook kapitein Lorenzo Heirwegh is onzeker. Het wordt afwachten tot zaterdag of hij kan spelen.
 



zaterdag 05/10 om 20u00

RC. Gent

V/S

K.S.V.O.


05/10

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

12/10

19u30

K.S.V.O.

-

FC Lebbeke

20/10

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

26/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

1

RC Harelbeke

4

10

2

K.S.V.O

4

9

2

SK Roeselare

4

9

4

KSC Dikkelvenne

4

8

4

KM Torhout

4

8

6

KSV Oostkamp

4

7

7

KVV Zelzate

4

6

7

KVC Westerlo B

4

6

9

KVK Westhoek

4

4

9

FC Gullegem

4

4

9

Olsa Brakel

4

4

9

Jong Essevee

4

4

13

KFC Sparta Petegem

4

3

13

KFC Voorde-Appelterre

4

3

15

KRC Gent

4

2

15

FC Lebbeke

4

2

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Robbe Vandenheede

1

2

Robin Van Wambeke

1

2

Guillaume Cnudde

1

2

Brice Verkerken

1

2

Matisse D'hondt

1