Een dolgelukkige Robbe Vandenheede vliegt in de armen van Victor Van Meenen die de perfecte assist afleverde. Voor Robbe een geweldig moment, na een pijnlijk afgelopen seizoen, dat volledige de mist inging.  N De Zitter  KSVO

Na de deugddoende 6 op 6, trok KSVO naar het uiterste noorden van de provincie, om er KVV Zelzate partij te geven. De kanaalploeg speelt in een nagelnieuw complex en steekt de ambities niet onder stoelen of banken. Het team wil minstens top 5.

Beide trainers gaven vertrouwen aan dezelfde elf als vorige week

KVV Zelzate speelt sinds begin dit kalenderjaar in het fonkelnieuwe Armand Seghers complex. In het oude stadion aan de Patronagestraat, verloor KSVO 2 keer met 2-0. De laatste match van vorig seizoen werd al gespeeld in het nieuwe stadion en eindigde op een 1-3 zege voor KSVO. “Mance” Seghers ligt KSVO precies beter dan de site aan de Patronagestraat. Kon KSVO opnieuw met de zege naar huis?
De thuisploeg begon met 6 op 9 aan het nieuwe seizoen. Na 2 keer vlotte winst, verloor het vorige week onverdiend bij KRC Harelbeke. Het was dus geprikkeld om tegen KSVO de punten aan huis te houden. Bij KSVO daarentegen, gaat het crescendo. Na een zware nederlaag op de openingsspeeldag, herpakte KSVO zich fors met een 6 op 6. Het was dus uitkijken naar wat zich aankondigde als een leuke match.
Voor de 4de maal op rij gaf trainer Stefan Leleu het vertrouwen aan hetzelfde elftal. In tegenstelling tot de voorbije matchen zat er geen 2de doelman op de bank, wel jonge spelers als Lyssens, Vandenborre, Tangala en voor het eerst Rayane Mazouz, naast “ancien”, maar nog altijd maar 23-jarige Vandenheede. Ook trainer Gino Pauwels gaf vertrouwen aan hetzelfde elftal, dat vorige week wel een eerste nederlaag slikte.

Mooie solo van Heirwegh wist vroege opener van Zelzate uit.

De eerste mogelijkheid viel voor de voet van Heirwegh na een hoekschop. Lorenzo kraakte echter zijn schot. Aan de overkant prikte Zelzate meteen tegen. De kopbal van Geenens vormde geen dreiging voor Verbrugge. Beide ploegen toonden hier wel meteen hun intenties om er een leuke match van te maken. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong na een knappe actie van Habbas én een gelukje. Het schot van de gewezen Oudenaardse spits strandde tegen de binnenkant van de paal, maar ging via het lichaam van doelman Verbrugge ongelukkig tegen de netten (1-0). KSVO was niet aangeslagen en Cnudde lepelde meteen de bal mooi over de thuisverdediging. De vrijstaande Van Wambeke kon echter maar half bij de bal en die tipte hij over. Nog voor het kwartier moest KSVO al wisselen. Ouderdomsdeken Mestdagh kon niet meer verder en werd vervangen door Jérôme Lyssens. Het spel golfde leuk op en neer en Habbas probeerde het opnieuw vanuit de tweede lijn, te centraal om Verbrugge te verontrusten. Aan de overzijde kopte De Waele een vrije trap van Heirwegh over doel. Halverwege de 1ste helft kwam KSVO op gelijke hoogte. Verkerken vond met een geweldige kruispass Heirwegh. Onze kapitein begon aan geweldige solo doorheen de thuisverdediging en rondde het beheerst af met een puntertje met rechts naast de verbouwereerde doelman Van Rie, terwijl iedereen een schot met links verwachtte (1-1). “A Walk in the Park” van onze kapitein, meteen goed voor zijn 2de seizoentreffer. Even later draaide Heirwegh een vrije trap niet zover naast en pakte Verbrugge een schot van Pijl. Thuisdoelman Van Rie pakte nog een hard schot van Cnudde en aan de overzijde deed Verbrugge hetzelfde op een poging van Aelterman.
Op slag van rust moest Stefan Leleu al een 2de keer wisselen. De constant dreigende Heirwegh kon niet meer verder en werd vervangen door Glenn Tangala. De gemiddelde leeftijd van KSVO ging fors naar beneden, want Mestdagh en Heirwegh zijn de enige 2 spelers, die geboren zijn in de vorige eeuw. Zo werd doelman Verbrugge met zijn 24 jaar, op het veld zowaar de oudste speler bij KSVO!
De 1-1 was een juiste ruststand na een aangename eerste helft met 2 ploegen die er vol voor gingen. Trainer Stefan Leleu had dus wel noodgedwongen 2 wissels moeten doorvoeren en beschikte voor de 2de helft nog over 1 wisselmoment. Het reglement zegt: “5 wisselspelers in 3 wisselmomenten.” In dat wisselmoment konden wel nog 3 spelers worden opgebracht. Het was voor de Oudenaardse trainer dan ook uitkijken en afwachten hoe die 2de helft zou verlopen.

Invallers doen het voor KSVO in slotfase

Ook thuisspeler Jilke De Coninck diende nu op zijn beurt te worden vervang, kort na de rust. Merkwaardige blessures. Zat het kunstgras hier voor iets tussen?  Zelzate had het meeste drang naar voor in de beginfase van die tweede helft en Pijl vuurde een raket af, die met veel klasse over doel werd getipt door Verbrugge. De Oudenaardse doelman reageerde ook alert op een plaatsbal van Habbas. KSVO werd toch naar achteren gedwongen, maar de verdediging hield goed stand. Nadat diezelfde Habbas nog eens over trapte, gooide Leleu zijn laatste troefkaarten op tafel. Hij pakte meteen uit met 3 wissels.  Robbe Vandenheede en Rune Vandenborre kwamen op het veld, net zoals de piepjonge Rayane Mazouz, uit een in de Vlaamse Ardennen heel gekende voetbalfamilie. De amper 18-jarige kreeg zo zijn 1ste speelminuten in een officiële wedstrijd. En het zouden uiteindelijk 2 van de 3 invallers zijn, die het verschil zouden maken. Nadat KSVO ondertussen het evenwicht had hersteld, zetten Vandenborre en Van Meenen een leuke “één-twee” beweging op. Vic haalde de achterlijn en zijn voorzet werd door Robbe Vandenheede aan de eerste paal binnen geduwd (1-2). Dolle vreugde bij Robbe, en dit na een voorbije seizoen vol kommer en kwel na een zware knieblessure.
De thuisploeg restte niet veel tijd meer en pakte uit met powerplay. De hoge ballen die in de zestienmeter terecht kwamen waren echter een koud kunstje voor de in het luchtruim heersende doelman Verbrugge. Zo pakte een vooral in de 2de helft een piepjong Oudenaards elftal een 3de opeenvolgende zege. Het komt nu samen met SK Roeselare met 9 punten op 12 op 1 puntje van leider KRC Harelbeke. Volgende week spelen de 2 achtervolgers meteen een nieuw topper in het Burgemeester Thienpontstadion.

Wedstrijdinfo:

KVV Zelzate:
Van Rie, Kouengoua, Schoonbaert, De Coninck (48’ Van Wesemael), Falko Geenens (74’ Audenaert), Pijl (74’ Ackx), Deneve, Franki, Habbas, Aelterman en Avoki

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Verkerken, Mestdagh (15’ Lyssens), De Waele, Van Wambeke (70’), Cnudde (70’ Vandenheede)), Van Meenen, Heirwegh (44’ Tangala) en D’Hondt Matisse (70’ Vandenborre)

Doelpunten:

8’ 1-0 Verbrugge (Owngoal)
24’ 1-1 Heirwegh (ass. Verkerken)
81’ 1-2 Vandenheede (ass. Van Meenen)

Gele kaarten: Spileers (KSVO) en Kouengoua (KVVZ)

Wedstrijdleiding: Ref: Marijn Van Gastel; AR1: Janah Ibrahim; AR2: Yannick Wouters
 



zaterdag 28/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

SK Roeselare


28/09

19u30

K.S.V.O.

-

SK Roeselare

05/10

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

1

RC Harelbeke

4

10

2

K.S.V.O

4

9

2

SK Roeselare

4

9

4

KSC Dikkelvenne

4

8

4

KM Torhout

4

8

6

KSV Oostkamp

4

7

7

KVV Zelzate

4

6

7

KVC Westerlo B

4

6

9

KVK Westhoek

4

4

9

FC Gullegem

4

4

9

Olsa Brakel

4

4

9

Jong Essevee

4

4

13

KFC Sparta Petegem

4

3

13

KFC Voorde-Appelterre

4

3

15

KRC Gent

4

2

15

FC Lebbeke

4

2

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Robbe Vandenheede

1

2

Robin Van Wambeke

1

2

Guillaume Cnudde

1

2

Brice Verkerken

1

2

Matisse D'hondt

1