Robbe De Waele wordt gefeliciteerd door Victor Van Meenen. Robbe scoorde vorig seizoen tijdens de laatste competitiematch op KVV Zelzate 2 doelpunten in de met 1-3 gewonnen match. Kan Robbe samen met zijn ploeg, het kunstje nog eens overdoen?  N De Zitter  KSVO

Het lijkt erop dat KSVO dit seizoen gaat voor een sterke thuisreputatie. Na de nederlaag op de eerste speeldag bij Voorde-Appelterre, pakte KSVO in eigen huis 6 op 6 tegen Olsa Brakel en KVK Westhoek. Komende zondag wacht echter alweer een lastige uitmatch bij het ambitieuze KVV Zelzate. Zij verloren vorige week de topper op RC Harelbeke. De match is trouwens rechtsreeks te bekijken als abonnee via de website van HLN!

KVV Zelzate heel ambitieus na horrorjaar

KVV Zelzate beleefde vorig seizoen bijna een nachtmerrie. Het verhuisde naar het nagelnieuwe Armand Segers-stadion, genoemd naar de legendarische doelman van La Gantoise, Armand “Mance” Seghers en zette zo zijn ambities kracht bij. Het startte dan ook furieus met 13 op 15 en een gedeelde leidersplaats, maar viel dan spectaculair terug wegens een waslijst aan geblesseerden. In de resterende 12 matchen van de heenronde werden amper 3 puntjes gesprokkeld, telkens na een gelijkspel. En wat gebeurt er meestal bij een ploeg die zwaar in de problemen zit? Een trainersontslag… Birger Van De Velde betaalde uiteindelijk het gelag en werd tijdens de zoektocht naar een nieuwe trainer tijdelijk vervangen door technisch directeur Gino Pauwels, daarvoor ook al een tijd trainer en een club-monument. Er moest iets gebeuren en Zelzate versterkte zich dan ook fors tijdens de winterbreak. Urbain Spaenhoven werd binnengehaald om op zijn 66ste de ploeg naar het behoud te loodsen. Ook gewezen Anderlecht speler Rubenilson Dos Santos Da Rocha, beter bekend als Kanu, werd aangetrokken, evenals Joachim Van Damme (KV Mechelen, Waasland-Beveren), Gert Van Walle (Deinze, Lokeren Temse), Gianni De Neve (Sporting Lokeren) en Jef Vandemaele (Jong Cercle, Winkel Sport). Het werd een merkwaardige terugronde van de kanaalploeg. Het verloor zo zwaar in eigen huis met 4-7 tegen SC Dikkelvenne, maar haalde wel fors uit tegen RFC Wetteren (6-0), Olsa Brakel (4-0) en op KM Torhout (0-6). Met 26 punten in de terugronde, mocht KVV Zelzate het behoud vieren en ontspannen de laatste match van het seizoen tegen KSVO aanvangen.
Eind goed al goed voor KVV Zelzate, dat met een flink gewijzigde kern aan het seizoen begon. Kanu, Van Damme, Zwart, Lanckman, Grootaert en Vandemaele verlieten de ploeg en er kwam een dozijn nieuwkomers. Urbain Spaenhoven stopte als trainer en het bloed kruipt waar het niet gaan kan voor Gino Pauwels. Hij werd opnieuw trainer.

KVV Zelzate staat waar het wordt verwacht: in de top 5

Zelzate begon opnieuw goed aan de competitie met 2 zeges op rij. KRC Gent werd vlotjes opzij gezet met 0-2 en tegen Sparta Petegem werd het een forfaitscore. Op de vorige speeldag verloor het in de slotfase van RC Harelbeke met 1-0.
KVV Zelzate staat op een met SK Roeselare en KSVO gedeeld 3de plaats met 6 punten uit
3 matchen en dat is er ééntje minder dan het leidersduo KSV Oostkamp en RC Harelbeke.
Het scoorde 7 doelpunten en incasseerde 1 tegentreffer
Donovan Habbas is met 3 doelpunten topschutter van de ploeg. Gianni Deneve, Brendan Schoonbaert en Paco Avoki scoorden de andere doelpunten. Sparta Petegem speler Emile Steyaert zorgde voor het 7de doelpunt. Hij versloeg zijn eigen doelman.

Stefan Leleu: “Match om naar uit te kijken”

“Wedstrijden tegen KVV Zelzate zijn steeds leuk, omdat het ook een team is dat er altijd voor gaat,” zegt trainer Leleu. “Zelzate mag zich toch rekenen tot 1 van de titelkandidaten”.
Veel spelers verlieten de club, maar er kwam heel wat in de plaats! “Met Brendan Schoonbaert, (FC Knokke) haalden ze een sterke centrale verdediger in huis en ook spits Noah Aelterman is afkomstig van de kustploeg. Jilke De Coninck speelde vorig seizoen 28 matchen bij “kampioensploeg” Eendracht Aalst. Ook Falco en Jelle Geenens komen over van Aalst, Jelle wel via een ommetje uit VK Ninove. Aanvaller Paco Avoki én middenvelder Rémon Van Loocke komen over van KV Oostende. Bastien Yondjouen is ook een centrale verdediger die overkomt van RE Acren-Lessines. Mathea Audenaert is een flankverdediger afkomstig van FC Merelbeke. En natuurlijk kunnen ze ook dit jaar beschikken over topschutter Donovan Habbas, reeds goed voor 3 doelpunten en in een vorig leven topschutter bij KSVO. Er loop dus heel wat kwaliteit rond bij dit Zelzate. Ze leden vorige week heel onverdiend hun eerste nederlaag bij medefavoriet KRC Harelbeke. Een sterke doelman Sammy Bossut hield zijn ploeg recht en gewezen KSVO-speler Warre Coopman zorgde op het einde nog voor een heel gevleide 1-0 zege. Zelzate zal dus wel gebrand zijn op puntengewin in eigen huis. Wij zijn dus dubbel gewaarschuwd,” beseft de Oudenaardse trainer.

Spelersinfo:

Matisse D’Hondt scoorde vorige week tegen KVK Westhoek zijn 1ste van het seizoen, maar moest halverwege de 2de helft worden vervangen wegens hinder. Hij wordt goed behandeld, maar voorlopig is het uitkijken of Mattise speelklaar geraakt. Zijn achternaamgenoot Gaëtan D’Hondt blijft wel nog even out. Hopelijk kan hij starten volgende week met lichte loopoefeningen.

Het verleden:

KVK Zelzate en KSVO houden elkaar in evenwicht.
Zelzate won de eerste drie confrontaties, telkens, met 2-0. De laatste 3 wedstrijden daarentegen eindigden telkens op een zege voor KSVO.
 
Seizoen Afdeling Thuisclub Score
2021-2022 2e Afdeling VV - A KVV ZELZATE- KSVO 2 - 0
2021-2022 2e Afdeling VV - A KSVO - KVV ZELZATE 0 - 2
2022-2023 2e Afdeling VV - A KVV ZELZATE - KSVO 2 - 0
2022-2023 2e Afdeling VV - A KSVO - KVV ZELZATE 4 - 2
2023-2024 2e Afdeling VV - A KSVO - KVV ZELZATE 3 - 0
2023-2024 2e Afdeling VV - A KVV ZELZATE - KSVO 1 - 3



zaterdag 28/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

SK Roeselare


28/09

19u30

K.S.V.O.

-

SK Roeselare

05/10

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

1

RC Harelbeke

4

10

2

K.S.V.O

4

9

2

SK Roeselare

4

9

4

KSC Dikkelvenne

4

8

4

KM Torhout

4

8

6

KSV Oostkamp

4

7

7

KVV Zelzate

4

6

7

KVC Westerlo B

4

6

9

KVK Westhoek

4

4

9

FC Gullegem

4

4

9

Olsa Brakel

4

4

9

Jong Essevee

4

4

13

KFC Sparta Petegem

4

3

13

KFC Voorde-Appelterre

4

3

15

KRC Gent

4

2

15

FC Lebbeke

4

2

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Robbe Vandenheede

1

2

Robin Van Wambeke

1

2

Guillaume Cnudde

1

2

Brice Verkerken

1

2

Matisse D'hondt

1