Kapitein Lorenzo Heirwegh heeft zopas de 1-0 gescoord en wordt gefeliciteerd door Van Meenen, Mestdagh en D'Hondt.  N De Zitter  KSVO

De pil van de openingspeeldag werd vorige week tegen Olsa Brakel doorgespoeld met een knappe zege en dito voetbal. Nu moesten de geelzwarten bevestigen tegen nieuwkomer KVK Westhoek, dat vorige week in de slotfase het eerste puntje van het seizoen pakte.

Stefan Leleu gaf opnieuw vertrouwen aan hetzelfde elftal van de afgelopen weken

Trainer Stefan Leleu gaf opnieuw vertrouwen aan de elf, die begonnen op Voorde-Appelterre en vorige week tegen Olsa Brakel. Enkel op de bank noteerden we wijzigingen. Colin Dhondt was deze keer reservedoelman en ook Jérôme Lyssens zat in de dug-out.
Bij KVK Westhoek kwamen Claeys en Bara in de ploeg. Zij vervingen Gaillez en Majewski, die op de bank startten. Kevin Gallo speelde centraal op het middenveld en ook in het doel vonden we met Rodrigue Dutoit een gewezen KSVO-speler in de basis.

KSVO aan de rust op rozen ondanks moeilijk eerste kwartier

Stefan Leleu had voorspeld dat KVK Westhoek een taaie tegenstander zou worden en hij kreeg gelijk. De West-Vlaamse fusieploeg zette KSVO goed vast met storend werk op de Oudenaardse speler in balbezit. KSVO was in de openingsfase zoekend. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers, maar het harde schot van Scholaert was te centraal om doelman Verbrugge te verontrusten. Even later moest de Oudenaardse doelman ver uit zijn zestienmeter, om Leganase af te stoppen. KSVO kwam in die openingsfase amper in het stuk voor. Enkel doelman Rodrigue Dutoit zorgde voor wat Oudenaardse dreiging, na slecht inspelen, maar KSVO kon hier niet van profiteren. Iets voorbij het kwartier draaide Decock zijn plaatsbal tot grote opluchting van Verbrugge niet zover naast de Oudenaardse kooi. Na een vrije trap van Heirwegh, te centraal om Dutoit te verontrusten, kwam KSVO op voorsprong. Verkerken veroverde de bal en gaf die mee met Van Wambeke. Robin stuurde met een geweldige pass Heirwegh weg. Hij kapte zijn mannetje uit en vond met een fijne plaatsbal het gaatje tussen Dutoit en de paal: 1-0. Westhoek reageerde meteen, maar Verbrugge pakte het schot van Leganase en zag tot zijn opluchting Scholaert nipt naast trappen. De bezoekers hadden in die openingsfase wel wat brandstof verbruikt en KSVO nam over. Matisse D’Hondt kopte een vrije trap uit een scherpe hoek via de vingertoppen van Dutoit tegen de onderkant van de lat en op een nieuwe voorzet, kopte Verkerken uit kansrijke positie over. Op het halfuur bouwde KSVO zijn voorsprong uit en ook deze goal was van mooie makelij. De Waele stuurde Heirwegh weg op rechts en de voorzet van onze kapitein werd staalhard en met veel precisie binnengekopt door D’Hondt: 2-0 en het eerste competitiedoelpunt van onze nieuwe spits. Cnudde werd vervolgens aangespeeld door de heel bedrijvige Heirwegh maar trapte iets te overhaastig via een bezoekend been in hoekschop. Aan de overkant kregen we een merkwaardige fase, toen Leganase zijn schot half miste. De bal leek naast te gaan, maar werd toch nog beroerd door Van Herreweghe, maar het ronde ding strandde uiteindelijk in de grijpgrage handen van Verbrugge. De match bleef aangenaam om volgen en Gantois trapte iets te overhaast op het Oudenaardse doel. De bal zoefde een meter over de kruising. Op slag van rust kwam KSVO heel dicht bij de 3-0 toen Cnudde alleen kon doorgaan. Oog in oog met Dutoit, stiftte hij de bal mooi over de doelman, maar net langs de verkeerde kant van de paal. Rusten deden we met een 2-0 tussenstand na een helft met 2 gezichten.

Belangrijke rol voor de doelmannen in de 2de helft

Trainer Bram Lucker gooide na de rust meteen 3 nieuwe spelers voor de leeuwen en net als in de eerste helft, trok het meteen naar voor. Doelman Verbrugge behoedde KSVO voor een moeilijk 2de helft, door uit te pakken met een magistrale redding op een hard schot van Mourmanne. Ook nu herstelde KSVO het evenwicht en kreeg veel countermogelijkheden. Dutoit redde ook al knap op een vrije trap van Heirwegh en even later zette onze kapitein op de linkerflank zijn turbo aan. Zijn doelrijpe voorzet kon nog net op tijd in hoekschop worden getipt. Heirwegh was geen 2de doelpunt gegund, want Dutoit redde eerst een schot van Lorenzo na een voorzet van Van Herreweghe en pakte een minuutje later alweer uit met een knappe redding op een nieuwe vrije trap van KSVO. Het bevrijdende 3de doelpunt wou niet vallen en Westhoek begon met een slotoffensief. Verbrugge redde een vrije trap van Mourmanne en Majewski zag zijn wanhoopspoging net over doel gaan. Glenn Tangala, nauwelijks ingevallen, had de bevrijdende 3de treffer aan de voet maar werd juist voor de zestienmeter neergetrokken door Lorthiois. Een noodremovertreding als laatste man is onvermijdelijk rood en Westhoek moest de slotfase afmaken met een mannetje minder. De hierop volgende vrije trap van Heirwegh … werd alweer gestopt door Dutoit! Tangala gaf in de laatste minuut de bal mee met de eveneens ingevallen Vandenheede, maar die zag zijn schot afgeblokt worden. KSVO tikte de blessuretijd nu rustig uit en mag pronken met een knappe 6 op 9.

Uitkijken naar topduels tegen Zelzate en Roeselare.

De zege van KSVO was uiteindelijk verdiend maar Westhoek moet zeker niet met het schaamrood op de wangen naar huis, integendeel. De ploeg bood KSVO stevig weerwerk, maar mist duidelijk efficiëntie in de zone van de waarheid. Achteraf zei Westhoek trainer Lucker dat hij toch liever met het schaamrood op de wangen wou naar huis gaan, maar met de 3 punten op zak. Ondanks vrij goed voetbal blijft de nieuwkomer steken op 1 punt uit 3 matchen en amper 1 gescoorde goal.
Trainer Stefan Leleu mag ook tevreden zijn over zijn elftal en beschikt eveneens over een gretige bank. De ploeg hield voor het eerst dit seizoen ook de nul. KSVO mag nu rustig uitkijken naar wedstrijden bij het ambitieuze KVV Zelzate en tegen SK Roeselare. Beide ploegen hebben nu net als KSVO 6 punten

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Verkerken, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke (70’ Lyssens, Cnudde (88’ Tangala), Van Meenen, Heirwegh (88’ Vandenheede) en D’Hondt Matisse (55’ De Buysscher)

KVK Westhoek: Dutoit, Gaillez, Claeys, Lorthiois, Majewski, Leganase (46’ Gaillez), Gallo, Scholaert, Degels (46’ Bonsu), Mourmanne, Gantois (55’ Majewski), Decock en Bara (46’ Keita)

Doelpunten:

20’ 1-0 Heirwegh (ass. Van Wambeke)
30’ 2-0 D’Hondt (ass. Heirwegh)

Gele kaarten: Van Wambeke en T1 Leleu (KSVO), Claeys, Bonsu en T1 Lucker (KVKW)

Rode kaart: Lorthiois

Wedstrijdleiding: Ref: Lauren Cools; AR1: Briek Vermeersch, AR2: Tony Dirkx
 



zondag 22/09 om 15u00

KVV Zelzate

V/S

K.S.V.O.


22/09

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

28/09

19u30

K.S.V.O.

-

SK Roeselare

05/10

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

1

RC Harelbeke

3

7

1

KSV Oostkamp

3

7

3

K.S.V.O

3

6

3

KVV Zelzate

3

6

3

SK Roeselare

3

6

6

KSC Dikkelvenne

3

5

6

KM Torhout

3

5

8

FC Gullegem

3

4

8

Olsa Brakel

3

4

8

Jong Essevee

3

4

11

KFC Voorde-Appelterre

3

3

11

KVC Westerlo B

3

3

13

KRC Gent

3

2

13

FC Lebbeke

3

2

15

KVK Westhoek

3

1

16

KFC Sparta Petegem

3

0

1

Lorenzo Heirwegh

1

1

Robin Van Wambeke

1

1

Guillaume Cnudde

1

1

Brice Verkerken

1

1

Matisse D'hondt

1