De Oudenaardse spelers schreeuwen het uit. Robin Van Wambeke heeft zopas de 2-1 gescoord en wordt uitbundig gefeliciteerd. En of KSVO blij was met deze driepunter!  N De Zitter  KSVO

Na de opener op het veld van Voorde-Appelterre, mocht KSVO zijn eerste thuismatch van het seizoen afwerken tegen Olsa Brakel, meteen al heel vroeg op het seizoen de Slag om de Vlaamse Ardennen! Beide ploegen wilden het liefst een zege om van een redelijke start te kunnen spreken. Olsa speelde vorige week 1-1 gelijk, terwijl KSVO met zware cijfers onderuit ging in Appelterre. KSVO hunkerde dan ook naar een zege tegen Olsa, om die pijnlijke nederlaag door te spoelen.

Beide trainers gaven hun vertrouwen aan hun ploeg die vorige week niet kon winnen

Ondanks de mokerslag van vorige week bij Voorde-Appelterre, koos trainer Stefan Leleu voor hetzelfde elftal, toch wel een duidelijk signaal van blijk van vertrouwen van de trainer in zijn jonge spelersgroep. Ook de bankzitters waren de zelfde, met uitzondering van de 2de doelman. Deze keer was het Colin Dhondt die de honneurs waarnam. Ook bij Olsa Brakel zagen we dezelfde spelers op het wedstrijdblad. Trainer Nijst gaf ook zijn vertrouwen aan het elftal dat in de slotfase nog een gelijkspel uit de brand sleepte tegen KM Torhout. KSVO kon geen enkele van de 8 voorgaande confrontaties winnen tegen Olsa. Na 5 nederlagen op rij, volgden 3 gelijke spelen. Geen wonder dat KSVO na de afstraffing van vorige week, gebrand was op een zege tegen de buren.

Verkerken laat het liggen vanop de stip

De wedstrijd startte bij zomerse temperaturen, onder een hoogzwangere onweerslucht en ook op het veld was er meteen vuurwerk, want van een studieronde was er absoluut geen sprake! Net als vorige week kwam KSVO bijna al vroeg op achterstand na een bizarre fase. Een hoge bal leek op weg naar de rand van de Oudenaardse zestienmeter, waar doelman Verbrugge wachtte om het ronde ding uit de lucht te plukken. Dat “ronde ding” besloot echter een eigen leven te leiden, waardoor de Oudenaardse doelman verplicht was om de bal met het hoofd te ontzetten buiten de zestienmeter. Die viel pardoes in de voeten van oude geslepen vos Romero, die meteen een mooie lob uit de sloffen toverde. Opluchting bij gans KSVO en zeker bij doelman Verbrugge, want de bal viel op de bovenkant van de deklat. KSVO was meteen gewaarschuwd. De thuisploeg reageerde met een vlotte actie van Robin Van Wambeke, die Matisse D’Hondt vond. De Oudenaardse spits, vorig jaar nog bij Olsa Brakel, miste echter half zijn schot. D’Hondt werd nog eens diep gestuurd, maar doelman Otte had de actie goed gelezen en was eerst op de bal. We waren vertrokken voor een aangename pot voetbal en het waren de bezoekers die rond het kwartier op voorsprong kwamen. Na een leuke aanval kreeg Ben Omar wel veel ruimte voor zijn schot, maar hij trapte de bal wel heerlijk voorbij de kansloze Verbrugge (0-1). KSVO kreeg meteen de kans op de gelijkmaker, toen na een klutsbal Cnudde iets te overhaastig over doel trapte. Van Herreweghe en Heirwegh baanden zich op rechts een weg en vonden D’Hondt, maar ook hij was te overhaastig en misschien te gretig om te scoren. Rond het halfuur kreeg KSVO dan een unieke gelegenheid op de gelijkmaker, toen Heirwegh foutief werd afgestopt in de zestienmeter. Het was ietwat verrassend Verkerken die de elfmeter voor zijn rekening nam, maar Otte zweefde de op halve hoogte getrapte strafschop uit zijn doelvlak. Op slag van rust trapte Romero nog een afvallende bal in één tijd op doel, maar Verbrugge redde probleemloos.
Rusten deden we met een krappe en toch gevleide voorsprong voor de bezoekers.

KSVO zet scheve situatie recht in sterke 2de helft

Dezelfde protagonisten begonnen aan de tweede helt en Olsa zorgde voor de eerste dreiging. Na een kluts, viel de bal gelukkig niet voor een Brakelse voet en even later haalde Verbrugge een gevaarlijke kopbal van De Haspe uit de benedenhoek. Het was het sein voor KSVO om de match resoluut in handen te pakken. Eerst trapte Van Herreweghe vanop afstand nog pal in de grijpgrage handen van Otte, maar dan ontbond Cnudde zijn duivels. Met een mooie solo en een klein gelukje, baande hij zich een weg door het hart van de Olsa verdediging en trapte met links loepzuiver voorbij Otte (1-1). Een zucht van opluchting ging door het aardig gevulde Thienpontstadion, maar KSVO was niet tevreden met de gelijke stand en trok op zoek naar meer. Van Meenen kneep naar binnen en zijn plaatsbal ging maar nipt over de kruising. Aan de overkant was het toch even serieus slikken voor de thuisploeg toen Romero uit heel kansrijke positie meters naast kopte. We hebben de gewezen spits van Ninove in zulke situatie al veel beter zien doen. Cnudde nam nog eens een afvallende bal direct op de slof, een metertje over doel. Heirwegh pakte vervolgens uit met een heel verrassende vrije trap, die Otte van onder de lat moest halen ten koste van een zoveelste hoekschop. Een kwartier voor het einde, had KSVO de achterstand omgebogen. Heirwegh pakte uit met een solo en infiltreerde in de zestienmeter. Zijn schot werd afgeblokt, maar Van Wambeke reageerde als een Duivel-uit-een-Doosje en prikte de bal voor de neus van Otte in doel (2-1). Olsa moest nu uit de egelstelling komen en trok meteen massaal naar voor. Het forceerde meteen enkele hoekschoppen. In de slotfase gingen de hemelsluizen plots fors open, maar dat belette niet dat KSVO op een comfortabele 3-1 kwam. Brice Verkerken kopte aan de 1ste paal als een bliksemschicht een hoekschop voorbij doelman Otte en zette zo zijn strafschopmisser recht. Match gespeeld? Olsa moest nu voluit en pakte uit met powerplay. Voor het eerst in deze match stond de thuisploeg echt onder druk. Toch zou de ingevallen Glenn Tangala nog uitpakken met een geweldig nummertje. De Oudenaardse Doku - of is het eerder de Oudenaardse Duranville - zette vlot enkele mannetjes in de wind en trapte overhoeks nipt naast. Voor de rest was het voor KSVO in de slotfase pompen of verzuipen, zeker nadat de onvermijdelijke Romero toch nog de aansluitingstreffer binnentikte (3-2). Deze kwam er na een hoekschop, toegekend na een schot van Boudry, dat Verbrugge vanonder de lat tipte. Doelman Otte ging nu mee in de vuurlijn, maar verder dan die aansluitingstreffer kwam Olsa Brakel niet meer.

De ban is gebroken

Grote vreugde bij KSVO dat na 8 matchen eindelijk nog eens kon winnen van Olsa Brakel. Trainer Stefano Nijst was tevreden over het eerste kwartier van zijn ploeg, toen KSVO onder druk werd gezet en zijn ploeg op voorsprong kwam. Hij vond dat zijn middenveld vooral aan Guillaume Cnudde teveel vrijheid gaf, maar gaf eerlijk toe dat KSVO de verdienende winnaar was van deze match.
Komende zaterdag kan KSVO zichzelf echt een goede start schenken, want dan is nieuwkomer KVK Westhoek te gast in het Thienpontstadion.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Verkerken, Mestdagh, De Waele Robbe, Van Wambeke, Cnudde (85’ Vandenheede), Van Meenen, Heirwegh (82’ Tangala) en D’Hondt Matisse (72’ De Buysscher)

K. Olsa Brakel: Otte, Davies, Ben Omar (65’ Van Eerstvelde), Grancea (82’ Somers), Bogaert, Lievens, Boudry, Cappelleman, De Smet (82’ Likong), De Haspe en Romero,

Doelpunten:

17’ 0-1 Ben Omar,
55’ 1-1 Cnudde,
76’ 2-1 Van Wambeke,
83’ 3-1 Verkerken,
90+1’ 3-2 Romero

Gele kaarten: Cnudde (KSVO), De Haspe, Romero en Otte (Olsa)

Wedstrijdleiding: Ref: Huyghe Willem; AR1: Preuss Thibault, AR2: Verleysen Pieter
 



zondag 22/09 om 15u00

KVV Zelzate

V/S

K.S.V.O.


22/09

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

28/09

19u30

K.S.V.O.

-

SK Roeselare

05/10

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

1

RC Harelbeke

3

7

1

KSV Oostkamp

3

7

3

K.S.V.O

3

6

3

KVV Zelzate

3

6

3

SK Roeselare

3

6

6

KSC Dikkelvenne

3

5

6

KM Torhout

3

5

8

FC Gullegem

3

4

8

Olsa Brakel

3

4

8

Jong Essevee

3

4

11

KFC Voorde-Appelterre

3

3

11

KVC Westerlo B

3

3

13

KRC Gent

3

2

13

FC Lebbeke

3

2

15

KVK Westhoek

3

1

16

KFC Sparta Petegem

3

0

1

Lorenzo Heirwegh

1

1

Robin Van Wambeke

1

1

Guillaume Cnudde

1

1

Brice Verkerken

1

1

Matisse D'hondt

1