Gillian Verbrugge, hier aan het werk in de derby van vorig seizoen op het kunstgrasveld van Brakel, moest zich vorige week 5 keer omdraaien. Hij zal uit zijn op revanche en er alles aan doen om zijn netten ongeschonden te houden.  N De Zitter  KSVO

Na de ontnuchtering in Appelterre, speelt KSVO zijn eerste thuismatch van het seizoen tegen Olsa Brakel. Meteen al een “clash” in de Vlaamse Ardennen. Een zege zou voor KSVO meer dan welkom zijn om de start toch niet te missen. Een ander belangrijk feit is, dat KSVO de voorbije 8 derby’s geen enkele keer kon winnen. Na 5 nederlagen volgden 3 gelijke spelen. Kan KSVO de rug rechten en komaf maken met deze slechte reeks?

Massa nieuwkomers moeten worden ingepast bij Olsa Brakel

Onze komende tegenstander, Olsa Brakel, begon de voorbereiding met een massa nieuwe namen. Onder andere Gianni Swennen (Sparta Petegem), Matisse D’Hondt (KSVO), Robby Ndefe (Harelbeke), Louis Desmet (Elene-Grotenberge), Andre Ntambue (FC Gullegem) en Yohen Tangala, broer van Glenn (FC Merelbeke) zochten andere oorden op, terwijl Milan Cambier (ex-KSVO) zonder club zit. Verdediger Pierre Lambrecht stopte zijn actieve voetballoopbaan.
Olivier Romero Gomez (KVK Ninove), Mathieu De Smet (HSV Hoek), Quinten Boudry (RFC Wetteren), Kevin De Haspe (Elene-Grotenberge), Yassin Ben Omar (Lokeren-Temse), Robbe Beerens (E. Aalst), Samuel Davies (KRC Gent) en Dries Cagneau (Schaerbeek) zijn, samen met enkele jongeren, de aanwinsten. Trainer Stefano Nijst bleef aan boord en hem rest de taak om van deze nieuwkomers een stevig geheel te kneden.
Olsa kwam op de openingsspeeldag niet verder dan een moeizaam bevochten 1-1 gelijk spel tegen KM Torhout, dankzij een late gelijkmaker van Mathieu De Smet.

Trainer Leleu over verliesmatch vorige speeldag: “We vergaten gewoon onze momenten te grijpen”

Voor KSVO begon het seizoen met een valse noot. 5-0, het blijven heel zware cijfers. Enkele seizoenen terug verloor KSVO eens met 6-1 op bezoek bij FC Merelbeke en in de eindronde voor behoud verloor het na een 3-2 zege in eigen huis, de terugmatch bij Visé met dezelfde cijfers in 2019. voor een nederlaag met meer dan 5 doelpunten verschil, moeten we al terug gaan naar het seizoen 1999-2000 toen het pas gepromoveerde KSVO bij het ondertussen ter ziele gegane KSV Waregem verloor met 6-0.
Cijfers zeggen natuurlijk niet alles. Voorde -Appelterre kende immers een droomstart na een heel vroeg en erg knullig doelpunt. De thuisploeg liet na om de 2-0 te scoren, maar had het in het laatste kwartier van de 1ste helft plots knap moeilijk tegen KSVO, dat enkele keren heel dicht bij de gelijkmaker kwam. KSVO werd in de 2de helft opnieuw koud gepakt, ondanks de buitentemperatuur van meer dan 30 graden, maar miste een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Het werd meteen 3-0 en de Oudenaardse kopjes gingen naar beneden. De thuisploeg liep verder weg en scoorde in de 2de helft aan 100%.
“Wij hebben niet de start in gedachten waarop we vooraf gehoopt hebben,” analyseert trainer Stefan Leleu nog kort de voorbije match. “5-0-verlies in Voorde-Appelterre, het kan tellen, al kwamen er te zware cijfers op het bord. We vergaten gewoon om onze momenten te grijpen. We laten de kans op de 1-1 liggen, laten ook de kans op de aansluitingstreffer bij een 2-0-stand onbenut. Na de 3-0 verloren we het overzicht en was de wedstrijd gespeeld. Maar goed, verdiend was de zege van Voorde-Appelterre wel.”

Kwaliteit versus jeugdigheid en enthousiasme

Stefan Leleu weet dat zijn ploeg voor een moeilijke opdracht staat tegen Brakel en dat het anders moet. “Een duel tegen Brakel is voor elke speler van Oudenaarde wel een bijzondere wedstrijd en dat is dit jaar niet anders”, beseft hij, zelf afkomstig van Brakel, maar al te goed. “Het is sowieso een duel dat je maar al te graag hoopt te winnen. Wij hebben een jonge ploeg en vorig weekend maakte die de fout om zijn momenten niet te grijpen. Dat is een uitdaging naar de komende weken toe.”
Met zo een jong teamwerken heeft ook zijn voordelen. “Mijn spelers zijn enorm leergierig, tonen veel enthousiasme, veel loopvermogen en veel intensiteit. Dat zal tegen Olsa Brakel zeker nodig zijn. Romero, Lievens, De Smet, Bogaert en Grancea zijn stuk voor stuk sterke spelers. Met Samuel Davies hebben ze achterin ook een pak kwaliteit aan de ploeg toegevoegd en dan zat Van Eerstvelde nog op de bank. Maar we gaan daar zeker iets tegenover proberen zetten. Vorig seizoen waren we goed voor een zevende plaats en we hopen op dat vlak wel voor een bisnummer te zorgen,” zo eindigt de Oudenaardse trainer.

Spelersinfo:

Achter de naam van Lorenzo Heirwegh staat een groot vraagteken. Voor Matisse D’Hondt wordt het alvast een weerzien met de club, waar hij 6 seizoenen speelde en 18 doelpunten scoorde.
 



zondag 22/09 om 15u00

KVV Zelzate

V/S

K.S.V.O.


22/09

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

28/09

19u30

K.S.V.O.

-

SK Roeselare

05/10

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

1

RC Harelbeke

3

7

1

KSV Oostkamp

3

7

3

K.S.V.O

3

6

3

KVV Zelzate

3

6

3

SK Roeselare

3

6

6

KSC Dikkelvenne

3

5

6

KM Torhout

3

5

8

FC Gullegem

3

4

8

Olsa Brakel

3

4

8

Jong Essevee

3

4

11

KFC Voorde-Appelterre

3

3

11

KVC Westerlo B

3

3

13

KRC Gent

3

2

13

FC Lebbeke

3

2

15

KVK Westhoek

3

1

16

KFC Sparta Petegem

3

0

1

Lorenzo Heirwegh

1

1

Robin Van Wambeke

1

1

Guillaume Cnudde

1

1

Brice Verkerken

1

1

Matisse D'hondt

1