N De Zitter  KSVO

Na een eindeloos lijkende oefencampagne, waarin mooie dingen te zien waren, startte de competitie dit weekend eindelijk voor KSVO. Met een uitwedstrijd naar Voorde-Appelterre, stond het wel meteen voor een zware opdracht.

Niels Mestdagh en Matisse D’Hondt waren na een maand afwezigheid opnieuw present en stonden aan de aftrap. Centraal op het middenveld koos trainer Leleu voor De Waele en Van Wambeke, die het vorig seizoen op die positie uitstekend deden. KSVO begon met uitzondering van Verkerken en D’Hondt met hetzelfde spelers, waarmee het het vorige seizoen eindigde. De thuisploeg mistte een drietal titularissen.

Droomstart voor thuisploeg

Onder een loden zon, zonder een vleugje wind of enige schaduw, ging de match van start en de thuisploeg kwam meteen op voorsprong via een knullig doelpunt. Gil Figys ging achter een schijnbaar verloren bal, haalde die nog net voor de doellijn binnen, en zette glijdend voor. De bal caprioleerde voorbij een verbouwereerde Verbrugge, die een stap voor zijn doellijn stond. Grabbelend probeerde hij de bal alsnog van de lijn te redden, maar de thuisploeg mocht beginnen met een doelpunt voorsprong (1-0). De thuisploeg hield het tempo strak en zette KSVO goed onder druk.  Toch kon KSVO eens ontsnappen, toen Robbe De Waele Van Meenen in het straatje stuurde. Diens schot stierf uit in de handen van doelman Maxim Figys. Beau Ponnet dirigeerde op het middenveld en trapt een afvallende bal niet zo ver naast. Opnieuw Ponnet recupereerde de bal en zette een knappe aanval op. Via doelman Verbrugge kwam de bal voor de voeten van Dewaegemaeker. Die slaagde er toch nog in om voor een open doelmond, op enkele meter van het Oudenaardse doel hoog over te trappen. Na het meest lullige doelpunt van het seizoen tekende de ervaren spits, overgekomen van FC Gullegem, hier mogelijk al voor DE misser van het seizoen. Het leverde KSVO wel een serieuze levenslijn op, want 2-0 na een kwartier zou zwaar geweest zijn. KSVO had het echt moeilijk om in zijn normale spel te komen tegen een gretige tegenstander. Op het halfuur leek de match toch wat te kantelen. Voorde-Appelterre had heel wat brandstof verbruikt en KSVO kreeg 2 kansen binnen de minuut. Een eerste mooie aanval via Heirwegh, en Cnudde belandde in hoekschop. Deze zeilde voorbij iedereen naar de verste paal, waar Verkerken in één tijd op doel trapte. Maxim Figys pakte hier uit met een knappe redding ten koste van een nieuwe hoekschop. Deze werd door Van Wambeke krachtig, maar naast het doel gekopt. De beweeglijke Barasaba zorgde met een knappe solo nog voor gevaar, maar Verbrugge redde ook knap op het schot van de thuisaanvaller. Voorde-Appelterre snakte nu naar de rust en KSVO rook bloed. Tot 3 keer toe kon het echter niet profiteren van slordig verdedigen van de thuisploeg. Rusten deden we na een eerste helft waarin een sterke thuisploeg zijn momenten kreeg en benutte, in tegenstelling tot KSVO dat zijn momenten vergat te pakken.

Ook na de rust werd KSVO koud gepakt.

Twee Oudenaardse wissels aan de rust. Heirwegh had wat last van een spier en Van Wambeke was duizelig na een helft in een verschroeiende warmte. Zij werden vervangen door Tangala en Vandenheede. En de 2de helft begon net als de eerste met een vroeg doelpunt voor de thuisploeg. Barasaba werd na mogelijk voorafgaand hands, de diepte ingestuurd door Ponnet, ging voorbij Verbrugge en maakte het koel af (2-0). Oudenaards protest leverde enkel een gele kaart op voor Vandenheede. Match gespeeld? KSVO gaf zich in elk geval nog niet gewonnen. De thuisploeg kon nu wel rustig in de egelstelling kruipen en via hun sterke aanval naar hartenlust counteren. Cnudde vond D’Hondt, maar onze spits trapte een metertje naast. Aan de overkant draaide Ponnet zijn schot nipt over. Op het uur kreeg KSVO DE kans om opnieuw in de match te komen toen Cnudde D’Hondt de diepte instuurde. Onze spits had echter zijn dagje niet en faalde oog in oog met doelman Figys. Met De Buysscher in de plaats van De Waele gooide trainer Leleu nog extra offensieve kracht in de strijd, maar het werd onmiddellijk daarop 3-0. Dewaegemaeker draaide in de Oudenaardse zestigmeter enkele verdedigers tureluurs en bood Gil Figys zijn 2de van de hete namiddag aan. De veer was nu volledig gebroken bij KSVO en dat zag je duidelijk aan de lichaamstaal. Ponnet heerste en verdeelde op het middenveld en Dewaegemaeker (4-0) en Sayfdine (5-0) maakten de Oudenaardse pil nog een beetje moeilijker om te slikken. Gelukkig liet scheidsrechter Debusscher geen seconde overspelen.

Nu focussen op Olsa Brakel

Een (te) zwaar verdict voor KSVO tegen een gretige thuisploeg die zijn momenten greep en zowat scoorde aan 100%. KSVO had ook mogelijkheden maar verzuimde deze te benutten. Er zal oplapwerk nodig zijn, want komende zaterdag wacht Olsa Brakel…

Wedstrijdinfo:

FC Voorde-Appelterre:
Figys Maxime, Razzi, Massa, Ponnet, Jacobs (78’ Coninckx), Gresignie (78’ Spruyt), Ryckaert, Sayfdine, Figys Gil, Barasaba (72’ Movoto Te Bangia Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Waza Banga), Dewaegemaeker (Dewaele Olivier)

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Verkerken, Mestdagh, De Waele Robbe (65’ De Buysscher), Van Wambeke (46’ Vandenheede), Cnudde, Van Meenen, Heirwegh (46’ Tangala) en D’Hondt Matisse (69’ Vandenborre)

Doelpunten:

5’ 1-0 Figys Gil
49’ 2-0 Barasaba
67’ 3-0 Figys Gil
72’ 4-0 Dewaegemaeker
83’ 5-0 Sayfdine

Gele kaarten: Vandenheede, Mestdagh (KSVO) en Movoto Te Bangia Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Waza Banga (FCVA)

Wedstrijdleiding: Ref: Debusscher Wouter, AR1: Boeckx Senne; AR2: Keuleers Robbe