Glenn Tangala, centraal op de foto, scoorde zijn 1ste doelpunt in het shirt van KSVO.  N De Zitter  KSVO

KSVO speelde deze avond reeds zijn 8ste oefenmatch en sloot die wedstrijd af met een mooie zege tegen Jong AA Gent, dat uitkomt in de 1ste nationale reeks.

48 uur na de knappe 0-2 zege bij nieuwkomer SK Roeselare, ontving KSVO nu de beloftenploeg van AA Gent. Thimo Spileers, Robin Van Wambeke, Gaëtan D’Hondt ontbraken omwille van lichte blessures. Ook Casper De Buysscher was er nog niet bij.

AA Gent had in de openingsfase iets meer balbezit en kreeg de 1ste kans. Het schot van Abdullahi ging naast. Aan de overzijde zagen we meteen daarop een mooie aanval. Robbe Vandenheede trapte vanop rechts een strakke voorzet die door Cnudde acrobatisch net over werd besloten. Onze 2 nieuwkomers, centraal achterin, hielden knap het slot op de deur en het was pas rond het halfuur dat de bezoekers nog eens konden dreigen. Verbrugge was goed uit zijn doel gekomen om Abdullahi af te stoppen. De Oudenaardse reactie volgde meteen. Cnudde werd op links afgezonderd voor doel, maar doelman Vanden Borre redde heel knap. Enkele seconden later was het wel raak voor KSVO. De kwikzilveren Tangala snoepte in de Gentse verdediging de bal af, omspeelde de doelman en legde kalm de 1-0 tegen de touwen. Meteen het 1ste doelpunt voor de nog maar 17-jarige Glenn bij KSVO. De verdubbeling volgde zelfs meteen. Heirwegh knalde aan de 2de paal een voorzet vanop links staalhard binnen (2-0).

Bij KSVO kwam Van Meenen in de ploeg voor Cnudde. Voor de rest zagen we bij KSVO dezelfde spelers bij aanvang van de 2de helft. Heirwegh lag aan de basis van het 1ste gevaar in die 2de helft. Hij vond Matisse D’Hondt, maar een ijlings teruggekeerde Gentse verdediger kon het gevaar nog net afblokken. Gent probeerde met een half dozijn wissels de bakens te verzetten, maar was aanvankelijk te onmondig voor het Oudenaardse doel. Nadat ook bij KSVO een handvol wissels werden doorgevoerd, begon fysiek 2 matchen op 48 uur toch wat door te wegen en Gent drukte fors door in het slotkwartier. Verbrugge had een knappe voetveeg in huis op een dichte poging van Affriy en een schot van Abubakar ging via een Oudenaards been maar juist naast. Toen was het het moment van de broertjes Mazouz. “Onze” Mazouz bediende de inlopende Van Meenen, maar die plaatste de bal net naast. De “andere” Mazouz, overgekomen van SC Dikkelvenne en op het uur ingevallen, scoorde beheerst de aansluitingstreffer (2-1). Met nog 10 minuten te gaan trok Gent nu massaal op zoek naar de gelijkmaker. Lawi en El Adfaoui zagen hun pogingen nipt naast gaan en Verbrugge redde knap op een nieuwe poging van Jassim Mazouz. Meteen het laatste wapenfeit in deze 8ste oefenmatch van KSVO

Wedstrijdinfo:

KSV Oudenaarde:
 Verbrugge, Van Herreweghe (60’ Oghuma Deven), Verkerken, Goossens, Mestdagh (60′ Guigaev), De Waele (60′ Meerschaert), Vandenheede (60′ Wieleman), Heirwegh (60’ Lyssens), Cnudde (46’ Van Meenen), Tangala, (60′ Rayane Mazouz) en D’Hondt Matisse (60’ Vandenborre)

Doelpunten: 

31′ 1-0 Van Herreweghe, 
33′ 2-0 Cnudde
80’ 2-1 Jassim Mazouz

Wedstrijdleiding: Ref: Serckx Janis; AR1: Verleysen Pieter; AR2: Wydaeghe Björn Geert

 



zaterdag 14/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

K.VK. Westhoek


14/09

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

1

KVV Zelzate

2

6

1

KSV Oostkamp

2

6

3

KFC Voorde-Appelterre

1

3

3

KVC Westerlo B

1

3

3

K.S.V.O

2

3

3

Jong Essevee

2

3

7

KSC Dikkelvenne

2

2

7

KM Torhout

2

2

9

FC Gullegem

1

1

9

RC Harelbeke

1

1

9

FC Lebbeke

1

1

9

KRC Gent

2

1

9

KVK Westhoek

2

1

9

Olsa Brakel

2

1

15

SK Roeselare

1

0

15

KFC Sparta Petegem

2

0

1

Robin Van Wambeke

1

1

Guillaume Cnudde

1

1

Brice Verkerken

1