Guillaume Cnudde voelde zich in zijn sas op het kunstgras. Hij lag aan de basis van de openingstreffer en maakte op heerlijke wijze de 0-2.  N De Zitter  KSVO

Na een reeks matchen tegen ploegen uit 1A en 1B, won KSVO vorige week voor het eerst Tegen SK Vlaamse Ardennen werd ook vlot gescoord. Deze avond trok KSVO naar het prachtige sportcomplex Schiervelde in Roeselare, ook de thuishaven van Club NXT. KSVO speelde niet op het hoofdveld, maar op één van de kunstgrasvelden van de jeugd. Voor KSVO reeds de 7de oefenwedstrijd, voor SK Roeselare pas de 2de.

Bij Promovendus SK Roeselare vonden we heel wat spelers terug, die vorig seizoen in de hoogste amateurreeks speelden bij Winkel Sport, dat geen licentie meer heeft voor het nationale voetbal. De 40-jarige Jeremy Perbet, Daan Debouver, Rens Verhooghe, Masis Voskanian, Jasper Beyens en Joey Dujardin zijn een ruim handvol spelers, die in het tussenseizoen de overstap maakten van Sint-Eloois-Winkel naar Roeselare.

Bij KSVO ontbraken wegens uiteenlopende redenen Lorenzo Heirwegh, Casper De Buysscher, Robin Van Wambeke en Rune Vandenborre. Doordat Niels Mestdagh op de bank startte, was doelman Gillian Verbrugge met zijn 24 lentes zelfs de oudste KSVO-speler op het veld! De nog altijd maar 18-jarige Guillaume Cnudde zelfs de jongste. De bank oogde nog jonger, met vooral 18-, 19- en 20-jarigen.

Bij en lekker zomerse temperatuur en voor een leuk aantal toeschouwers, waaronder gewezen KSVO- én KSV Roeselarespeler Tom Raes, begon de thuisploeg het sterkst. Gaëtan D’Hondt, Laurens Goossens en Thimo Spileers speelden centraal achterin, maar trainer Stefan Leleu moest al vroeg noodgedwongen wisselen. Spileers kreeg een serieuze beuk en viel ongelukkig op de schouder. Brice Verkerken, vorig seizoen nog in dienst van SK Roeselare, mocht al meteen het kunstgras op.
Roeselare probeerde het met powerplay en KSVO had het aanvankelijk moeilijk om eruit te komen tegen de kort opzittende thuisploeg. Kansen kon SK echter niet forceren, dan maar proberen vanop afstand. Schamp trapte eerst naast en rond het kwartier moest doelman Verbrugge een hard schot van dezelfde speler over de lat duwen. Halverwege de eerste helft kwam KSVO er voor het eerst snel uit. Matisse D’Hondt probeerde het vanuit een scherpe hoek, maar zijn schot ging naast. Roeselare had in de beginfase kennelijk veel brandstof verbruikt en KSVO, onder impuls van Cnudde, begon steeds beter te draaien. En het was niet toevallig Guillaume Cnudde die aan de basis lag van de openingstreffer. Hij werd door Lyssens op de linkerflank listig in de diepte gestuurd. Matisse D’Hondt kon niet bij de lage voorzet, maar de goed gevolgde Gilles Van Herreweghe trapte aan de 2de paal de 0-1 tegen de touwen. Cnudde vond nu echt zijn draai op het kunstgras en was na een mooie solo dicht bij de 0-2. Doelman Depaepe redde echter knap. Van Meenen werd in het straatje gestuurd en vond Van Herreweghe. Geen 2de doelpunt voor onze man-met-zeven-longen, want zijn schot strandde op een verdediger. En in “The Dying Seconds” van de eerste helft, pakt Cnudde nog eens uit met een solo. Zijn schot verdween over doel.

De jonge Oghuma Deven kwam na de rust op het veld in de plaats van Gaëtan D’Hondt en die 2de helft leek een kopij te worden van de eerste, met een drukkend Roeselare. Maar ook nu kon de ploeg nauwelijks gevaar creëren. Eén keer moest Verbrugge bij de pinken zijn en goed uit zijn doel komen om Hallaert af te blokken, na Oudenaardse balverlies. Op het uur verdubbelde KSVO de voorsprong. Van Herreweghe ging door, maar werd afgeblokt. Cnudde recupereerde bliksemsnel en poeierde de bal van buiten de zestienmeer heerlijk tegen de touwen (0-2). Halverwege de 2de helft wisselde Stefan Leleu fors en met uitzondering van “ouderdomsdeken” Niels Mestdagh, werd de gemiddelde leeftijd van KSVO nog een stuk naar beneden geduwd. Toch wijzigde het spelbeeld nauwelijks. KSVO bleef de beter voetballende ploeg en SK trok met de moed der wanhoop op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die werd verhinderd door Verbrugge, die alweer goed blokte op een poging van Clyncke. Ook een schot van Schamp, kon onze doelman niet verontrusten. Aan de overkant toonde Tangala opnieuw zijn gretigheid met een hard schot, pal op Depaepe.

2de opeenvolgende zege zonder tegengoal van KSVO. Beide doelpunten waren van heerlijke makelij en een nieuwe lichting eigen jeugd klopt fors op de deur. Enige schaduwzijde was de vroeger vervanging van Thimo Spileers, die een lichte schouderluxatie opliep. Afwachten hoe vlug hij zal recupereren, want vrijdagavond wacht alweer een nieuwe oefenmatch tegen Jong AA Gent.

Wedstrijdinfo:

SK Roeselare:
 Depaepe, Dewaele (46′ Deschepper), Vanmarcke (46′ Vandenabeele), Dujardin, Verhooghe, Beyens (46′ Defevere), Van de Velde (46′ Clyncke), Deschilder (46′ Voskanian), Schamp (46′ Vanderjeugd (70′ Dewaele Marvin)), Debouver (46′ Guenoune) en Perbet (46′ Hallaert)

KSV Oudenaarde: Verbrugge, D’Hondt Gaëtan (46’ Oghuma), Spileers (15’ Verkerken), Goossens (66′ Meerschaert), Lyssens, De Waele Robbe, Vandenheede (66′ Wieleman), Van Herreweghe (66′ Guigaev), Cnudde (66′ Mazouz), Van Meenen (66′ Mestdagh) en D’Hondt Matisse (66′ Tangala)

Doelpunten: 

35′ 0-1 Van Herreweghe,  
60′ 0-2 Cnudde

Wedstrijdleiding: Ref: Briek Vermeesch; AR1: Harry Vandewiele; AR2: Sven Latruwe
 



zaterdag 14/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

K.VK. Westhoek


14/09

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

1

KVV Zelzate

2

6

1

KSV Oostkamp

2

6

3

KFC Voorde-Appelterre

1

3

3

KVC Westerlo B

1

3

3

K.S.V.O

2

3

3

Jong Essevee

2

3

7

KSC Dikkelvenne

2

2

7

KM Torhout

2

2

9

FC Gullegem

1

1

9

RC Harelbeke

1

1

9

FC Lebbeke

1

1

9

KRC Gent

2

1

9

KVK Westhoek

2

1

9

Olsa Brakel

2

1

15

SK Roeselare

1

0

15

KFC Sparta Petegem

2

0

1

Robin Van Wambeke

1

1

Guillaume Cnudde

1

1

Brice Verkerken

1