N De Zitter  KSVO

KSVO kon in zijn 5de oefenmatch – weliswaar tegen ploegen uit 1A en 1B – zijn eerste doelpunt scoren, maar moest vooral in de 2de helft zijn meerdere erkennen in een fris en dartel RSCA Futures.

Bij KSVO kwamen Lorenzo Heirwegh en Thimo Spileers opnieuw inde ploeg. Enkel Casper De Buysscher en Robin Van Wambeke ontbraken op het appél. Bij de Anderlechtse talentenfabriek vonden we met Onia Seke zelfs een 15-jarige terug! Hij kreeg de 2de helft zijn kans.

De eerste doelpoging was van Oudenaardse makelij, maar doelman Vercauteren pakte het schot van Van Meenen. Aan de overkant trapte Bousard over doel. KSVO kwam al vroeg op voorsprong met het eerste doelpunt van deze oefencampagne. Matisse D’Hondt reageerde alert op een misverstand in de paars-witte defensie en trapte onhoudbaar in de verste hoek (1-0). Het jonge Anderlecht probeerde voetballend de opening te creëren, maar dat lukte nauwelijks. Ismaili zorgde wel voor dreiging met een gevaarlijke vrije trap, maar doelman Verbrugge kende een rustige eerste helft. Na een mooie actie van Cnudde, trapte Van Meenen zijn voorzet op doel, maar Vercauteren redde al even knap in hoekschop. Op slag van rust miste RSCA de kans op de gelijkmaker, toen Vroninks van dichtbij over doel trapte

Na de rust kwam Anderlecht met een volledig nieuw elftal tussen de lijnen en dat bleek een voltreffer, want op nauwelijks een kwartier tijd, draaide de ploeg de situatie om. Moutha scoorde onmiddellijk de gelijkmaker met een listige schuiver (1-1). Na een fraaie aanval over de rechterflank, scoorde Diallo de 1-2 en enkele minuten later kregen we zowaar een copy/paste van dat doelpunt (1-3). Op het uur wisselde trainer Leleu ook fors, maar KSVO kon in de 2de helft niet meer dreigen. Doelman Dhondt pakte nog uit met een knappe save op een vrije trap van Moutha, maar moest zich in de slotminuut toch nog gewonnen geven na een strafschopovertreding. Tajaouart zette die feilloos omen zorgde voor de 1-4 eindstand.

Komende vrijdag speelt KSVO zijn 6de oefenmatch tegen de buren van KSK Vlaamse Ardennen. Daarna volgt de spelersvoorstelling.

Wedstrijdinfo:

KSVO tot minuut 60:
Verbrugge, Van Herreweghe, Goossens, Spileers, Mestdagh, Lyssens Vandenheede, Van Meenen, Cnudde, Heirwegh en D’Hondt Matisse (46’ Vandenborre)

KSVO vanaf minuut 60: Verbrugge (71’ Dhondt Colin), Vlieghe, Verkerken, D’Hondt Gaëtan, Guigaev, Meerschaert, De Waele, Wieleman, Tangala, Mazouz en Vandenborre

RSCA Futures 1ste helft: Vercauteren, Ishaq, Ismaili, Goto, Millisic, Liema, Bourard, Montegnies, Vroninks, El Akafi en Mendel-Idowu

RSCA Futures 2de helft: Haentjens, Kana-Katoto, Onia, Sylla, Flies, Diallo, Wola-Wetshay, Moutha, Conte, Tajaouart en Maamar

Doelpunten:

11’ 1-0 D’Hondt Matisse
47’ 1-1 Moutha
58’ 1-2 Diallo
60’ 1-3 Diallo
90’ 1-4 Tajaouart (pen)

Wedstrijdleiding: Ref – Bram De Clercq, AR1 – Nick Delporte, AR2 – Ares Emiel