N De Zitter  KSVO

KMSK Deinze kwam met de volledige kern en een indrukwekkende technische staf naar het Burgemeester Thienpontstadion. Opvallend was, dat de nieuwe trainer Hernan Losada, tijdens de match regelmatig bij de videoman in de tribune klom om samen met hem te overleggen.

Bij KSVO ontbraken Casper De Buysscher, Lorenzo Heirwegh en Thimo Spileers. Zij sluiten normaal gezien volgende week opnieuw aan.

Deinze monopoliseerde in de eerste helft de bal, maar dat leverde nauwelijks kansen op. Toch kwam het al vrij vroeg op voorsprong. Yanis Musuayi moet zowat de Lamine Yamal van Deinze zijn. De amper 17-jarige kopte heel krachtig een voorzet vanop rechts overhoeks binnen (0-1). Aan de overkant moest Tangala, ten koste van een professionele fout met bijhorende gele kaart, worden afgestopt. De Schryver zag rond het half uur zijn vrije trap nipt naast de paal draaien
Prychynenko zag zijn vrijschop op de binnen kant van de paal stranden, maar Musuayi was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken (0-2). Balen voor doelman Verbrugge, die tot dan nagenoeg werkloos mocht toekijken. Op slag van rust was er wat Oudenaardse dreiging. Van Meenen trapte niet zo ver naast en ook Cnudde zag zijn schot, na een leuke pirouette, over doel gaan.
In de tweede helft kwam bij Deinze een gans nieuw elftal tussen de lijnen en de oranjen drukten door. Zij kwamen al vroeg aan een nieuw doelpunt. Na een ongelukkige interceptie in de Oudenaardse zestienmeer viel de bal pardoes voor de voeten van Hendrickx en die twijfelde niet. Hij nam Verbrugge tegenvoets te grazen (0-3). KSVO geraakte nauwelijks nog aan de overkant en Verbrugge ontpopte zich tot uitblinker. Gillian, in het verleden nog onder de lat bij Deinze, pakte uit met een handvol uitstekende reddingen en werd ook nog eens bijgestaan door het doelkader. Aan de overzijde verhinderde doelman Vervacke de Oudenaarde eerredder in de slotfase. Guigaev pakte uit met een knappe actie op rechts en vond Lyssens. Het schot van Jérôme werd echter knap gepakt door de jonge doelman.
Zo eindigde deze oefenpot op een zege voor de bezoekers.

Wedstrijdinfo:

KSVO tot minuut 60:
Verbrugge, Van Herreweghe, D’Hondt Gaêtan, Verkercken, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke, Tangala, Van Meenen(45’ Guigaev), Cnudde en Vandenborre

KSVO vanaf minuut 60: Verbrugge, Oghuma, Goossens, Guigaev, Meerschaert, Lyssens, Vandenheede, Wieleman, Vlieghe, Mazouz en D’Hondt Matisse

KMSK Deinze 1ste helft: Arfaoui, Spegelzere, Prychynenko, Dierckx, Sierra, De Schryver, Braken, De Ridder, Musuayi, Almenara en Janssens.

KMSK Deinze 2de helft: Vervacke, Vansteenkiste, Schuermans, Lemoine, Staelens, Dhoraso, Hendrickx, Van Acker, Van Landschoot, Burgos (76’ Mhand) en Mertens

Doelpunten:

6’ 0-1 Musuayi
36’ 0-2 Musuayi
56’ 0-3 Hendrickx

Wedstrijdleiding: Ref - Lauren Cools, AR1 - Rune Ghijselincks, AR2 - Tom De Roeck