Victor Van Meenen zorgde voor de meeste Oudenaardse dreiging, maar kende pech met een geweldige vrije trap, die tegen het doelkader strandde.  N De Zitter  KSVO

KSVO sloot zijn zesdaagse oefencampagne af met een nederlaag tegen het B-elftal van Union Saint-Gilles. Er wordt nu een onderbreking ingelast van een 10-tal dagen en half juli volgt dan eerst volgende oefenmatch

3 oefenmatchen op amper 6 dagen tijd: de kans voor trainer Stefan Leleu voor troepenschouw en enkele jongeren de kans te geven. Tegen het B-elftal van Union ontbraken Heirwegh en Van Herreweghe. Robin Van Wambeke was er opnieuw bij en doelman Verbrugge bleef 90 minuten op de bank. Arjen De Paermentier kreeg zo voluit zijn speelkans in het doel.

Ref Florian Stove mocht al vroeg een doelpunt van de bezoekers noteren. Nadat Sofari nipt naast trapte, pakte Makate uit met een harde plaatsbal in de benedenhoek (0-1). Dezelfde spits kopte even later op de paal. Halverwege de 1ste helft kon KSVO eindelijk eens de neus aan het venster steken tegen de vlot combinerende bezoekers, die komende seizoen zullen aantreden in de hoogste amateurreeks. De opnieuw erg gedreven Tangala vond Van Meenen op links. Die pakte uit met een stevig schot, waarop de doelman van Union uitpakte met een knappe redding. De jonge Oudenaardse doelman De Paermentier mocht zich voor de rust nog onderscheiden op enkele gevaarlijke schoten en kopballen. Op slag van rust zette Tangala een heel gesmaakt nummertje op en bediende de inlopende Vandenborre. De Union doelman kwam echter gevat uit zijn doel.

Bij aanvang van de 2de helft noteerden we heel wat wijzigingen aan beide kanten en het niveau van Union zakte toch aanzienlijk. Het was vooral Victor Van Meenen die voor gevaar zorgde met enkele gevaarlijke vrije trappen. Eerst redde de doelman nog, maar op een volgende vrije trap was hij geklopt…. Maar de knal van Vic spatte uiteen op de paal. In de slotfase werd het nog 0-2 en zag Matisse D’Hondt zijn stevige kopbal gered worden door de doelman. Rayane Mazouz en Finn Cotter, alweer 2 jeugdproducten, kregen in de laatste 20 minuten hun hun eerste speelminuten van trainer Leleu.
De riem gaat er nu af voor, een 14-tal dagen. Op zaterdag 13 juli hervat de Oudenaardse oefencampagne met een wedstrijd tegen het heel ambitieuze KMSK Deinze.

Wedstrijdinfo:

KSVO 1ste helft:
De Paermentier, Lyssens, Verkercken, Spileers, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke, Van Meenen, Tangala, De Buysscher en Vandenborre

KSVO 2de helft: De Paermentier, Lyssens (69’ Cotter), D’Hondt Gaëtan, Goossens, Mestdagh (69’ Wieleman), Van Meenen (69’ Mazouz), Vandenheede, Cnudde, Van Wambeke (69’ Meerschaert), D’Hondt Matisse, Guigaev