N De Zitter  KSVO

In volle EK-beleving speelde KSVO de eerste oefenmatch van het seizoen tegen FCV Dender EH, nieuwkomer in de JPL. Voor KSVO was dit meteen een eerste troepenschouw.

In de opnieuw fel verjongde KSVO-kern, vinden we met Lorenzo Heirwegh en Niels Mestdagh slechts 2 spelers terug die geboren zijn in de vorige eeuw. FCV Dender EH haalde ondertussen al 7 nieuwkomers naar het Vanroystadion, dat ondertussen werd herdoopt tot het Dender Football Complex en won afgelopen week een eerste oefenmatch met 0-5 bij onze reeksgenoot RC Harelbeke.
Bij KSVO ontbraken Guillaume Cnudde en Gilles Van Herreweghe. Gilles had wat last van een schaafwonde en werd veiligheidshalve aan de kant gehouden. Ook nieuwkomer Laurens Goossens was nog niet aanwezig.

Logischerwijze eiste FCV Dender meteen de bal op, maar KSVO stond goed georganiseerd en gaf eigenlijk nauwelijks uitgespeelde kansen weg. Het kwam er uit als het kon en versierde op het halfuur zelfs een serieuze kans. Heirwegh stuurde onze nieuw spits Matisse D’Hondt goed diep, maar die stuitte op doelman Dietsch. Op slag van rust toonde Nsimba dat hij een volger is van de EK-trend dat er veel doelpunten worden gemaakt van buiten de zestienmeter. Hij haalde verschroeiend uit en doelman Verbrugge was kansloos (0-1).

Beide ploegen wijzigden hun elftal aan de rust en bij KSVO vierden we de terugkeer van Robbe Vandenheede, na een jaar blessureleed. FCV Dender kwam door de vele wijzigingen nadrukkelijker in beeld en op het uur scoorde Mohamed Berte na een vlotte collectieve aanval (0-2). Van Tangala mochten we vorige seizoen al enkele keren genieten. De altijd nog maar 17-jarige Glenn, maakte het zijn rechtstreekse tegenstander knap lastig en kwam net voor de 0-2 heel dicht bij de gelijkmaker. Na sterk doorzetten, werd zijn schot echter van de lijn gekeerd.
Niet alleen scoren met een afstandsschot is de huidige trend op het EK. Er werden ook al heel wat owngoals gemaakt en ook KSVO ontsnapte niet aan deze trend, toen Niels Mestdagh in het slotkwartier de bal ongelukkig tegen de voet kreeg en zo ongewild de 0-3 eindstand vast legde.
De jonge ingevallen Oudenaardse doelman Arjen De Paermentier onderscheidde zich kort voor het einde nog met een knappe redding op een vrije trap van de bezoekers.
Komende dinsdag is KV Mechelen te gast in het Thienpontstadion.

Wedstrijdinfo:

KSVO 1ste helft:
Verbrugge, Lyssens, Verkercken, Spileers, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke, Van Meenen, Heirwegh, De Buysscher en D’Hondt Matisse

KSVO 2de helft: Verbrugge (72’ De Paermentier), Lyssens, De Waele, D’Hondt Gaëtan, Mestdagh, Van Wambeke (69’ Meerschaert), Vandenheede, Wieleman, Guigaev, Tangala en Vandenborre

FCV Dender EH 1ste helft: Dietsch, Hrncar, Cools, Pupe, Goncalves, Rodes, Fofana, Hens, Nsimba, M’Barki en Soladio

FCV Dender EH 2de helft: Devriendt, Fofana, Ruyssen, X, Ferraro, Yahaya, De Bodt, Acquah, Van Oudenhove, Akman en Berte.

Doelpunten:

40’ 0-1 Bruny Nsimba
60’ 0-2 Mo Berte
80’ 0-3 Niels Mestdagh (owngoal)

Wedstrijdleiding: Ref: Bram De Clercq; AR1: Vercaemer Joachim, AR2: Moreels Michiel