Lorenzo Heirwegh (rechts) was met zijn actie en strafschop alweer beslissend voor KSVO. Vic Van Meenen en Casper de Buysscher vieren de winnen de treffer.  N De Zitter  KSVO

KSVO speelde 3 keer gelijk en verloor 2 keer in de 5 voorbije wedstrijden. Die 2 nederlagen kwamen er telkens in de slotfase. Mathematisch moesten beide ploegen nog een punt halen om zeker te zijn van een verlengd verblijf in deze reeks. Mits een zege kon KSVO zelfs opnieuw naar de linkerkolom springen

Alweer Lorenzo Heirwegh na knappe solo

Bij KSVO ontbrak de geschorste Robbe De Waele. Hij werd in de ploeg vervangen door Rune Vandenborre, die in de spits begon. Bij de bezoekers werd de geschorste Ebe Tanghe vervangen door Arthur Devos, die terug kwam uit schorsing.
KM Torhout begon in de gekende stijl aan de match: no nonsens voetbal met veel druk naar voor, verticaal voetbal en de duels niet schuwend. Rond het kwartier had doelman Verbrugge een heel knappe redding in huis op een kopbal van Dumoulin. Aan de overkant legden Cnudde en Vandenborre een mooie combinatie op de grasmat. De bal kwam tot bij de inlopende De Buysscher, maar ook doelman Laverge bewees met een knappe redding, uit het goede hout te zijn gesneden. KSVO kreeg moeilijk vat op het middenveld, maar zorgde toch voor dreiging via een vrije trap van Jourquin, die niet zo ver over doel ging en een knap afstandsschot na een dito solo van Cnudde.
Beide ploegen moesten al vlug wisselen. Pyck (KMT) en Spileers (KSVO) werden vervangen en bij KSVO was het de jonge Gaëtan D’Hondt die de plaats van Thimo, centraal achterin, innam.
Op het halfuur moest Verbrugge vol aan de bak op een schot van Dumoulin. Vanhulle trapte de rebound naast. Aan de overkant vertrok Heirwegh ter hoogte van de middenlijn, zette 3 man in de wind en werd gehaakt in de zestienmeter. Onze kapitein nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de strafschop zelf staalhard binnen (1-0). Op slag van rust kwam KSVO na een scrimmage in de eigen zestienmeter nog goed weg.

Het was knokken om te overleven in 2de helft

Torhout moest dus nog een tandje bijsteken in de tweede helft, om het beoogde punt van het behoud alsnog binnen te halen. Qua kracht haalde de ploeg de bovenhand op het jonge Oudenaardse elftal, maar onze verdediging gaf nauwelijks wat weg. Op een zeldzame counter werd Vandenborre nog afgeblokt en Heirwegh trapte de rebound over. De Torhoutse druk nam toe en Mitch Dekuyper kopte over. Verbrugge had ook geen probleem met een vrij optimistisch schot van de ingevallen Cardon. KSVO had het op het middenveld echt moeilijk om de bal bij te houden tegen de fysiek sterke en gestalterijke spelers van Torhout. Met de inbreng van Lyssens kwam de rust toch wat terug in de ploeg en KSVO kreeg in de slotfase zowaar nog een handvol kansen op de bevrijdende goal. Eerst kopte D’Hondt een hoekschop niet zover naast en even later was het De Buysscher die een sterke Laverge op zijn pad vond. Hij redde ook de rebound van Heirwegh nog in hoekschop. Tussendoor pakte de ingevallen Cardon uit met een knappe rush, maar de vrij gelaten Dumoulin miste dé kans op de gelijkmaker. Heirwegh vond nogmaals De Buysscher, die zijn poging zag afgeweerd worden tot bij Mézine aan de 2de paal. Ook de inzet van Jérôme werd op de lijn gekeerd en de rebound werd door hemzelf overgetrapt. Mézine en de Buysscher combineerden tot bij Heirwegh, maar ook hij zag de bevrijdende 2de treffer niet in doel gaan, maar uitsterven op de lat. Wat we de eerste 35 minuten van de 2de helft misten, kregen we hier op minder dan 10 minuten: een hoop doelkansen. Maar het bleef zo wel spannend. Diep in blessuretijd probeerde Torhout het nog met een ultieme voorzet, maar Verbrugge ging met al zijn talent naar de bal, haalde die uit de lucht en knuffelde het ronde ding, alsof het een pasgeboren baby was. Hij wist maar al te goed dat de buit binnen was.

Gemiddelde leeftijd: nauwelijks 21 jaar!

Voor wie er nog aan twijfelde, is KSVO nu ook mathematisch gered. Dat het met de hakken over de sloot was, kunnen we niet ontkennen, maar vooral defensief gaf onze ploeg nauwelijks wat weg. Waren we vorig seizoen nog de op één na slechtste leerling van de klas, dan hebben we momenteel de op één na beste verdediging.
Ook nog het vermelden waard is, dat de ploeg die deze match begon gemiddeld iets ouder was dan 21 jaar en dat gemiddelde in de loop van de wedstrijd nog fors naar beneden ging, door de inbreng van D’Hondt en Lyssens.
Komende zondag speelt KSVO zijn laatste thuismatch van het seizoen tegen Jong EsseVee, dat nog volop gaat voor de promotie. Robbe De Waele is dan wel terug uit schorsing, maar zijn plaats wordt daar ingenomen door Guillaume Cnudde, die zijn 3de gele kaart pakte. Het wordt ook afwachten hoe de blessure van Thimo Spileers evolueert.
Lorenzo Heirwegh tenslotte, was bij de laatste 4 Oudenaardse doelpunten betrokken. Hijzelf zette 2 strafschoppen om en zorgde vorige week met 2 assist voor de 2 doelpunten van Casper De Buysscher. Met of zonder Lorenzo is toch een wereld van verschil…

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers (32’ D’Hondt), Mestdagh, Van Wambeke, Cnudde (73’ Lyssens), Van Meenen, De Buysscher, Heirwegh (90’ Demets) en Vandenborre (80’ Mézine)

KM Torhout: Laverge, Devos Arthur, Taillieu, Dekuyper Calvin, Ballegeer (68’ Sabbe), Dekuyper Mitch, Devos Mauro (80’ Cromheecke), Pyck (20’ Cardon), Dumoulin, Vanhulle (75’ Trancez) en Huysentruyt

Doelpunt:

37' 1-0 Heirwegh (pen.)

Gele kaarten:

Cnudde, Jourquin, De Buysscher (KSVO); Dumoulin, Calvin Dekuyper en Huysentruyt (KM Torhout),

Wedstrijdleiding: Ref: Sören Beerens; AR1: Emiel Ares; AR2: Jarne Roose