Jerome Lyssens in duel met Mauro Devos (KMT). Net als in de heenmatch is hij mogelijk de vervanger van de geschorste Robbe De Waele.  N De Zitter  KSVO

Onze komende tegenstander, KM Torhout, bevond zich lang in heel troebel degradatiewater en had zelfs een trainerswissel nodig om zich naar veiliger oorden te hijsen. Vorige week won het in eigen huis knap van FC Merelbeke en is zo bijna zeker van een verlengd verblijf. Het telt evenveel punten als KSVO, maar met 1 zege meer. Kan KSVO haasje over springen met zijn tegenstander?

Slotfases kosten ons de voorbije matchen al heel wat punten

Noch KSVO, noch tegenstander RC Harelbeke waren afgelopen weekend blij met het gelijke spel, na een bizar matcheinde. KSVO zag diep in blessuretijd alweer punten door de vingers glippen. De laatste wedstrijden gebeurde dat al in Gullegem (85ste minuut), tegen leider Eendracht Aalst (90ste minuut) en nu op Harelbeke (95ste minuut). 4 punten erbij en KSVO stond op de rand van de top 5! Nu moeten we tot vervelens toe blijven herhalen dat de redding mathematisch nog steeds niet zeker is. Net als tegenstander KM Torhout heeft KSVO 8 punten meer dan Racing Harelbeke, dat in vieze papieren zit. Er zijn nog 9 punten te verdienen. De ontgoocheling in het Oudenaardse kamp was duidelijk voelbaar bij het laatste fluitsignaal, toen zowat alle Oudenaardse spelers neerzegen tegen het canvas. Harelbeke kreeg nog een levenslijn toegegooid.

KM Torhout: succesrijke trainerswissel

KM Torhout wou dit seizoen vooral rustig meedraaien in de middenmoot en niet verzeild geraken in de degradatiestrijd. Maar het pakte even anders uit…
De ploeg versterkte zich met Brecht Timmerman die over kwam van degradant KVK Westhoek en linksbuiten Jorben Vanhulle van KRC Harelbeke. Colin Dumoulin is een spits die overkwam van KSV Rumbeke. Calvin Dekuyper kwam over van Eendracht Aalst en vanaf nieuwjaar kwam ook zijn broer Mitch overgewaaid uit de Ajuinenstad.
KM Torhout begon met een derbyzege tegen KRC Harelbeke en speelde de week daarna in een ander derby tegen Mandel United gelijk. “Goede start”, dacht men, maar toen verloor KM 5 keer op rij en zat plots tot over de oren in het degradatiemoeras. Vooral de 8-1 nederlaag bij Jong Cercle was de oorzaak dat de kop van trainer Geert Versavel rolde. Versavel, vorig seizoen binnen gehaald als vervanger van de ontslagen Stijn Meert, werd vervangen door Johnny Nierynck. Hij verloor met Torhout zijn eerste match tegen FC Gullegem, maar won daarna wel op het veld van SC Dikkelvenne. Na een gelijkspel tegen KSVO, verloor het op Wetteren. De ploeg bleef wisselvallig presteren, maar sprokkelde met slechts 3 nederlagen uit de laatste 17 matchen de broodnodige punten om het behoud zo goed als veilig te stellen. 3 speeldagen terug verloor het wel nog zwaar met 0-6 tegen KVV Zelzate en de week erna kreeg het een droge 3-0 in Zulte bij Jong EsseVee. Vorige week speelde de ploeg uit De Velodroom echter (bijna) alle degradatiezorgen van zich af met een knappe zege tegen FC Merelbeke, één van de sterkhouders van deze reeks. Het won met 2-1.

Wedstrijden KM Torhout
 
1 KM Torhout - KRC Harelbeke 3 - 1   18 KVK Ninove - KM Torhout 0 - 0
2 Mandel United - KM Torhout 1 - 1   19 KRC Harelbeke - KM Torhout 2 - 0
3 KM Torhout - KSV Oostkamp 2 - 3   20 KM Torhout - Mandel United 2 - 1
4 FC Merelbeke - KM Torhout 4 - 1   21 FC Gullegem - KM Torhout 1 - 3
5 KM Torhout - KVK Ninove 3 - 4   22 KM Torhout - SC Eendracht Aalst 3 - 2
6 Jong Cercle - KM Torhout 8 - 1   23 Sparta Petegem - KM Torhout 1 - 1
7 Olsa Brakel - KM Torhout 2 - 0   24 KM Torhout - Olsa Brakel 1 - 1
8 KM Torhout - FC Gullegem 0 - 1   25 KSV Oostkamp - KM Torhout 1 - 2
9 KSC Dikkelvenne - KM Torhout 1 - 3   26 KM Torhout - KSC Dikkelvenne 1 - 0
10 KM Torhout - KSVO 0 - 0   27 Voorde-Appelterre - KM Torhout 1 - 1
11 RFC Wetteren - KM Torhout 4 - 1   28 KM Torhout - RFC Wetteren 4 - 1
12 KM Torhout – KRC Gent 2 - 1   29 KM Torhout - KVV Zelzate 0 - 6
13 KM Torhout - Jong EsseVee 0 - 3   30 Jong EsseVee - KM Torhout 3 - 0
14 SC Eendracht Aalst - KM Torhout 3 - 1   31 KM Torhout - FC Merelbeke 2 - 1
15 KM Torhout - Sparta Petegem 0 - 0   32 KSVO - KM Torhout -
16 KVV Zelzate - KM Torhout 1 - 1   33 KM Torhout - Jong Cercle -
17 KM Torhout - Voorde-Appelterre 4 - 1   34 KRC Gent - KM Torhout -
KM Torhout en KSVO delen de 10de plaats met 41 punten uit 31 matchen. Beide ploegen hebben met nog 9 punten te verdienen 8 punten voorsprong op de rechtstreekse degradatieplaats van RC Harelbeke. Torhout won 11 keer, KSVO 10 keer. De West-Vlamingen verloren 12 keer, onze geelzwarten 10 stuks. Torhout speelde 8 keer gelijk en bij KSVO eindigden 11 matchen onbeslist. Torhout scoorde 43 doelpunten en incasseerde er 59. Bij KSVO is de balans in evenwicht: 38 doelpunten gemaakt en evenveel tegen.

Doelpuntenmakers bij KM Torhout                             

9: Tibo Andries (vertrok na Nieuwjaar naar Blankenberge)
6: Colin Dumoulin
5: Mitch Dekuyper
4: Mauro Devos;
4: Jorben Vanhulle
3: Enzo Vandekerckhove;
3: Ebe Tanghe
3: Jonas Tailleu
2: Quinten Cromheecke
1: Larens Huysentruyt;
1: Shun Ballegeer
1: Ruben Pyck
1 Own goal

Stugge tegenstander

KM toonde in de match tegen het ambitieuze FC Merelbek zijn ware gelaat: onmiddellijk goed druk zetten op de man in balbezit en zo kwam Merelbeke nauwelijks in hun geliefkoosde spel. KM Torhout speelt no nonsense voetbal, met direct vertikaal spel en sterk in de duels en een snelle omschakeling. KSVO weet dat dit geen hapklare brok is.

Spelersinfo:

Net als in de heenmatch is Robbe De Waele nu ook geel geschorst voor de terugmatch.
Bij KM Torhout zijn De Baes, Reuse en Vandekerckhove out