Jarno Jourquin veroorzaakte in de slotminuut een strafschop, kreeg hiervoor een gele kaart en moest ook zwaar hinkend het veld verlaten.  N De Zitter  KSVO

KSVO trok met 7 op 9 en veel goede moed naar de Chillax Arena in Oostakker, waar het het Racing Gent van Coulibaly in de ogen moest kijken. Door de goede resultaten van de laatste matchen, kon KSVO een stuk vrijer ademen, terwijl KRC Gent na een povere 1 op 21 met een bang hart naar onder moet kijken.

Lorenzo Heirwegh opnieuw aan de aftrap

Bij KSVO nog steeds geen Mestdagh. Hij sukkelt met een vervelend letsel aan de heup. Niels werd vervangen door Vic Van Meenen, terwijl Rune Vandenborre na zijn 2 belangrijke doelpunten in de voorbije matchen, ook weer zijn basisplaats kreeg. Hij speelde samen met Jérôme Mézine in de aanval. Ook Lorenzo Heirwegh stond opnieuw aan de aftrap, met de kapiteinsband.
Bij KRC Gent ontbraken ook wat spelers met als voornaamste de topschutter Triest, die met een zwaar schouderletsel mogelijk out is voor de rest van het seizoen. Trainer Elimane Coulibaly bracht een piepjong elftal, met een gemiddelde leeftijd van iets meer dan 20 jaar, tussen de lijnen.

Dartel voetballend KRC Gent

En de Ratjes startten vrank en vrij! Ze eisten meteen de bal op. Het eerste wapenfeit van deze match viel echter aan de overkant te noteren. Heirwegh ging in de zestienmeter in duel en ging neer. “Schwalbe”, oordeelde de ref en trok al heel vroeg in de match prompt geel. Gent bleef de betere ploeg en Verbrugge moest attent uit zijn doel komen om de doorgebroken Lokilo af te stoppen. Even later zoefde een hard schot van Berbic maar net naast. Pas halverwege de eerste helft kon KSVO daar wat tegenover stellen. Doelman Vanden Borre reageerde echter iets sneller dan zijn Oudenaardse achternaamgenoot, die in de diepte werd gestuurd. KSVO vond zijn draai niet op het middenveld tegen de kwieke Gentse aanvallers. Echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op voor de Ratjes. In de slotfase van de eerste helft kwam KSVO eindelijk wat boven water. Mézine devieerde aan de eerste paal een hoekschop van Heirwegh in het zijnet. Verder kwam KSVO niet. Op een hard schot van Ferrera pakte doelman Verbrugge uit met een zogenoemde “fotografenredding”, maar even later haalde hij net als gans KSVO opgelucht adem toen op een vlijmscherpe voorzet van Berbic niemand van de thuisploeg attent reageerde.

KSVO in de slotfase nog onderuit

Robin Van Wambeke bleef aan de rust in de kleedkamers voor Jérôme Lyssens. De openingsfase van de 2de helft gaf hetzelfde spelbeeld als de 1ste. Taty-Tchibinda zag een pegel net naast het doel van Verbrugge strandden. Ook De Waele probeerde het vanop afstand. Robbe zag zijn schot een metertje boven de kruising strandden. Even later was het dan toch raak voor de thuisploeg. Dierickx rolde de linkerflank op en zijn voorzet werd door Berbic mooi afgerond. De 1-0 was op basis van het geleverde spel best wel verdiend voor Gent.
KSVO moest nu op zoek naar de gelijkmaker en Demets kwam in de ploeg. Dat loonde vrijwel meteen. Rune Vanden Borre werd afgeblokt en op de hierop volgende inworp kwam de bal ietwat gelukkig voor de voeten van Heirwegh. Doelman Vanden Borre pakte knap de eerste poging van onze kapitein, maar in de herneming duwde Lorenzo de bal hobbelend over de doellijn: 1-1 en alles te herdoen. KSVO zat nu toch stukken beter in de match en Heirwegh vond opnieuw de doelman op zijn weg. Jourquin zag de doelman ver uit zijn kooi staan en probeerde het met een lob. De bal strandde op de bovenkant van het net.
De Ratjes gingen in de slotfase dan toch nog over KSVO. De ingevallen Rommens zette een knappe solo op voorbij een drietal KSVO-spelers en trapte dan de bal perfect in de kruising (2-1). Er restte KSVO nu bijzonder weinig tijd om terug te slaan en het pakte uit met powerplay. Jourquin waagde zijn kans, zijn schot was iets te centraal. Diep in blessuretijd dropte Demets de bal nog in de zestienmeter, maar de thuisploeg kon afweren en counteren. Jourquin maakte de strafschopovertreding, kreeg hiervoor geel, maar moest ook zwaar hinkend het veld verlaten. De strafschop werd feilloos omgezet door Lars Cooman, die zijn ploeg hiermee een gouden driepunter bezorgde.

Blessurezorgen voor komende wedstrijd

Hiermee eindigt de goede Engelse week voor KSVO dan toch in mineur. Jourquin pakte zijn 3de gele kaart en is geschorst tegen VK Ninove. Afwachten hoe erg het is met zijn blessure. Voor Niels Mestdagh en Casper De Buysscher, zal het ook nipt worden…

Wedstrijdinfo:

KRC Gent: Vanden Borre René, Berbic (76’ Rommens), Van Hoecke, Dormaels, Eyenga Lokilo (86’ De Keulenaere), Ferrera Patricio, Dierickx, Lars Cooman, Taty-Tchibinda, Volckaert en Zeulevoet (83’ Alvarez Fernandez)

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers (90’ Vandevelde), Jourquin, Van Meenen, De Waele, Van Wambeke (46’ Lyssens), Cnudde (61’ Demets), Heirwegh, Vandenborre Rune (87’Tangala) en Mézine.

Doelpunten:

51’ 1-0 Berbic
65’ 1-1 Heirwegh
84’ 2-1 Rommens
90+3’ 3-1 Cooman Lars (penalty)

Gele kaarten:

Heirwegh, Lyssens, Jourquin (KSVO), Alvarez Fernandez (KRCG)

Wedstrijdleiding:

Ref: Van Laere Jari; AR1: Cedo Gregorie Capels; AR2: Robby Keuleers
 zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1