N De Zitter  KSVO

Vorige zaterdag kon KSVO de negatieve spiraal waarin ze beland was, omkeren. Ze wonnen na een felbevochten thuismatch tegen Sparta Petegem met het kleinste verschil. Konden ze dit nog eens overdoen op het veld van RFC Wetteren?

Robin Van Wambeke en Matt Demets terug uit schorsing

Robin Van Wambeke en Matt Demets waren terug inzetbaar na een gele schorsing. Robin nam centraal op het middenveld zijn plaats in, Matt nam de vertrouwde linker flank terug voor zijn rekening. Niels Mestagh had nog teveel last van een blessure die hij vorige zaterdag opliep en moest aan de kant blijven. Gaëtan D'Hondt nam zijn plaats in op de rechtsachter.

Droomstart voor KSVO

Scheids Platteau had de match nauwelijks op gang gefloten of KSVO mochten al juichen. Jourquin kwam centraal achterin aan de bal, stak door naar Vandenborre die mooi rond zijn man draaide en alleen op doelman Van Wassenhove af kon. Rune bleef kalm en plaatste de bal onhoudbaar naast de verbouwereerde thuisdoelman in de hoek. We waren goed 1 minuut aan het spelen en de 0-1 stond al op het bord.

De thuisploeg probeerde te reageren maar combineerde te traag en te stereotiep om de bezoekende verdediging uit verband te spelen. Toch kwam Lamrani in de grote rechthoek aan de bal maar zijn schot werd afgeblokt. Ook Van Laere probeerde het van ver maar de bal ging naast. In de 18de minuut kreeg Wetteren de kans om langszij te komen. Broeckaert ging de lijn af op rechts en bracht voor. D'hondt kreeg de bal in de rechthoek tegen de arm en scheids Platteau twijfelde niet en wees naar de stip. Diezelfde Broeckaert nam de strafschop, trapte hard naar de linker hoek maar de bal spatte via de paal terug het veld in. De rebound werd door de verdediging weggewerkt.

Verder bleven echte kansen voor de thuisploeg uit. Ze hadden de bal maar kwamen nauwelijks in de buurt van doelman Verbrugge. Verder dan een handvol hoekschoppen en schoten van ver van onder andere Van Calenberg en Van Hoecke kwamen ze niet. KSVO vond al dat balbezit van Wetteren goed en loerde op de counter. Naar het einde van de eerste helft kreeg Wetteren toch nog een kans maar Boudry en Van Hoecke konden net niet bij een voorzet van op rechts. Ook KSVO kreeg nog een mogelijkheid na een vrije trap van Jourquin, doorgekopt door Mézine tot bij De Waele. Het schot van Robbe werd nog net afgeblokt in hoekschop.


Ook in de 2de helft kan Wetteren geen vuist maken

De 2de helft begon zoals de eerste periode geëindigd was. Wetteren had de bal maar geraakte niet voorbij de geel-zwarte defensie. KSVO loerde op de counter.

Van Hoecke probeerde het nog eens van ver maar te zwak om Verbrugge te verontrusten. Bij een uitbraak van KSVO kon Demets afdrukken maar Van Wassenhove kon de bal met een voetveeg in hoekschop verwerken. De tijd begon te dringen voor de thuisploeg en ze probeerden het dan maar met hoge ballen voor doel. Dat leverde wel enkele kansjes op voor onder andere Boudry die helemaal vrij kon inkoppen maar dat veel te zwak deed, recht op Verbrugge. Even later werd het terug warm voor het Oudenaardse doel. Een zoveelste voorzet viel in de kleine rechthoek. De bal geraakte in eerste instantie niet weg, waardoor een soort scrimmage ontstond, maar niemand van de thuisploeg slaagde erin om de bal over de lijn te duwen.

Naar het einde toe nam Wetteren noodgedwongen meer en meer risico, waardoor KSVO veel ruimte kreeg en zo een paar keer vlijmscherp kond counteren. De Waele kon centraal doorgaan, was op weg om oog in oog met de thuisdoelman te komen toen hij in de rechthoek onderuit ging na een late tackle van een thuisverdediger. KSVO claimde een strafschop maar de scheidsrechter stond er dicht bij en oordeelde dat de bal werd gespeeld. Even later kwamen de geelhemden er terug flitsend uit via De Waele die Demets diep stuurde. Matt bediende de ingevallen Heirwegh die hard uithaalde. Doelman Van Wassenhove kon er nog net bij en duwde de bal over de lat. Tussendoor Kreeg ook Heymans aan de overkant nog een kansje maar hij kon net niet genoeg bij een voorzat aan de 2de paal.

Met deze weliswaar klinische overwinning nestelt KSVO zich terug comfortabel in de linker kolom. Zaterdag wacht opnieuw een moeilijke verplaatsing. Dan speelt het terug een belangrijke match op het veld van KRC Gent.


Wedstrijdinfo:

RFC Wetteren: Van Wassenhove, Heirwegh, Vispoel, Vandekerckhove, Lamrani (83' Kabera), Van Calenberg (68' Makekula), Heymans, Van Hoecke, Boudry, Van Laere en Broeckaert (68' Lecour)

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Jourquin, D'Hondt (46' Van Meenen), De Waele, Van Wambeke (64' Lyssens), Demet, Cnudde (83' Tangala), Vandenborre (64' Heirwegh) en Mézine


Doelpunten:

1’ 0-1 Vandenborre

Gele kaarten:

Vispoel (RFC Wetteren)

Wedstrijdleiding:

Ref: Jeroen Platteau; AR1: Maxime Borremans; AR2: Quinten Straetmans
zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1