Lorenzo Heirwegh (KSVO) in duel met Preben Deman (KSC Dikkelvenne)  N De Zitter  KSVO

KSVO speelt zaterdagavond gastheer voor KSV Dikkelvenne. Eén puntje scheidt beide ploegen in de stand. De ploeg uit de Gaverse deelgemeente verloor geen enkele van zijn laatste 4 matchen. KSVO moet het na een heel knappe reeks doen met één schamel puntje uit 4 matchen en kon daarin geen enkele keer scoren.

KSVO op zoek naar doelpunten.

Na de doelpuntenkermissen tegen FC Gullegem en op Jong EsseVee, viel de doelpuntenproductie van KSVO volledig stil. Tegen een stug Olsa Brakel was KSVO vooral in de 2de helft wel de betere ploeg en op Sparta Petegem werd het wel genekt door arbitrale beslissingen. De nederlagen tegen RC Harelbeke en op Jong Cercle, heeft KSVO enkel aan zichzelf te danken. Er werd al te vlijtig gemorst met de doelkansen. Het wordt tijd om hier verandering in te brengen, wil KSVO toch niet een beetje angstig naar beneden moeten kijken.

Vaste waarde in 2A en te duchten tegenstander

Onze komende tegenstander SC Dikkelvenne, is sinds het seizoen 2018-2019 een vaste waarde in 2de amateurklasse. In 2010 speelde de club nog in 3de provinciale, maar daarna stapelden de promoties zich op: 4 keer op 9 seizoenen tijd. KSVO en SC Dikkelvenne hebben al lang een goede verstandhouding en speelden naar jaarlijkse traditie telkens een oefenmatch als voorbereiding op het seizoen, maar sinds 5 seizoen gaat het tussen beide ploegen nu om de knikkers. SC Dikkelvenne is sinds de komst van trainer Lieven Gevaert allang geen zwak broertje meer en matchen tussen beide ploegen zijn telkens erg pittig om volgen.
De ploeg speelde vorig jaar een bijzonder sterke campagne en bivakte constant net onder de top 5. Het haalde enkele keren verschroeiend uit. Het grootste part van de kern bleef ook dit seizoen behouden. Ook de ervaren Lieven Gevaert bleef aan boord als trainer. De broertjes Mazouz, Dennis Van Vaerenbergh, Marco Verheuge, Preben De Man en Jelle De Schryver vormen nog steeds het hart van de ploeg. Mano Decuypere maakte de overstap van KSVO naar SC Dikkelvenne
SC Dikkelvenne begon met een 4-2 zege tegen buur KRC Gent. De week daarna werd 1-1 gelijkgespeeld bij KRC Harelbeke. De week daarop verloor Dikkelvenne zwaar in eigen huis met 0-5 tegen het naburige FC Merelbeke, toen de ploeg in vorm. Dikkelvenne herpakte zich met een knappe 9 op 15, maar verslikte zich toen in staartploeg KM Torhout. De week erna verloor het ook bij Olsa Brakel en zakte zo wat weg in het klassement. Na een knappe 9 op 9 klom de ploeg naar in de linkerkolom, waar het nog steeds staat.
 
1 SC Dikkelvenne – KRC Gent 4-2
2 KRC Harelbeke - SC Dikkelvenne 1-1
3 SC Dikkelvenne – FC Merelbeke 0-5
4 SC Dikkelvenne – KSVO 0-0
5 Jong EsseVee - SC Dikkelvenne 2-2
6 RFC Wetteren - SC Dikkelvenne 0-2
7 SC Dikkelvenne – KVV Zelzate 1-1
8 Sparta Petegem - SC Dikkelvenne 2-3
9 SC Dikkelvenne - KM Torhout 1-3
10 Olsa Brakel - SC Dikkelvenne 3-2
11 SC Dikkelvenne – Jong Cercle B 3-0
12 Voorde-Appelterre - SC Dikkelvenne 1-2
13 SC Dikkelvenne – FC Gullegem 2-0
14 KSV Oostkamp - SC Dikkelvenne 2-1
15 SC Dikkelvenne – Eendracht Aalst 1-1
16 Mandel United - SC Dikkelvenne 0-0
17 SC Dikkelvenne – KV Ninove 1-1
18 SC Dikkelvenne – Jong EsseVee 2-0

De ploeg heeft 28 punten en staat op een met Voorde-Appelterre en VK Ninove op een gedeelde 4de plaats. KSVO heeft net zoals Gullegem en Jong Cercle een puntje minder. KSVO kan dus mits een zege, haasje-over springen met zijn opponent.

Dikkelvenne scoorde 28 keer en die doelpunten werden gemaakt door:

12: Van Vaerenbergh Dennis,
3: De Man Preben, Van Den Meersch
2: Seurynck Vic, Deceuninck Cédric, Mazzouz Jassim, Salouani Youness
1: Amasihohu James, Own goal

Stefan Leleu: “KSC Dikkelvenne wordt taaie tegenstander"

“Er wacht ons een leuke derby,” zegt trainer Stefan Leleu. “Dikkelvenne is een taai team om tegen te spelen. Met Van Vaerenbergh hebben ze iemand in huis die vlot de weg naar doel vindt. Met Preben Deman en Jassim Mazouz op de flanken hebben ze spelers met een actie in huis. Broer Nasseredine Mazouz is met zijn ervaring een spelbepalend figuur achteraan.”
De Oudenaardse trainer kwam ook nog eens terug op de verloren wedstrijd van afgelopen weekend. “De wedstrijd op Jong Cercle was er één met 2 gezichten. In de 1ste helft creëerden we voldoende kansen om op voorsprong te komen. Daarentegen kwamen we in 2de helft totaal niet meer in de wedstrijd voor en was er te weinig een “over mijn lijk”-mentaliteit om toch een resultaat neer te zetten. Maar deze match is voorbij en we focussen ons om SC Dikkelvenne uit te pakken met een knap resultaat.”

Spelersinfo:

De kwetsuur van Robin Van Wambeke valt redelijk mee, maar het wordt afwachten of hij zaterdag kan spelen. Robbe Vandenheede is lichtjes aan het lopen in de fitness. Als het zo vooruitgaat, mag hij waarschijnlijk volgende week starten met zijn eerste oefeningen op het veld uit te voeren, natuurlijk onder toezicht van onze kiné. Simon heeft deze week al de eerste oefeningen achter de rug bij onze keeperstrainer Tim Helin, samen met de andere doelmannen. Vladi Van De Wiel mag pas in de zomer lichte oefeningen uitvoeren na zijn operatie.

Het verleden:

KSVO won 5 van de 6 tot op heden gespeelde onderlinge duels, allen in de 2de amateurklasse.
In het seizoen 2019-2020, won KSVO in de slotminuten met 0-1 na een doelpunt van invaller Gilles Van Herreweghe.
In de terugwedstrijd kwam KSVO op slag van rust op achterstand na een doelpunt van ex-speler Frederic De Graeve. Donovan Habbas, momenteel aan de slag bij KVV Zelzate, zorgde in de 2de helft uiteindelijk voor de 2-1 zege.
Vorig seizoen kwam Dikkelvenne naar KSVO met voor het eerst onder huidig trainer Lieven Gevaert. De trainerswissel had meteen succes. Na een sterk openingskwartier van KSVO, moest het rond het kwartier wel verder met een mannetje minder, toen Lekhechine de doorgebroken De Schryver onderuit haalde. Nog voor het halfuur stond de eindstand 0-3 al op het bord. Jesse Martens miste de eerreder nog vanop de stip.
KSVO nam echter revanche in de terugmatch, en hoe! Een al fors gehandicapte ploeg, verloor rond het halfuur ook nog eens Mézine met een blessure en speelde een uur met een 18-jarige en een 19-jarige in de spits. Robin Van Wambeke en Arne Lagache dolden echter met hun tegenstander en achteraan hield het gelegenheidsduo Lekhechine-Spileers de boel goed gesloten. Heirwegh verzilverde in de 2de helft een assist van Robin en Arne zette de kers op zijn taart met het bevrijdende 2de doelpunt in de slotminuut (0-2).
Vorig seizoen verloor KSVO met 1-0, na een doelpunt in de lange blessuretijd, die er kwam na de kwetsuur voor Nathan Mingiedi. Voor Dikkelvenne was dit de start van een heel succesvolle reeks. De Oudenaardse motor zou pas na nieuwjaar op toerental komen. In de terugmatch nam KSVO wel revanche. Het werd 2-1 met de 1-0 van Demets op strafschop en de 2-1 van Mézine. Jassim Mazouz was de kwelduivel voor KSVO. Hij scoorde de gelijkmaker en was ook de maker van het enige doelpunt in die met 1-0 verloren match op Dikkelvenne.
Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar reeds op speeldag 4. Het werd een zoutloze match die eindigde zoals hij begon.
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1