Casper De Buysscher wordt gefeliciteerd door zijn ploegmakkers. Hij lag in de heenronde met 2 doelpunten aan de basis van de 3-0 thuiszege tegen Jong Cercle B.  N De Zitter  KSVO

KSVO speelde een sterke heenronde, maar kreeg op het einde van het kalenderjaar toch een dip. De matchen tegen Olsa Brakel, Sparta Petegem en RC Harelbeke, leverden slechts 1 puntje op 9 op en het kon daarin geen enkele keer scoren. Het geluk liet de ploeg vooral in Petegem wel in de steek, maar de scherpte leek toch wat weg bij deze toch nog steeds erg jonge ploeg. De winterbreak kwam dan ook op tijd om wat letsels te laten helen en vooral voor onze jonge, nog studerende spelers ligt de focus nu even op de examenperiode.

Wisselvalligheid troef bij Jong Cercle

Nu de batterijen hopelijk opnieuw opgeladen zijn, begint de terugronde met een uitmatch bij Jong Cercle B, dat zijn wedstrijden speelt op het kunstgrasveld van KSV Oostkamp. Een zege zou KSVO de kaap van 30 punten doen bereiken. Het wordt alvast geen makkie, want de thuisploeg pakte tot op heden enkele keren sterk uit. Op Ninove en Oostkamp werd gewonnen. Langs de andere kant presteert de ploeg toch vrij onregelmatig. Zo verloor het op de laatste speeldag van de heenronde tegen staartploeg Sparta Petegem.

 
Speeldag Wedstrijd Score
1 JONG CERCLE - VOORDE-APPELTERRE FC 2 - 3
2 ZELZATE K.VV - JONG CERCLE 1 - 0
3 JONG CERCLE - JONG ESSEVEE 3 - 0
4 GENT RACING CLUB K. - JONG CERCLE 1 - 2
5 BRAKEL OLSA - JONG CERCLE 2 - 0
6 JONG CERCLE - TORHOUT KM 8 - 1
7 GULLEGEM FC - JONG CERCLE 0 - 2
8 JONG CERCLE - MERELBEKE KFC 0 - 3
9 OUDENAARDE SV - JONG CERCLE 3 - 0
10 JONG CERCLE - WETTEREN R.FC 4 - 2
11 DIKKELVENNE SC - JONG CERCLE 3 - 0
12 JONG CERCLE - EENDRACHT AALST SC 0 - 1
13 NINOVE VK - JONG CERCLE 0 - 2
14 HARELBEKE RC - JONG CERCLE 0 - 3
15 JONG CERCLE - MANDEL UNITED KFC 1 - 4
16 OOSTKAMP VC SV - JONG CERCLE 1 - 2
17 JONG CERCLE - PETEGEM SPARTA KFC 0 - 2
18 JONG CERCLE - OUDENAARDE SV  






















Jong Cercle staat op een gedeelde 10de plaats. Samen met FC Merelbeke en Mandel United heeft het 24 punten uit 17 wedstrijden. De ploeg won 8 keer en verloor 9 keer. Het is het enige team dat tot op heden nog geen enkel keer gelijk speelde.
De ploeg scoorde tot op heden 29 doelpunten en die werden gemaakt door:

6: Alieu Faal
5 Rayan El Bari,
4: Noah Gijdé, Romaric Etonde
3: Sören Coens,
2: Abdoul Kader Ouattara
1 Louis Torres, Jelle Schilfer, Gilles Degryse, Xander Martlé en Dré Callens

De verdediging incasseerde 27 tegendoelpunten en kan 4 clean sheets voorleggen.

Stefan Leleu: “We weten weinig over dit jonge Cercle Brugge”

Jong Cercle kan alvast putten uit een vrij brede kern en het is dan ook koffiedik kijken voor trainer Leleu met welke ploeg ze KSVO zullen bekampen. Komende maandag vertrekt de A-kern op winterstage en mogelijk gaan er enkele jongeren mee op die stage. “Inderdaad,” zegt de Oudenaardse trainer. “We hebben geen idee met welke ploeg ze KSVO gaan bekampen. Wat we wel weten is dat ze een erg jonge kern hebben, die uitgaat van het eigen voetballend vermogen.”
Vorig seizoen haalde de ploeg van huidig trainer Dwight Waeytens de eindronde, maar verloor de beslissende wedstrijd voor promotie tegen het beloftenteam van Antwerp FC.  “In vergelijking met vorig seizoen, zijn er veel nieuwe namen,” weet Stefan Leleu. “Het is een jong en gedreven team, dat vol overgave speelt en met Abdoul Kader Ouattara en Alieu Faal 2 snelle spitsen lopen heeft. We zullen na de winterbreak meteen scherp moeten staan en op kunstgras spelen vergt toch ook steeds enige aanpassing.”

Spelersinfo:

Lorenzo Heirwegh trainde na zijn spierblessure opnieuw voluit en zal waarschijnlijk groen licht krijgen. Guillaume Cnudde en Matt Demets misten wegens ziekte enkele trainingen en voor hen wordt het afwachten of ze wedstrijdfit zullen zijn. Veel jonge spelers moeten nu het evenwicht vinden tussen trainingen, matchen en examenperiode. Voor hen is het uitkijken hoe ze met deze tijdelijke situatie omgaan.

 



zaterdag 03/08 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

Club NXT


03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart