Trainer Stefan Leleu gaf vertrouwen aan de ploeg die vorige week startte bij Jong EsseVee.  N De Zitter  KSVO

KSVO en Olsa Brakel speelde op vrijdag de topper uit de reeks. Beide ploegen zijn goed op dreef. Voor aanvang van deze match pronkte KSVO met een reeks van 9 matchen zonder nederlaag en een 3de plaats. Onze buren uit Brakel stonden 1 plaats lager.

Beide trainers gaven vertrouwen aan hun ploeg die vorige week knap won

Beide ploegen startten nagenoeg met dezelfde basiselftal als op de vorige speeldag. Bij KSVO waren Heirwegh en De Buysscher dus fit en ook op de bank noteerden we dezelfde namen als op afgelopen speeldag bij Jong EsseVee. Bij Olsa Brakel was er noodgedwongen één wijziging in vergelijking met vorige week. Doelman Otte was geel geschorst en wed vervangen door Lenvain. Desmet en Capelleman keerden wel terug uit schorsing. Zij begonnen op de bank.
Voor de wedstrijd was er een huldiging van alle jeugdploegen van KSVO. Kennelijk zijn er in Oudenaarde geen stoute voetballertjes, want zij kregen achteraf allemaal een geschenk van de brave Sint. Zij zorgden voor wat sfeer in de vriestemperatuur die er ondertussen hing in het Thienpontstadion.

Furieuze start van Olsa

Het waren de bezoekers die furieus van start gingen. Al in de eerste minuut moest doelman Verbrugge bij de les zijn op een pegel van Grancea. Olsa bleef hoog druk zetten en KSVO kwam niet los uit de omknelling. De mee opgerukte Lievens vond de vrijstaande Van Eerstvelde, maar die knalde wild over. Ook de 3de kans was voor Olsa. Cambier werd vrijgespeeld en trapte meteen op doel. Verbrugge redde alweer knap met een voetveeg.
Daarna ging de Brakelse storm liggen en kwam KSVO uitdrukkelijker in beeld. Van Meenen stak met een mooie pass Heirwegh diep. Lenvain pakte nu uit met een knappe redding op het schot van onze kapitein. Er werd aan een vrij hoog tempo gespeeld maar het veld lag er - jammerlijk genoeg - deze keer heel hobbelig bij, wat zorgde voor heel wat slordigheden bij het inspelen. Op slag van rust was er opnieuw dreiging van KSVO, dat ondertussen het evenwicht volledig had hersteld. De Waele zag zijn kopbal net naast hobbelen.
Gerust werd er zonder doelpunten, in een vrij evenwichtige eerste helft waarin enkel in de openingsfase Brakel dominant was.

KSVO duidelijk beter in 2de helft

Zou er in de 2de helft wel “zout op de patatjes “gestrooid worden? De heel bedrijvige Van Wambeke probeerde het met een omhaal en Cnudde zag de rebound worden afgeblokt. KSVO toonde nu meer drang naar voor, Olsa probeerde er via de bliksemsnelle Ndefe uit te koen. De Oudenaardse verdediging was echter alert. Cnudde leek zich na een knappe solo vast te lopen op de Brakelse verdediging, maar vond toch nog Van Meenen, die meteen hard uithaalde. Het schot van Vic werd mooi gered door Lenvain. Even later claimde KSVO een strafschop, nadat Heirwegh een flinke por in de rug kreeg, maar de ref ging er niet op in. Het was nu Olsa dat echt achteruit moest. Opnieuw Van Meenen en Cnudde zorgden voor de combinatie en de bal kwam bij Van Wambeke. Die twijfelde even tussen controleren en meteen trappen. Hij trapte misschien de beste kans van de wedstrijd net over. De Buysscher geraakt ook niet voorbij de sterke Tangala. In het slotkwartier bracht Stefan Leleu de torens Mézine en Demets in de ploeg, maar ook zij vonden geen barstje in de Brakelse muur. De slotfase werd gekruid met enkele pittige duels, waarvan De Waele en Van Wambeke het slachtoffer werden. Zij moesten hinkend naar de kant. Trainer Leleu deed even zijn beklag. Het kwam hem op de enige gele kaart van deze match te staan…

Tien om te zien

Zo eindigde deze derby op een klassiek gelijkspel. Positief voor KSVO is, dat het nu aan een heel knappe reeks van 10 matchen zonder nederlaag zit. Onze ploeg blijft ook dit weekend zeker van de 3de plaats.
Er was achteraf wat vrees over de blessures van ons centrale duo Van Wambeke – De Waele, maar op het eerste zicht zou de schade wel meevallen. Beiden kunnen wat langer recupereren, want KSVO trekt pas op zondag naar Sparta Petegem.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers, Mestdagh, De Waele (85’ D’Hondt Gaëtan), Van Wambeke (90’ Vandenborre), Van Meenen (75’ Demets), Heirwegh, De Buysscher en Cnudde (75’ Mézine)

K. Olsa Brakel: Lenvain, Tangala, Dangremont, Lievens, Grancea, Van Eerstvelde, Bogaert, Lambrecht, Ndefe (87’ Ntambue), Cambier (71’ D’Hondt Matisse) en Swennen (65’ Capelleman)

Doelpunten: Geen

Gele kaarten: Stefan Leleu (T1 KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Patrouille Tom; AR1: Ghijselincks Rune; AR2: Decroo Sam
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1