De jonge Malinees Mohamed Guindo was nauwelijks af te stoppen. Hij scoorde drie keer, maar dat leverde uiteindelijk niets op voor Jong EsseVee. Hier gaat hij in duel mat Jarno Jourquin. Robbe De Waele, die de 2-2 tegen de touwen knikte, is toeschouwer.  N De Zitter  KSVO

KSVO kon met veel vertrouwen en met een reeks van 8 matchen zonder nederlaag afzakken naar The Farm in Zulte, waar de beloften van Zulte Waregem hun matchen afhaspelen. Voor Stefan Leleu was dit een blij weerzien en “Back to his Roots”. Jong EsseVee is met 3 opeenvolgende zeges ook bezig aan een knappe reeks. Vorig jaar leverde deze wedstrijd 8 doelpunten op, netjes verdeeld onder beide ploegen. Zat zo’n doelpuntenkermis er opnieuw in?

Vertrouwen aan ploeg die vorige week gelijkspeelde

Stefan Leleu gaf het vertrouwen aan de ploeg die vorige week 1-1 gelijk speelde op FC Merelbeke. Enkel op de bank kregen we een nieuw gezicht. Rune Vandenborre mocht na zijn kwetsuur enkele weken ritme opdoen bij de beloften en kreeg een plaats op de bank, naast Jérôme Mézine, Matt Demets en Gaëtan D’Hondt. Bij de thuisploeg kreeg Yannick Cappelle deze week een profcontract bij de hoofdmacht en was er niet bij. Wel erbij was Mohamed Guindo. De Malinees scoorde tot op heden meer dan de helft van de doelpunten voor Jong EsseVee en was dus de man om in de gaten te houden.

Onhoudbare Guindo zet EsseVee twee keer op voorsprong in aangename eerste helft

Meteen na de aftrap was er al alarmfase rood in de zestienmeter van de thuisploeg. Van Herreweghe en Cnudde boorden zich een weg door de Waregemse verdediging. De afgeweerde bal kwam voor de voeten van Van Wambeke die meteen hard uithaalde. Doelman Dobbels had een prachtige redding in huis. Geen studieronde, want beide ploegen kozen meteen voor het offensief en wilden er een open match van maken. Guindo etaleerde even later meteen zijn snelheid, maar zijn schot uit een scherpe hoek vormde geen probleem voor Verbrugge. Robin Van Wambeke, goed op dreef, stuurde De Buysscher in het straatje. Casper zag zijn stiftertje over de doelman net naast de verkeerde kant van de paal strandden. Cnudde en Van Meenen combineerden zich een weg op links. Het schot van Victor strandde in de handen van Dobbels. Halverwege de eerste helft was Jong EsseVee er heel dichtbij. Guindo ging er razendsnel vandoor, maar Verbrugge ging goed in de voeten van de spits. Onze doelman werd geraakt in het aangezicht en had even wat oplapwerk nodig. Dezelfde Guindo probeerde het even later opnieuw. Ook nu was Verbrugge bij de pinken. Na een mooie aanval via Van Wambeke, kwam Cnudde net niet tot een schot. Aan de overkant kreeg EsseVee drie hoekschoppen op rij. De laatste werd afgeweerd tot bij Sergeant die door het benenbos op doel knalde. De bal caprioleerde tot bij Guindo die de 1-0 als een volleerde spits tegen de touwen joeg. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want Van Meenen haalde de achterlijn en legde perfect terug in de loop van Van Wambeke die niet twijfelde (1-1).  Op slag van rust werd een kopbal van De Buysscher afgeblokt en kon de thuisploeg meteen counteren. Guindo kwam oog in oog met Verbrugge en plaatste de bal haarfijn in de verste hoek. 2-1 was de ruststand in een intense en aan hoog tempo gespeelde eerste helft.

Invaller Demets meteen belangrijk

Casper De Buysscher had wat last van een letsel en werd veiligheidshalve vervangen door Mézine. Good Old Jérôme deed de gemiddelde leeftijd van KSVO fors stijgen. Wat had hij in petto?
Ook de tweede helft werd aan een hoog tempo gespeeld, maar het was even wachten op doelkansen. Maar bij de eerste mogelijkheid was het wel meteen raak. Lorenzo Heirwegh had wat hinder en werd vervangen door Demets. Vorig jaar deed Matt de wedstrijd bij een 4-0 achterstand kantelen met 2 doelpunten en we kregen meteen een déjà vu gevoel. Op een hoekschop schilderde Matt met zijn eerste baltoets de bal perfect op het voorhoofd van De Waele, die staalhard binnen kopte: 2-2 en we waren weer vertrokken voor een nieuw doelpuntenfestival.

Jérôme Mézine kan het dus nog altijd!

Enkele tellen later was Spileers met een kopbal dichtbij de 2-3. De bal ging naast. Aan de overkant solliciteerde Guindo naar de goal van het jaar, toen hij na Oudenaards balverlies in zijn ééntje zijn mannetje uitkapte en de bal staalhard in de kruising joeg. Na een uur spelen was de tussenstand in de wedstrijd “Guindo – KSVO”: 3-2 en waren onze geelhemden alweer op achtervolgen aangewezen. Maar ook nu reageerde de ploeg heel sterk. Een knappe aanval op links begon bij Mestdagh, die Van Meenen vond. Vic draaide zijn voorzet op halve hoogte, richting eerste paal, waar Mézine perfect voor zijn mannetje kwam en de 3-3 in één tijd kurkdroog binnen trapte. Plots leek die 4-4 van vorig seizoen heel dichtbij. En het bleef maar duren. Met Demets en Mézine had KSVO plots een overwicht aan gestalte in de strafschopzone van de thuisploeg. Matt sneed vanop rechts naar binnen en vond Mézine. Die controleerde met de rug naar doel de bal op de borst en bezorgde zich zo de perfecte assist voor een al even perfecte als staalharde omhaal. Doelman Dobbels was kansloos bij deze poging (3-4). Over het kanaal noemt men dit een “Bicycle-Kick” en in Duitsland een “Fallrückzieher”. Wij noemen dit gewoon …. Classic Jérôme! Sorry, Mohamed Guindo, maar deze goal van Mézine had toch nét dat tikkeltje meer dan uw derde doelpunt! Er restte Jong EsseVee nog een kwartiertje om nog een punt uit de brand te slepen. Robbe De Waele schoot vanuit de 2de lijn. Zijn schot streelde het zijnet. In de laatste minuten was het toch pompen of verzuipen voor KSVO in een alles-of-niets offensief van de thuisploeg. Sergeant trapte een afvallende bal meteen op doel, Verbrugge pakte, laag uitvallend uit met de redding van de match. Geen 4-4, want het laatste woord was voor KSVO. De ingevallen Vandenborre kon counteren, maar stuitte op Dobbels. Demets was echter goed gevolgd en trapte alle twijfels weg: 3-5!

Op naar de derby!

Propaganda voor het voetbal en net zoals vorig seizoen vielen er opnieuw 8 doelpunten in The Farm. Deze keer trok KSVO zegevierend de kleedkamers in. Drie keer op achterstand komen en telkens de nodige weerbaarheid tonen: deze jonge groep heeft serieuze stappen gezet! KSVO blijft lekker bovenaan meedraaien en mag zich opmaken voor de “Derby der Vlaamse Ardennen”, komende vrijdag. KSVO pronkt nu met een mooie reeks van 9 matchen zonder nederlaag. En het is al een eeuwigheid geleden, dat onze geelzwarten nog eens aan het langste eind trokken in een derby met rivaal Olsa Brakel!
Toch nog even vermelden dat in een heel faire wedstrijd de voortreffelijk leidende Christophe Windels geen enkele kaart diende boven te halen.

Wedstrijdinfo:

Jong EsseVee B: Dobbels, Kotchkarov, Abou Bakr, Labie, Heyde (85’ Sevrin), Wulleman, El Boutaibe, Van Keymolen (46’ Declerck), Sergeant, Dieltjens (73’ Bracke) en Guindo

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers, Mestdagh, De Waele, Van Meenen, Heirwegh (56’ Demets), De Buysscher (46’ Mézine), Cnudde (90’ Vandenborre) en Van Wambeke

Doelpunten:

27’ 1-0 Guindo
35’ 1-1 Van Wambeke
40’ 2-1 Guindo
56’ 2-2 De Waele
64’ 3-2 Guindo
66’ 3-3 Mézine
75’ 3-4 Mézine
90+3’ 3-5 Demets

Gele kaarten: geen

Wedstrijdleiding: Ref: Windels Christophe, AR1: Delporte Nick; AR2: Vandewiele Harry
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1