De deze week jarige Matt Demets scoorde vorig seizoen de openingsgoal tegen Jong EsseVee en wordt uitgebreid gefeliciteerd. Ook in de spectaculaire terugmatch was hij trefzeker. Met 2 doelpunten hielp hij KSVO toen nog aan onverhoopt punt, na een 4-0 achterstand.  N De Zitter  KSVO

Na het even verdiende als hard bevochten punt op het veld van FC Merelbeke, trekt KSVO naar het kunstgrasveld van Zulte. In “The Farm”, zoals het jeugdcomplex daar wordt genoemd, ontmoeten Stefan Leleu en Guillaume Cnudde heel wat oude bekenden. Van sentiment zal tijdens de match echter geen sprake zijn, want niet alleen KSVO is bezig aan een sterke reeks. Ook de jonge thuisploeg mag pronken met een knappe 9 op 9 en doet het vooral in eigen huis bijzonder goed.

Jong EsseVee op dreef na moeizame start

Jong EsseVee kende een moeilijks start in zijn 2de seizoen. Het begon met 2 nederlagen, maar pakte zijn eerste punt tegen de gedoodverfde titelkandidaat Eendracht Aalst. De ploeg komt vooral in eigen huis goed voor de dag. Van de 15 behaalde punten, haalde het 12 punten in eigen huis. Enkel tegen Gullegem werd verloren. Op KM Torhout behaalde Jong EsseVee de eerste uitoverwinning van het seizoen.
 
Speeldag Wedstrijd Score
2 VOORDE-APPELTERRE FC - JONG ESSEVEE 2 - 1
3 JONG CERCLE - JONG ESSEVEE 3 - 0
1 JONG ESSEVEE - EENDRACHT AALST SC 0 - 0
4 JONG ESSEVEE - BRAKEL OLSA 2 - 1
5 JONG ESSEVEE - DIKKELVENNE SC 2 - 2
6 PETEGEM SPARTA KFC - JONG ESSEVEE 2 - 1
7 JONG ESSEVEE - MANDEL UNITED KFC 0 - 0
8 NINOVE VK - JONG ESSEVEE 1 - 0
9 GENT RACING CLUB K. - JONG ESSEVEE 3 - 0
10 JONG ESSEVEE - GULLEGEM FC 0 - 2
11 MERELBEKE KFC - JONG ESSEVEE 0 - 2
12 JONG ESSEVEE - WETTEREN R.FC 2 - 1
13 TORHOUT KM - JONG ESSEVEE 0 - 3
14 JONG ESSEVEE - OUDENAARDE SV -


















Doelpuntenmakers:

8: GUINDO Mohamed Yaya
2: SERGEANT Thibaud
1: HEYDE Henri, EL BOUTAIBE Tarik en WULLEMAN Arthur

Topschutter Mohamed Guindo zorgde tot op heden voor 75 procent van het doelpuntenaantal. “Ik leef van doelpunten”, zegt de 20-jarige aanvaller, die samenwerkte met huidig trainer Frederik D’Hollander in de A-kern, toen die bij de start van het seizoen nog hoofdtrainer was van Zulte-Waregem.

Stefan Leleu: “Ik verwacht geen geschenken van ex-ploeg”

Vorig seizoen zorgde KSVO wellicht voor DE stunt van het seizoen door op het veld van Jong EsseVee een 4-0 achterstand om te buigen in een 4-4 gelijkspel. Ondanks de link van KSVO met Zulte Waregem en de amicale gesprekken tussen beide trainers, de week voorafgaand aan de match, werd er serieus geknokt voor elke centimeter kunstgras.
Voor trainer Stefan Leleu is een tripje naar Zulte Waregem of Jong EsseVee altijd een beetje thuiskomen. “Inderdaad,” zegt hij. “Ik ken hier nog heel wat mensen van vroeger en met trainer Frederik D’hollander stond ik nog samen op het veld, zowel met Zulte-Waregem als met KSVO.”  
Voor sentiment zal er morgen echter geen plaats zijn. “We staan voor een leuke, maar linke verplaatsing. Ik verwacht geen geschenken,” zegt de Oudenaardse trainer. “Jong EsseVee beschikt over heel veel technisch onderlegde spelers, die goed uit de verf komen op het eigen kunstgrasveld.”
Er is het gevaar Guindo, maar er is nog veel meer! “Topschutter Mohamed Guindo zal extra in de gaten moeten worden gehouden. Met Thibaud Sergeant, zoon van Tony, hebben ze een volleerde nummer tien. Kapitein Arthur Wulleman is ook een uitstekende middenvelder,” analyseert Stefan Leleu de tegenstander.  
Wie verder deel uitmaakt van de kern van Jong EsseVee, is niet altijd gemakkelijk te achterhalen. Het eerste elftal speelt immers zaterdagavond ook een thuismatch in Waregem, tegen RSCA Futures.
“Ze hebben een heel grote spelerskern, waaruit ze kunnen putten. Daarnaast hebben ze wel nog wat spelers waaruit ze kunnen putten. Die namen kunnen nog wel wat variëren,” zo eindigt trainer Stefan Leleu.

Ook Guillaume Cnudde keert even terug naar EsseVee

Niet alleen onze trainer heeft een verleden bij EsseVee. Ook Guillaume Cnudde heeft een link met Zulte-Waregem. Er is natuurlijk grootvader en Essevee-coryfee Philippe Desmet, die vooral in de jaren een gesel was voor menig verdediger en het tot Rode Duivel schopte. Guillaume zelf, die eind deze maand 18 wordt, speelde tot de U14 voor SV Zulte Waregem en verhuisde dan naar KSV Oudenaarde, waar hij vorig seizoen zijn doorbraak forceerde.

Spelersinfo:

Vladi Van De Wiel is succesvol geopereerd. Hij mag nu gedurende 6 weken niet steunen op het been waar de knie werd geopereerd. Daarna kan hij starten aan zijn revalidatie. Robbe Vandenheede kreeg deze week van Dokter Sas te horen, dat hij op schema zit en zijn revalidatie goed verloopt. Simon Van Brussel wacht volgende week een operatief ingrijpen aan de gehavende meniscus.
 



zaterdag 03/08 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

Club NXT


03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart