Lorenzo Heirwegh opende de score en wordt gefeliciteerd door zijn ploegmakkers  N De Zitter  KSVO

KSVO, met 17 op 21 ploeg in vorm, trok naar het ambitieuze FC Merelbeke, ploeg in crisis. De thuisploeg die sinds dit seizoen in een nieuw stadion speelt, zakte de voorbije weken weg van de kop van het klassement naar de anonieme middenmoot. Het ambitieuze team verloor zijn laatste 3 matchen en kon daarin geen enkele keer scoren. KSVO was dus gewaarschuwd.

Guillaume Cnudde terug in de basis

Bij KSVO viel er, in vergelijking met vorige week, 1 wissel te noteren in de basisopstelling. Guillaume Cnudde kwam in de ploeg ten koste van Matt Demets, die naast Jerome Mezine, Gaëtan D’Hondt en Jérôme Lyssens plaats nam op de bank.

De wedstrijd kwam traag op gang

Ook al lag het veld er erg goed bij in het prachtige, nagelnieuwe stadion van KFC Merelbeke, de omstandigheden waarin de wedstrijd door ging waren alles behalve ideaal. Het regende quasi doorlopend en er stond een strakke wind diagonaal over het veld.
Beide ploegen begonnen voorzichtig, waardoor er aanvankelijk niet veel te beleven viel. Heirwegh trapte een vrije trap over de muur maar te zwak om doelman Maes te verassen en aan de overkant werd een hoekschop over gekopt. 
Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers toch meer en meer opzetten. De Buysscher kwam net te kort om een voorzet van Van Meenen af te ronden en diezelfde Van Meenen kon net niet bij een voorzet van Van Wambeke. Ook Cnudde vond de weg naar het doel niet na een knappe solo. Zijn schot werd in hoekschop verwerkt.
Na 35 minuten spelen was het toch prijs voor de geelhemden. Van Meenen mocht een hoekschop trappen. De bal werd afgeweerd in de voeten van de vrijstaande Heirwegh, die beheerst de op dat moment verdiende 0-1 op het scorebord trapte.
De thuisploeg reageerden direct. Een schot van heel ver, gedreven door de felle wind, belande buiten bereik van doelman Verbrugge op de lat en even later werd Binst in het straatje gestuurd. Hij kwam oog in oog met Verbrugge maar trapte hoog over. Aan de overkant was nog appel voor een strafschop toen Heirwegh een duw kreeg in de grote rechthoek maar ref Vitse ging er niet op in.
Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van Cnudde, die niet genoeg bij een voorzet van Heirwegh kon om binnen te koppen.
We gingen rusten met 0-1.

De thuisploeg sleept een gelijkspel uit de brand 

In het begin van de 2de helft probeerde de thuisploeg zijn tegenstander meteen vast te zetten maar pogingen van Verkinderen en Soli van buiten de rechthoek mistte de goede richting.
Doordat de thuisploeg nu hoog probeerden te spelen, kwam er ruimte voor de bezoekers. Maar ook Cnudde en Van Meenen konden hun schot niet richten. Heirwegh kon wel scoren maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor voorafgaand handspel.
Aan de overkant was Verkindere 2 keer heel dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot werd telkens heel knap gepakt door de bezoekende doelman.
Casper De Buysscher was daarna nog heel dicht bij de 0-2 toen bij alleen voor doelman Maes opdaagde maar ook zijn schot ging over.
Uiteindelijk viel het doelpunt toch aan de overkant. Even voordien moest Spileers naar de kant met een bloedneus die hij opgelopen had bij een duel met Majahed, waardoor KSVO met 10 man stond. Na een actie op links kwam de bal voor doel in de voeten van De Mey die buiten bereik van Verbrugge de 1-1 binnen trapte. Diezelfde De Mey had zelfs nog de winning goal aan de voet na een counter van de thuisploeg maar hij mistte compleet zijn schot.
De wedstrijd eindigde op een billijk 1-1 gelijkspel waar beide ploegen wellicht vrede konden mee nemen.

KSVO blijft in top 5

KSVO handhaaft zijn positie in de top 3. Het komt op gelijke hoogte met KVK Ninove, maar ziet wel KSV Oostkamp Haasje-Over spelen. Volgende week zaterdag trekt KSVO naar “The Farm” in Zulte, waar het de beloften van Jong EsseVee partij zal geven.

Wedstrijdinfo:

KFC Merelbeke: Maes, Verhelst, Rogiers, Soli (74’ Audenaert), Veeckeman, De Mey, Verkindere, Van Den Winckel (64’ Boskamp), De Ruyver, Mjahed (89’ Van Keer) en Binst

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers (84’ Lyssens), Mestdagh, De Waele, Van Meenen, Heirwegh (84’ Mezine), De Buysscher, Cnudde (77’ De mets) en Van Wambeke

Doelpunten:

36’ 0-1 Heirwegh
84’ 1-1 De Mey

Gele kaarten: Rogiers, De Mey (KFC Merelbeke)

Wedstrijdleiding: Ref: Vitse Jasper, AR1: Verleysen Pieter, AR2: Osier Sven
 zondag 10/12 om 15u00

K.F.C. Sparta Petegem

V/S

K.S.V.O.


10/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

16/12

19u30

K.S.V.O.

-

RC. Harelbeke

07/01

15u00

Cercle Brugge U23

-

K.S.V.O.

13/01

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

1

SC.E. AALST

15

29

2

KSV Oostkamp

15

28

3

K.S.V.O

15

27

4

Olsa Brakel

15

24

5

KSC Dikkelvenne

15

23

5

KVK Ninove

15

23

7

KRC Gent

15

22

8

FC Gullegem

14

21

8

Cercle Brugge U23

14

21

8

KFC Voorde-Appelterre

14

21

11

KFC Mandel United

14

20

12

KFC Merelbeke

14

17

13

Jong Essevee

15

16

14

RC Harelbeke

14

15

14

KVV Zelzate

14

15

16

RFC Wetteren

14

14

17

KFC Sparta Petegem

15

12

17

KM Torhout

15

12

1

Matt Demets

5

2

Lorenzo Heirwegh

4

2

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

7

Robin Van Wambeke

1

7

Vladimir Van De Wiel

1

7

Guillaume Cnudde

1

7

Jarno Jourquin

1

7

Jérome Lyssens

1

7

Owngoal

1