Robin Van Wameke, links op de foto, feest met zijn ploegmakkers na een knappe 14 op 18.  N De Zitter  KSVO

KSVO staat na een vlotte zege tegen KVV Zelzate op een knappe 3de plaats, op amper 2 puntjes van leider Eendracht Aalst, waar de motor momenteel aan het sputteren is. Onze geelhemden zijn reeds 6 wedstrijden op rij ongeslagen en slikten ook in de 3 voorbije matchen geen enkel tegendoelpunt. Na Aalst heeft KSVO de beste verdediging van de reeks. Zaterdag mag KSVO zich opmaken voor een top-5 kraker tegen FC Gullegem, dat toch wel vrij verrassend onderuit schoof tegen FC Mandel United.

Oudenaardse jeugd bevestigt week na week goede vorm

Uitblinkers noemen is moeilijk en steeds gevaarlijk. Bij Stefan Leleu primeert het collectief en dat staat er, week na week. Ook al moet er vaak gesleuteld worden aan het elftal door schorsingen of blessures, de Oudenaardse jeugd toont week na week zijn kwaliteiten op het veld. Guillaume Cnudde had na een mindere periode even tijd nodig om terug op niveau te komen. Het gelegenheidsduo Thimo Spileers en Robbe De Waele gaf centraal achterin samen met doelman Gillian Verbrugge, nauwelijks een kans weg en Casper De Buysscher was voor de 2de thuismatch op rij trefzeker. Ook Victor Van Meenen is na een mindere periode duidelijk terug en bevestigde zijn uitstekende vormpeil niet alleen met het grote aantal kilometers dat hij per match aflegt, maar ook met een doelpunt en een assist. Zij worden gedragen door de ervaren spelers, zoals Matt Desmets, Lorenzo Heirwegh, Niels Mestdagh en niet te vergeten Gilles Van Herreweghe. Gilles is ook nog maar 23 jaar, maar hoort met reeds 120 gespeelde wedstrijden in het KSVO-shirt al tot de anciens van het elftal. Ook op de bank zat naast Jérôme Mézine jong geweld met Rune Vandenborre, Jérôme Lyssens en Gaëtan D’hondt.

Robin Van Wambeke: “We kunnen elke ploeg aan”

Eén naam zijn we nog bewust vergeten, en dat is die van Robin Van Wambeke. Door het uitvallen van Vladi Van De Wiel, werd de spoeling centraal op het middenveld wel heel dun en Stefan Leleu posteerde Robin in de thuismatch tegen Wetteren voor het eerst centraal op het middenveld.
“Ik vond dat KVV Zelzate sterk aan de wedstrijd begon met veel dreiging. Zij kregen echter nauwelijks kansen, wat wijst op een sterke organisatie bij ons achterin,” steekt Robin meteen van wal met zijn wedstrijdanalyse. “Daarna komen wij beter in de wedstrijd met enkele kleine kansen. Halverwege de eerste helft komen we dan op voorsprong. Enerzijds hadden we in die fase geluk, dat De Kerf de bal in eigen doel devieerde, maar laat ons er meteen bijzeggen, dat die goal er kwam na een heel snelle en mooi uitgespeelde aanval. In de 2e helft was het weer Zelzate dat gretig uit de kleedkamer kwam, maar zij misten de scherpte voorin die wij wel hadden. Zij raakten 2 keer het doelhout terwijl wij de 2-0 en 3-0 vonden.”
Na één derde van de competitie staat KSVO op een mooie derde plaats, maar dat is voor Robin geen echte verrassing. “Ik weet dat onze ploeg de kwaliteit heeft om bovenin mee te draaien, dus voor mij is het zeker geen wonder. Ik denk dat we iedereen in deze reeks aankunnen.”

“Ik voel me in mijn sas op huidige positie”

Robin is van origine een flankaanvaller, maar speelt dus momenteel centraal op het middenveld. Als vervanger van Van De Wiel, speelde hij aanvankelijk als een soort “nummer 8”, maar door de schorsing van Jarno Jourquin en het terugschuiven van Robbe De Waele naar de centrale positie achterin, trok hij nog een bank achteruit. Door zijn wendbaarheid, snelheid en grote actieradius, is hij momenteel een belangrijke schakel in het geheel: de ideale stoorzender op het middenveld. Maar hoe kwam hij nu uiteindelijk op die “nummer 6” positie terecht? “Ik denk dat het vooral komt omdat ik mij laat zien op de trainingen. In ons systeem van de voorbije wedstrijden leunt de positie 8 ook dicht aan bij de positie 6 en het klikt! Eerlijk gezegd had ik echt niet verwacht dat het zo zou uitdraaien. Ik voel mij prima op die positie en ik ben vooral heel blij dat ik mag spelen.”
Robbe Vandenheede en Vladi Van De Wiel zijn nog voor lange tijd buiten strijd, dus de goede vorm van Robin is meer dan welkom op deze positie. Maar hoopt hij toch nog op een meer aanvallende rol? “Mijn toekomst ligt vooral in andermans handen,” knipoogt hij. “Ik ben polyvalent, kan op meerdere posities spelen. Het is dan aan de coach om te kiezen waar hij mij uitspeelt.”