Thimo Spileers, hier in duel met Donovan Habbas, hield samen met de andere verdedigers en doelman al voor de derde keer op rij de nul voor KSVO. In de achtergrond zien we Robin Van Wambeke, die zich steeds meer in zijn sas begint te voelen als centrale middenvelder.   N De Zitter  KSVO

Na het felbevochten gelijke spel op KM Torhout, moest KSVO het vanavond opnemen tegen KVV Zelzate. De ploeg uit het noorden van onze provincie begon als een wervelwind aan deze competitie, maar gleed, mede door een resem blessures weg naar de buik van het klassement. In het verleden ontpopte KVV zich wel tot een boeman voor KSVO en de ploeg steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Beide trainers moesten vooraf sleutelen aan team

KVV Zelzate kwam naar Oudenaarde met een handvol afwezigen en zag deze week ook nog eens Hervé Kagé uitvallen op training. En alsof de duivel er mee gemoeid is, moest tijdens de opwarming ook nog eens Tibo Franki afhaken. Hij werd vervangen door de jonge Verstockt. De bank van KVV Zelzate oogde heel jong.
Ook Stefan Leleu moest sleutelen aan het elftal dat vorige week gelijkspeelde in Torhout. Robbe De Waele kwam wel terug uit schorsing, maar zijn plaats werd nu ingenomen door de geel geschorste Jarno Jourquin. Lorenzo Heirwegh was voldoende hersteld van zijn oogletsel en nam als kapitein zijn plaats opnieuw in. Matt Demets was wat ziek, maar startte toch aan de wedstrijd. Uiteindelijk speelde De Waele centraal achterin naast Thimo Spileers. Robin Van Wambeke speelde centraal voor de verdediging. Ook de Oudenaardse bank oogde heel jong. Naast ouderdomsdeken Mézine, zaten met Lyssens, D’Hondt en Vandenborre, 3 jonge gasten van 19 en 20 jaar oud.

KSVO met een gelukje op voorsprong.

Het stormweer van de voorbije dagen had ook het Thienpontstadion aangedaan, maar de schade bleef gelukkig beperkt tot wat losgeslagen publiciteitsdoeken en -panelen. Het veld zelf lag redelijk zwaar, maar kwam toch nagenoeg ongeschonden uit de herfststorm.
Het eerste doelgevaar kwam van de bezoekers. Thyssen kopte een hoekschop van dichtbij net naast. Aan de overkant combineerden Cnudde en Van Meenen, onze 2 jongsten, zich een weg doorheen de groene verdediging, maar de voorzet werd nog net in hoekschop getipt. Demets snoepte even later een bezoeker de bal af en haalde meteen uit. Zijn schot zoefde naast de verste paal buiten. Demets stuurde even later De Buysscher in het straatje, maar De Ketelaere was eerder op de bal. Heirwegh hield een schijnbaar verloren bal toch nog binnen, maar zijn voorzet richting de aanstormende De Buysscher werd nog net in hoekschop geduwd. Even later pakte onze kapitein uit met een knappe solo in de zestienmeter, maar zijn schot werd nog net afgeblokt. Zelzate speelde niet onaardig, maar kon onze verdediging voorlopig niet in verlegenheid brengen. Halverwege de eerste helft kwam KSVO – met een gelukje – op voorsprong. Van Wambeke stuurde met een zuivere pass Heirwegh de diepte in en op diens puntgave voorzet, gleed De Kerf de bal net voor de aanstormende De Buysscher … ongelukkig in eigen doel (1-0). De bezoekers trokken nu op zoek naar de gelijkmaker en Habbas vond na een vrije trap doelman Verbrugge op zijn weg. Op slag van rust werd het toch wel heet voor het Oudenaardse doel. Desmet pikte een doorgekopte hoekschop aan de 2de paal op, maar trapte laag tegen de buitenkant van de paal. Meteen aan de overkant leek Heirwegh alleen op doel te gaan en de keeper te omspelen. De scheidsrechter oordeelde dat Lorenzo de bal met de hand had beroerd en trakteerde hem prompt op geel. KSVO was blij met het welgekomen rustsignaal, nadat Zelzate in de slotfase van de eerste helft toch wel het pedaal indrukte.

Scoren op juiste moment.

De tweede helft begon met dreiging van de bezoekers. Een gevaarlijke voorzet schoof gelukkig voor KSVO, aan iedereen voorbij. Aan de overkant maakte Van Meenen de zaken een stuk gemakkelijker voor KSVO. Hij kapte zijn verdediger mooi uit en zijn schot werd licht gedevieerd door een verdediger en ging zo tegen de touwen (2-0). Zelzate leek tegen het canvas te liggen en Van Wambeke had iets mooi in gedachten, toen hij de bezoekende doelman ver uit zijn doel zag staan. Zijn lob viel maar net over doel. De Waele kopte even later een hoekschop van Lorenzo in, maar de bal verdween via een groenzwart lichaamsdeel in een nieuwe hoekschop. Cnudde begon steeds meer zijn draai te vinden op het veld. Hij zette knap 2 man in de wind en trapte richting kruising. De Ketelaere haalde met een ultieme redding de bal van onder de lat in een nieuw hoekschop. De bezoekers konden hier behalve veel goede wil weinig tegenover zetten. Een vrije trap van Habbas werd door Thyssen over gekopt.

Derde doelpunt 100% gelabeld “KSVO-jeugd”

Een dik kwartier voor het einde was de match definitief gespeeld. Cnudde recupereerde op het middenveld de bal. Hij ging voorbij enkele tegenstanders en stak de bal in de loop van de doorspurtende Van Meenen. Victor gaf de bal perfect laag naar het centrum van de zestienmeter waar De Buysscher de 3-0 voorbij doelman De Ketelaere legde. Een mooi doelpunt dat nog iets meer blinkt, omdat het tot stand kwam na een combinatie tussen drie Oudenaardse jeugdproducten, die samen gemiddeld nog geen 20 jaar oud zijn. Match gespeeld, hoewel Zelzate met de moed der wanhoop toch nog op zoek trok naar de eerredder. De Geyndt probeerde het van ver, pal in de handen van Verbrugge. Thyssen kopte een hoekschop van dichtbij over en dezelfde speler zag zijn acrobatische omhaal op de bovenkant van de lat uiteenspatten. Aan de overkant vond Mézine Lyssens. Die trapte in de draai meteen op doel, maar De Ketelaere had een heel knappe redding in huis.

3 clean sheets op rij!

KSVO komt na een knappe 14 op 18 terug in de top 5 en mag zich opmaken voor een topper tegen het sterke FC Gullegem. Ook nog vermelden dat KSVO, ondanks positiewissels in het verdedigende compartiment, al 3 matchen op rij geen doelpunt incasseert. Volgende week keert ook Jarno Jourquin terug uit schorsing.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, De Waele, Mestdagh, Cnudde, Van Wambeke, Demets (66’ Lyssens), Heirwegh (78’ Mézine), Van Meenen en De Buysscher (87’ Vandenborre).

KVV Zelzate: De Ketelaere, Gabriël (86’ De Rycke), Verstockt (66’ Verstockt), Lanckman, De Kerf, Desmet, Thyssen, De Geyndt, Ackx (72’ Viieru), Habbas en Nyarko

Doelpunten:

23’ 1-0 De Kerf (Owngoal)
50’ 2-0 Van Meenen
72’ 3-0 De Buysscher

Gele kaart: Heirwegh (KSVO), Nyarko, De Kerf, Lanckman en Gabriël (KVVZ)

Wedstrijdleiding: Ref: Sören Beerens; AR1: Christophe Baillieul; AR2: Maxime Borremans