Vladi Van De Wiel is morgen 1 van de vele afwezigen. Zowel KSVO als KVV Zelzate hebben een vrij grote blessurelast.  Annicq De Zitter  KSVO

KSVO zal er alles aan doen om de positieve reeks van 5 matchen zonder nederlaag met minstens 1 eenheid te verlengen. In schril contrast hiermee staat de neerwaartse spiraal, waarin onze tegenstander KVV Zelzate momenteel verkeerd. Beide ploegen kampen voor deze wedstrijd wel met een reeks afwezige sterkhouders.

“Mance” Seghers

KVV Zelzate startte met heel wat ambitie aan dit nieuwe seizoen en dat heeft veel te maken met het feit dat het misschien nog in de loop van dit seizoen in het nagelnieuwe Armand Segers-stadion zal spelen. Het gemeentebestuur van Zelzate gaat als eerbetoon aan de legendarische doelman van La Gantoise én ereburger van de stad Zelzate, het stadion naar hem noemen. Het A-complex in de Patronagestraat is immers volledig gedateerd en dit gloednieuwe sportcomplex onderstreept de ambitie van de ploeg uit het noorden van de provincie.

Zware terugval na heel knappe start.

Na een uitstekende start met 13 op 5, pakte KVV Zelzate de laatste 5 matchen amper 1 puntje. Het zakte weg van de 1ste plaats naar de anonieme middenmoot. Eén van de hoofdredenen is ongetwijfeld de toch wel vrij hoge blessurelast, die de ploeg van trainer Birger Van De Velde momenteel treft.

Wedstrijden KVV Zelzate
 
1 FC Wetteren - KVV Zelzate 2-3   6 KVV Zelzate – FC Gullegem 1-2
2 KVV Zelzate - Jong Cercle 1-0   7 SC Dikkelvenne - KVV Zelzate 1-1
3 Olsa Brakel - KVV Zelzate 2-4   8 KVV Zelzate - Eendracht Aalst 1-3
4 KVV Zelzate - FC Voorde-Appelterre 1-1   9 KSV Oostkamp - KVV Zelzate 2-1
5 RC Harelbeke - KVV Zelzate 1-2   10 KVV Zelzate – KRC Gent 1-2


KVV Zelzate won en verloor 4 keer en speelde 2 keer gelijk, wat goed is voor een puntentotaal van 14 punten uit 10 matchen, dat is 2 eenheden minder dan KSVO, dat op de 7de plaats staat. Zelzate staat op de 10de plaats en stond na 5 speeldagen op de eerste plaats! Een gewond dier?
KVV Zelzate scoorde 16 keer en incasseerde evenveel doelpunten. In de eerste 4 wedstrijden van het seizoen scoorde de ploeg 9 keer, waarvan 8 doelpunten werden gemaakt door de zelfde speler: Donovan Habbas! Hij speelde een half seizoen voor KSVO, waarin hij 16 keer raak trof in 19 matchen. Hij vertrok rond nieuwjaar naar Franc Borains en daarna kwam hij bij Olsa Brakel terecht, waarmee hij vorig jaar met 14 doelpunten topschutter werd. Met 9 competitiedoelpunten en 2 treffers in de Belgische beker, lijkt hij opnieuw op weg om topschutter van zijn club te worden. Samen met Nico Binst van KFC Merelbeke voert hij ook de stand van de topschutters aan in deze reeks.

Doelpuntenmakers KVV Zelzate:

9: Habbas Donovan
2: Kage Hervé
1: Franki Tibo,
1: De Kerf Bo,
1: Thyssen Louis,
1: De Witte Seppe
1: Verstockt Jannes

Stefan Leleu: “We spelen tegen een heel ambitieuze ploeg”

“KVV Zelzate is geen onbekende voor ons en een moeilijk te bespelen ploeg,” weet trainer Stefan Leleu over onze tegenstander. “Ze startten heel goed, maar haalden uit hun laatste 5 wedstrijden amper 1 punt. Ze zullen zeker uit zijn op puntengewin om zo hun negatieve reeks te doorbreken. Het is een ambitieuze ploeg en willen op korte termijn de stap zetten naar de hoogste amateurklasse, getuige hun gloednieuw complex dat zo goed als klaar is.”
Stefan Leleu weet waar het gevaar schuilt: “Met Hervé Kagé, die we nog kennen van AA Gent, KV Kortrijk, Sporting Charleroi en KRC Genk, hebben ze ervaring en technisch vernuft in huis. Donovan Habbas hoeven we niet voor te stellen. Hij vindt opnieuw vlot de weg naar doel. Met Wolf Ackx haalden ze bij Jong Cercle een talentvolle winger. Lorenzo De Geyndt is een jeugdproduct van SK Beveren en FC Dender. Gianni Desmet komt via KRC Gent over van SC Dikkelvenne. Voor de rest bleven veel vertrouwde namen aan boord. Momenteel heeft KVV Zelzate wel een handvol geblesseerde spelers.

Weersomstandigheden voorspellen fysiek slijtageslag

De Oudenaardse trainer komt ook nog eens terug op het gelijkspel van vorige week. “Als we met alle omstandigheden zoals enkele belangrijke afwezigen, hevige regen, felle windstoten én een nieuwe trainer aan het roer, rekening houden, kunnen we best tevreden zijn met het gelijke spel. We kwamen wel het dichtst bij een doelpunt met 2 ballen tegen het doelkader. Wetende dat het morgen waarschijnlijk een wedstrijd wordt onder de zelfde weersomstandigheden, wordt het wellicht opnieuw een fysieke slijtageslag en een zware wedstrijd.”

Spelersinfo:

Beide ploegen kampen met veel afwezigen.
Bij KVV Zelzate zijn Preben Van Wesemael, Kyran Boete, Pieter Grootaert en doelman Darko Van Rie voor onbepaalde tijd out. David Davtyan en Thomas Zwart revalideren. Mo Dassy is geschorst

Bij KSVO neemt Jarno Jourquin de plaats op de gele strafbak over van Robbe De Waele. Zowel Vladi Van De Wiel Novinchanova als doelman Simon Van Brussel worden binnenkort geopereerd aan de knie. Het herstel van het knieletsel van Robbe Vandenheede verloopt volgens schema. Maar een terugkeer zal nog een tijd op zich laten wachten. Het oogletsel van Lorenzo Heirwegh geneest vlot, zodat hij mogelijk beschikbaar is voor de match van zaterdag.

Het verleden:

KSVO en Zelzate speelden in het verleden niet vaak tegen elkaar. Logisch, want het is pas vanaf de fusie tussen KSLV Zelzate en KFC Zelzate in 2008, dat de ploeg aan de opmars begon, richting nationaal voetbal.

In het seizoen 2021-2022 won KVV Zelzate 2 keer met 2-0 van KSVO.
Ook vorig seizoen moest KSVO op KVV Zelzate het onderspit delven, opnieuw met 2-0.
Het was pas in de terugronde dat KSVO voor het eerst kon scoren en winnen van onze tegenstander. Het werd 4-2. Lorenzo Heirwegh en Vladi Van De Wiel zorgden voor een 2-0 ruststand. Roy Broeckaert, ondertussen vertrokken naar FC Wetteren, milderde vanop de stip, maar opnieuw Heirwegh zorgde voor een dubbele bonus. Simon Lanckman milderde opnieuw in de slotfase, maar in de slotminuut besliste Victor Van Meenen de wedstrijd.
 woensdag 17/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

RSC. Anderlecht Futures


17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart