De pas 20-jarige Jerome Lyssens begon als vervanger van Robbe De Waele en mag terugblikken op een knappe wedstrijd.  N De Zitter  KSVO

KSVO trok met een knappe 10 op 12 en een plaats in de top 5 naar “De Velodroom” in Torhout. De thuisploeg pakte na 6 opeenvolgende nederlagen, vorige week een belangrijke zege op SC Dikkelvenne. De trainerswissel leverde dus na 2 machten wel degelijk resultaat op bij onze tegenstander, die absoluut de drie punten in eigen huis wou houden.

Ook Lorenzo Heirwegh moest in laatste instantie afhaken

Bij KSVO was Robbe De Waele geel geschorst en haakte op het laatste moment ook Lorenzo Heirwegh af met een vervelend oogletsel. Opnieuw schuiven voor Stefan Leleu, die Lyssens in de ploeg dropte als vervanger van Robbe. Door de afwezigheid van Heirwegh, werd Guillaume Cnudde opnieuw basisspeler en werd Jesse Martens bankzitter, samen met Mézine, D’Hondt en de opnieuw fitte Vandenborre. Het leek erop alsof de gemiddelde leeftijd op de Oudenaardse bank hoger lag, dan die van de 11 op het veld, want dàt elftal was wel héél jong…
Een blik op het elftal van KM Torhout toonde ons veel fysieke kracht en gestalte. Het zou dus oppassen worden voor KSVO, niet in het minst bij spelhervattingen.

Doelkader verhinderd Oudenaardse voorsprong in 1ste helft.

De kunstgrasmat lag er door de overvloedige regenval heel glad bij en ook een strakke wind zorgde ervoor dat de omstandigheden verre van ideaal waren. Toch waren het de Oudenaardse “lichtgewichten” die het best uit de starblokken schoten met meteen een rush van Van Meenen. Zij voorzet werd in hoekschop gegleden. KSVO versierde trouwens in die beginfase drie hoekschoppen. De 3de werd door Van Wambeke keihard tegen de lat gekopt. Rond het kwartier herstelde KM Torhout het evenwicht en begon via de lange bal zijn snelle spitsen te lanceren, voorlopig zonder gevaar. De tot op heden slechtste verdediging van de reeks stond heel goed georganiseerd en het werd steeds moeilijker voor KSVO om een barst te vinden in de witte verdedigingsgordel. Halverwege de eerste helft kwam de eerste dreiging van de thuisploeg. Andries probeerde het met een schuiver, Verbrugge ging goed plat. Op het halfuur was KSVO opnieuw heel dicht bij de openingstreffer. De Buysscher zwiepte vanop links de perfecte voorzet, richting Demets. Matt haalde in één tijd uit, maar doelman Laverge had – met een portie geluk – een heel knappe redding in huis. Hij redde het schot, dat via de paal terug in zijn handen belandde, juist op de doellijn. Op slag van rust was er nog een knappe rush van Mestdagh, met een voorzet richting 2de paal. Cnudde zag zijn schot afgeblokt worden in hoekschop. Aan de overzijde was er nog 2 keer alarmfase rood, toen Dumoulin zich kon doorzetten, maar door heel knap verdedigend werk werd het gevaar tijdig ontmanteld.

Veel strijd, maar geen doelpunten in winderige en natte 2de helft

Dezelfde protagonisten begonnen aan de 2de helft en het was nu de thuisploeg die meer aanvalsdrang toonde. Na een hoekschop was er bijna een carambole doelpunt voor de thuisploeg, toen een schot van richting veranderde en doelman Verbrugge bijna op het verkeerde been zette. Veel duelkracht, maar door de spekgladde grasmat was de passing langs beide kanten onzuiver. Torhout probeerde met powerplay de Oudenaardse verdediging te ontgrendelen, maar deze stond pal en kon ook nog eens rekenen op doelman Verbrugge, die heerste in het luchtruim. Van Herreweghe pakte nog eens uit met een knappe rush, net op tijd afgeblokt in een zoveelste hoekschop. Aan de overkant moest Verbrugge alert reageren op een afgeweken voorzet. In de slotfase zag Vandekerckhove zijn hard schot – gelukkig voor KSVO – afwijken in een nieuwe hoekschop. Echt uitgespeelde kansen viel er niet te noteren in deze tweede helft, die het vooral moest hebben van veel duelkracht en 2 verdedigingen die goed georganiseerd speelden.

Eigen jeugd steeds nadrukkelijker aanwezig

Deze keer werd het dus geen doelpuntenkermis tegen Torhout, maar een billijk 0-0 gelijkspel. Zo haalt KSVO een knappe 11 op 15. Komende zaterdag speelt KSVO tegen KVV Zelzate. De Waele keert terug uit schorsing, maar zijn plaats zal dan worden ingenomen door Jourquin, die een fatale 3de gele kaart pakte. Ook valt het af te wachten hoe het oogletsel van Heirwegh zal evolueren. Eén zaak werd ook na vanavond opnieuw duidelijk: de eigen jeugd bewijst zich steeds meer op dit niveau en dat opent heel mooie toekomstperspectieven.

Wedstrijdinfo:

KM Torhout: Laverge, Devos Arthur, Cromheecke, Tailleu, ballegeer, Andries (83’ Margo), Devos Mauro, Dumoulin (79’ Cardon), Tanghe, Huysentruyt en Vandekerckhove (86’ Cornillie)

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Jourquin, Mestdagh, Lyssens (70’ Mézine), Cnudde (83’ D’Hondt) Van Wambeke, Demets (90’ Vandenborre), Van Meenen en De Buysscher.

Doelpunten:

Geen

Gele kaart: Jourquin (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Yoran van Opstal; AR1: Trevor Demeyere; AR2: Tom De Roeck