KSVO zal ongetwijfeld de kopbal- en duelkracht van de geschorste Robbe De Waele missen in Torhout.  N De Zitter  KSVO

Na 6 opeenvolgende nederlagen en een trainerswissel lukte het onze komende tegenstander, KM Torhout, om toch nog eens te winnen. Met een nieuwe trainer en de zege op KSC Dikkelvenne op zak, toont de ploeg van “De Velodroom” duidelijk dat het er opnieuw staat.

Wordt het opnieuw een doelpuntenkermis?

Wedstrijden tussen KSVO en KM Torhout stonden in het verleden garant voor een pak doelpunten. Vorig seizoen werd liefst 13 keer gescoord in de 2 confrontaties. Op de openingsspeeldag won KSVO tegen Torhout, toen nog met trainer Stijn Meert, met 5-3. De terugmatch was voor KSVO een kantelmoment. Het degradatiespook loerde om de hoek, maar door een 2-3 zege kon het die degradatiezorgen wegspelen. KSVO zette vanaf dan een heel sterke reeks neer, dat hen tot op de laatste speeldag in de running hield voor het 3de periodekampioenschap. Na een reeks neer van 9 wedstrijden op rij zonder nederlaag, sneuvelden onze geelhemden op de laatste speeldag op eigen veld tegen Eendracht Aalst.

Weinig nieuwe gezichten in de kern van KM Torhout

De kern van KM Torhout, dat pas op de voorlaatste speeldag van het afgelopen seizoen zekerheid kreeg over het behoud, onderging nauwelijks wijzigingen.
Van Rupel Boom kwam doelman Juliaan Laverge. Hij moet de onfortuinlijke Brecht Laleman vervangen, die vorig seizoen een zware schouderkwetsuur opliep in de match tegen … KSVO. De gewezen doelman van onder andere SK Deinze, Mandel, FC Knokke en KM Torhout stopte ondertussen zijn actieve voetbalcarrière. Samen met de bij ons bekende Dries Lievens en Sven Dhoest traint en begeleidt hij nu bij Club Brugge de jonge doelmannen van de U13 tot de U16. 
Brecht Timmerman kwam over van degradant KVK Westhoek en linksbuiten Jorben Vanhulle van KRC Harelbeke. Colin Dumoulin is een spits die overkwam van KSV Rumbeke.
KM Torhout begon met een derbyzege tegen KRC Harelbeke en speelde de week daarna in een ander derby tegen Mandel United gelijk. “Goede start”, dacht men, maar toen verloor KM 5 keer op rij. Vooral de 8-1 nederlaag was er de oorzaak van, dat de kop van trainer Geert Versavel rolde. Versavel, vorig seizoen binnen gehaald als vervanger van de ontslagen Stijn Meert, werd vervangen door Johnny Nierynck. Hij verloor met Torhout onverdiend zijn eerste match tegen FC Gullegem, maar vorige week lukte het dan wel op het veld van het wispelturig SC Dikkelvenne om opnieuw te winnen en de rode lantaarn door te geven aan Jong Essevee B en Sparta Petegem. KSVO is meteen gewaarschuwd.
KM Torhout staat nu op de barrageplaats met 7 punten uit 9 matchen, 1 puntje meer dan de rode lantaarns. De ploeg won 2 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 6 wedstrijden. De ploeg scoorde 14 doelpunten en incasseerde 25 tegenstreffers. Het is hiermee de slechtste leerling van de klas, maar we voegen er meteen aan toe, dat Torhout in 1 match op Jong Cercle liefst 8 treffers incasseerde. Die cijfers moeten we dus wat nuanceren. De verdediging kan tot op heden nog geen clean sheet voorleggen

De uitslagen van Km Torhout:
 
1 TORHOUT KM - HARELBEKE RC 3 - 1
2 MANDEL UNITED KFC - TORHOUT KM 1 - 1
3 TORHOUT KM - OOSTKAMP VC SV 2 - 3
4 MERELBEKE KFC - TORHOUT KM 4 - 1
5 TORHOUT KM - NINOVE VK 3 - 4
6 JONG CERCLE - TORHOUT KM 8 - 1
7 BRAKEL OLSA - TORHOUT KM 2 - 0
8 TORHOUT KM - GULLEGEM FC 0 - 1
9 DIKKELVENNE SC - TORHOUT KM 1 - 3
10 TORHOUT KM - OUDENAARDE SV -

De doelpuntenmakers van KM Torhout

7: Thibo Andries
3: Colin Dumoulin
1: Jonas Taillieu, Laurens Huysentruyt, Ebe Tanghe, Enzo Vandekerckhove

KSVO verwacht zich aan een warm avondje in Torhout

Stefan Leleu weet wat KSVO staat te wachten in De Velodroom. “De overwinning op Dikkelvenne, zal KM Torhout zeker en vast een boost geven. Hun 2de thuismatch onder de nieuwbakken coach, wil het zeker winnend afsluiten. Het wordt dus een zware partij op het kunstgras,” weet de Oudenaardse trainer. “Hun kern bevat nagenoeg dezelfde namen als het vorig seizoen. Met doelman Laverge en Dumoulin, een woelwater in de spits, haalden ze wel 2 nieuwe namen met inhoud. Verder beschikken ze met Tibo Andries iemand die gemakkelijk scoort, maar ook Pyck en Vandekerckhove zijn gevaarlijke heerschappen. Het is een ploeg met veel gestalte en “Sturm und Drang”.
De positie van centrale middenvelder lijkt dit seizoen wel behekst voor KSVO, want na Robbe Vandenheede en Vladi Van De Wiel, mist KSVO nog een andere centrale middenvelder. “In de gegeven omstandigheden is het dus een aderlating dat Robbe De Waele geschorst is”, zegt Stefan Leleu, maar dat schrikt onze trainer niet af. “De spoeling wordt inderdaad heel dun, maar hierdoor krijgen ook andere spelers hun kans en die hebben ze tot op vandaag ook wel gegrepen. Ik denk hierbij aan Robin Van Wambeke, die op een plaats staat die normaal niet de zijne is, maar dit elke week voortreffelijk doet. We gaan in elk geval heel geconcentreerd en gemotiveerd voor de dag moeten komen.”

Spelersinfo:

Robbe De Waele is geschorst, Vladi Van De Wiel, Robbe Vandenheede en Jesse Martens out met blessures.
Vladi gaat op consultatie bij zijn chirurg en is gisteren onder de MRI geweest. De ernst van de blessure zullen we één dezer dagen kennen en dan weten hoelang hij zal out zijn. Ook doelman Simon Van Brussel moet nog bij de chirurg langs gaan om te horen wat er juist zal moeten gebeuren en hoelang zijn revalidatie zal duren. Thibo Versmessen (enkel) mag volgende week de trainingen hervatten.
Rune Vandenborre en Yves Boguhe daarentegen, zijn zo goed als 100% fit. Zij spelen dit weekend mee met de beloften om nog wat matchritme op te doen.