N De Zitter  KSVO

Na een knappe zegen tegen RC Gent moest KSVO zaterdag op bezoek bij KSC Dikkelvenne, een ploeg die vorige week zwaar onderuit ging op eigen veld tegen KFC Merelbeke. Dikkelvenne had dus iets recht te zetten.
Stefan Leleu wijzigde zijn ploeg op 1 plaats ten opzichte van vorige week: Lorenzo Heirwegh kwam aan de aftrap, Victor Van Meenen nam plaats op de bank naast Casper De Buysscher, Gaëtan D’Hondt en Robin Van Wambeke.
Voor de aftrap was er een minuut stilte voor de vorige week overleden Eddy Moerman. Eddy speelde 3 seizoenen voor KSVO, waaronder de bekermatch in 1988 tegen Club Brugge. Daarna verhuisde hij naar KWIK Eine. Nog later speelde hij ook voor KSC Dikkelvenne.

Trage eerste helft

De wedstrijd kwam maar heel traag op gang. Beide ploegen startten met het idee om in de eerste plaats geen vroeg doelpunt tegen te krijgen.
Het eerste kansje was voor de thuisploeg. Deceuninck trapte op doel maar veel te zwak om doelman Verbrugge te verontrusten. Pas na 19 minuten konden de bezoekers ook voor enige dreiging zorgen. Heirwegh trapte niet zover naast.
Er viel echt niet veel te beleven in de eerste helft. Jerome Mezine kwam niet zoveel in het stuk voor en Guillaume Cnudde werd, telkens hij aan de bal kwam, ingesloten door 2 of 3 verdedigers. Matt Demets was de bedrijvigste man bij KSVO maar kon ook niet echt voor gevaar zorgen. Hij probeerde het van buiten de rechthoek maar zijn schoten werden ofwel afgeblokt of doelman Beernaert stond op de juiste plaats. 
Helemaal op het einde van de eerste helft was er toch enig animo. Jassim Mazouz ging door op rechts maar de hoek werd te scherp en zijn schot strandde op de doelman. Even later kon Demets een hoekschop inkoppen. De bal werd nog net uit doel gedevieerd.

Dikkelvenne probeerde maar slikte een rode kaart

De 2de helft begon heel hoopgevend voor de thuisploeg. We waren pas begonnen toen Jassim Mazouz de bal kreeg op het middenveld. Hij kon ongehinderd oprukken en hard op doel trappen. Doelman Verbrugge was geklopt maar het schot strandde op de bovenkant van de lat. Kwam het doordat KSVO iets terug leunde of was het Dikkelvenne dat hoger speelde? Feit is dat de thuisploeg nu meer balbezit had maar te traag speelde om de verdediging van de bezoekers uit verband te krijgen. KSVO daarentegen loerde op de snelle omschakeling, maar daar was de combinatie ook niet zuiver genoeg om de counters uit te spelen. KSVO kon nog even dreigen toen Mestdagh Van De Wiel heel mooi diep stuurde maar Vladi kwam een voetje te kort tegen de uitgekomen doelman Beernaert. Ook nog even gevaar aan de overkant toen Van Vaerenbergh met het hoofd bij een voorzet kon, maar de kopbal was te zwak om Verbrugge in verlegenheid te brengen. Demets zorgde even voor gevaar toen hij op rechts werd aangespeeld maar te ver moest uitwijken, waardoor de hoek heel scherp werd en Beernaert niet veel moeite had met het schot.
10 minuten voor het einde was er toch nog opschudding. Bij een zoveelste counter kreeg Heirwegh de bal diep. Lorre was zijn tegenstander te vlug af en was op weg naar doel. Seurynck zag geen andere uitweg meer dan Lorenzo van achter aan te tikken. Rood voor de verdediger van Dikkenvenne en een vrije trap op een interessante plaats. Heirwegh nam zelf de vrijschop, Beernaert lag in de goede hoek. 
In het slot was er nog 1 kans voor de bezoekers. Mestdagh bracht de bal voor, De Waele kon ongehinderd koppen maar deed dat te zwak om de keeper te verontrusten.
De derby eindigde op een scoreloos gelijkspel waar geen van beide ploegen tevreden kon mee zijn.

Wedstrijdinfo:

KSC Dikkelvenne: Beernaert, Gordts, De Schryner, Deceuninck (75’ Van Den Meersch),
Van Vaerenbergh (Cottignie), Mazouz Jassim, De Man, Seurynck, Mazouz Nasseredine, Claeys

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers (50’ D’Hondt), Mestdagh, De Waele, Van De Wiel Novinchanova, Heirwegh (86’ Van Wambeke), Cnudde (50’ De Buysscher), Demets en Mézine (76’ Van Meenen)

Gele kaarten: Mazouz J, De Man (KSC Dikkelvenne), De Waele (KSVO)

Rode kaart: Seurynck (KSC Dikkelvenne)

Wedstrijdleiding: Ref: Hillewaere Rien, AR1: De Boeck Tom, AR2: Borremans Maxime