Robbe De Waele speelde centraal op het middenveld een sterke wedstrijd. De jonge Jerome Lyssens, op de achtergrond, debuteerde op een uitstekende manier als vervanger van de onfortuinlijke Robbe Vandenheede.  N De Zitter  KSVO

KSVO mocht deze competitie openen tegen KSV Oostkamp, vorig jaar als nieuwkomer knap derde. Ook dit seizoen wil de ploeg van trainer Kurt Delaere een hoofdrol spelen en de kern werd nog versterkt waar nodig. Ons KSVO wil de lijn van de knappe terugronde, waarin nipt de 3de periode werd gemist, ook doortrekken. Genoeg kruiden om er een boeiende openingsmatch van te maken.

Debuut van Jérôme Lyssens

Stefan Leleu moest het doen zonder de sterkhouders Robbe Vandenheede, Gilles Van Herreweghe en Lorenzo Heirwegh, maar hij dropte meteen een jongere in de ploeg om Vandenheede te vervangen op het middenveld. Jérôme Lyssens mocht als 19-jarige meteen debuteren in een competitiewedstrijd. Van De Wiel Novinchanova depanneerde op de rechtsachter, met voor zich Van Meenen. Op Habay-La-Neuve moest hij nog gedwongen aan de kant staan, maar deze keer was Guillaume Cnudde er wel bij, in steun van het duo Demets-Mézine. Bij de bezoekers ontbrak Lucas Maus.
De hamvraag was hoe KSVO de morele opdoffer van de uitschakeling in de Crocky Cup, plus de bijhorende 120 minuten voetbal, ging verteren.

Mézine al weer trefzeker in openingsmatch

KSVO trok meteen alle registers open en kende een sterke start. Mestdagh zonderde meteen Van Meenen af, schuin voor doel. Vic trapte echter onbesuisd over. Aan de overkant kon Vanhaecke net niet bij een voorzet en trapte Timmerman uit kansrijke positie hoog over. De trend was gezet: 2 ploegen die voluit gingen, in hun eigen speelstijl. Guillaume Cnudde voelde zich in zijn sas en na een knappe ren, zonderde hij Demets af op links. Het schot van Matt werd nog net afgeblokt in hoekschop. Doelman Verbrugge moest heel alert reageren op een hard schot van Van Den Bossche en ook op de hierop volgende voorzet, kon hij nog net de bal met de vingertoppen beroeren, zodat het gevaar geweken was. Het spel golfde goed op en neer met een iets balvaster Oostkamp, maar KSVO bleef gevaarlijk in de omschakeling. Verbrugge stopte een nieuw schot van Vanhaecke en aan de overkant werd een kopbal van De Waele van de lijn gekeerd. Op het halfuur kreeg KSVO een vrije trap. Demets slingerde die in de zestienmeter en “via via” kwam de bal voor de voeten van Mézine en die twijfelde niet: 1-0. Net zoals vorig seizoen in de openingsmatch tegen KM Torhout, is onze ouderdomsdeken de eerste die scoort voor KSVO. Is Jérôme zoals de wijn? Oostkamp wou nog voor de rust gelijkstellen, maar liep bijna op een counter. Demets ging er als een sneltrein vandoor, maar een verdediger onderschepte nog nipt diens voorzet naar de vrijstaande Mézine. Oostkamp drukte in de slotfase van de eerste helft KSVO tegen eigen doel, maar verder dan een handvol hoekschoppen, zonder gevaar, kwamen ze niet. Het rustsignaal was welgekomen voor KSVO, na een zeer boeiende en open eerste helft.

Oostkamp hijst zich pas in slotfase naast KSVO

Dezelfde protagonisten begonnen aan de 2de helft en Oostkamp begon zoals het de eerste helft eindigde: met veel druk. De Oudenaardse verdediging speelde echter secuur en De Waele en Lyssens liepen alles dicht op het middenveld. De eerste dreiging kwam er pas rond het uur, maar Verbrugge redde alweer knap op een schot van Canoot. Het bleef voor de roodhemden echter uitkijken naar de Oudenaardse tegenprikken, maar Demets miste de koelbloedigheid, oog in oog met doelman Iket en trapte de reuzenkans over. Aan de overkant glipte Vanhaecke door de buitenspelval, maar Verbrugge haalde het in de “man-tegen-man” situatie. De match bleef lekker spannend. Cnudde ging voorbij vier roodhemden op doel af, maar werd nog net afgeblokt door de laatste verdediger. Van Den Bossche probeerde het uit de 2de lijn, maar Verbrugge redde alweer. Van Meenen toonde dat hij enorm veel snelheid heeft en kwam schuin voor doel. Doelman Iket redde echter in hoekschop. Even later een bijna identieke fase en ook deze keer werd de poging van Van Meenen in een nieuw hoekschop geduwd. Bij Oostkamp leek het vet wat van de soep en ook bij KSVO was de brandstoftank bij sommige spelers zo goed als leeg. Ook de plotse felle regenval, zorgde ervoor dat de match een fysieke uitputtingsslag werd. Maar met de meet in zicht, kwam Oostkamp toch nog op gelijke hoogte. Vanhaeren kopte een hoekschop perfect binnen (1-1). Merkwaardig genoeg was het KSVO, dat er nog een slotoffensief uitperste. Het kreeg een handvol hoekschoppen en Jourquin kopte één daarvan in het zijnet. Het laatste wapenfeit was voor Van De Wiel Novinchanova. Onze gelegenheidsrechtsachter pakte uit met een verraderlijk schot, waarbij Iket alles uit de kast moest halen om de bal van onder de lat te halen. De laatste hoekschop leverde niets meer op en zo eindigde deze spannende match op een billijk gelijkspel.

Op de persconferentie achteraf konden beide trainer zich verzoenen met een gelijkspel, maar vonden wel dat er voor hun ploeg meer in zat. Beiden denken ook dat dit een heel zware reeks wordt, met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van De Wiel Novinchanova, Spileers, Jourquin, Mestdagh, Lyssens, De Waele, Van Meenen (81’ De Buysscher), Cnudde (88’ Van Wambeke), Demets (70’ Vandenborre) en Mézine.

KVCSV Oostkamp: Iket, Vanhaeren, Declerck, Timmerman (60’ Oumedjeber), Van Den Bossche (73’ Degryse), Canoot (73’ Onraet), Lenihan, Willem Broes, Bragard, Benoot en Vanhaecke

Doelpunten:

30’ 1-0 Mézine
85’ 1-1 Vanhaeren

Gele kaarten: Jourquin, Lyssens, De Waele, Cnudde (KSVO), Oumedjeber, Bragard en Van Den Bossche

Wedstrijdleiding: Ref: Van Laere Jari; AR1: Bleukx Wannes; AR2: Osier Sven