Van Thimo Spileers (nr 15) en Victor Van Meenen (nr 6) wordt verwacht dat ze als jongelingen dit seizoen zullen bevestigen. Voor Robbe Vandenheede (nr 12) wacht een lange revalidatie. Kop op, Robbe!!! Foto Annicq De Zitter    

Deze avond begint de competitie voor KSVO. Omwille van 34 competitiematchen en daar aan verbonden eindrondes, werd beslist om de competitie reeds eind augustus op te starten. Met Voorde-Appelterre, gepromoveerd uit de 3de klasse, en VK Ninove en Mandel United, vorig seizoen actief in de hoogste amateurklasse, krijgen we 3 nieuwe ploegen in onze reeks. Zij vervangen kampioen Lokeren-Temse en de degradanten KVK Westhoek en Erpe-Mere United.

Engelse week voor KSVO

Het wordt meteen een Engelse week voor KSVO, met deze avond de opener tegen KSV Oostkamp, zondag de altijd moeilijke verplaatsing naar eendracht Aalst en afgelopen weekend de gecontesteerde bekermatch op Habay-La-Neuve.
Vooral deze laatste match heeft bij KSVO heel wat schade aangericht. Onze geelzwarten beleefden zaterdagavond voor de Croky Cup niet de leukste avond in het verre Habay-La-Neuve. Een ongeziene paspoort soap, een zware blessure voor sterkhouder Robbe Vandenheede, 120 minuten voetbal en uiteindelijk de uitschakeling na een lange strafschoppenreeks, zorgden voor ontgoocheling en frustraties. Oplapwerk voor onze technische en medische staf naar aanloop van deze opener…

KSV Oostkamp wil sterk seizoen bevestigen

Onze tegenstander, KVCSV Oostkamp was vorig seizoen ongetwijfeld één van de revelaties. Als nieuwkomer eindigde het team op een knappe 3de plaats. Met 77 gescoorde doelpunten had het zelfs de beste aanval van de reeks! Het knappe debuutjaar in de 2de afdeling werd bekroond met een plaatsje in de eindronde. De ploeg uit de Brugse rand had echter geen licentie en kon dus niet promoveren. Het verloor zijn eindronde match bij Belisia Bilzen met 2-0, maar het seizoen was meer dan geslaagd. De ploeg wil dit jaar minstens even goed doen en kon zijn kern nagenoeg volledig behouden. Met Benoit Onraet en Yani Van Den Bossche, die overkwamen van respectievelijk Winkel en Knokke, haalde de ploeg 2 versterkingen voor het middenveld die kunnen aanspraak maken op een basisstek. Verdediger Mehdi Oumedjeber, de voorbije twee seizoenen een vaste waarde bij KM Torhout, is ook een serieuze aanwinst. Flankspeler Olivier Vermander is na een jaar blessureleed terug fit lijkt en lijkt klaar voor het grote werk. Er mag gerust gesteld worden dat het team van coach Kurt Delaere versterkt aan het nieuwe seizoen begint. Topschutter van de ploeg was Jules Vanhaecke met 20 doelpunten. Ook Dylan Vanhaeren (14 goals), Phil Canoot (12 goals) en Willem Broes (10 goals) vonden vlot de weg naar doel. Zij blijven dit seizoen aan boord bij Oostkamp, dat dus met hernieuwde ambitie de competitie mag openen op KSVO.

Wat verwacht trainer Stefan Leleu van het komende seizoen?

“In deze reeks zullen veel ploegen sterk aan elkaar gewaagd zijn”, beseft trainer Stefan Leleu. “Ninove behield zijn topschutter en trok sterke spelers aan. Eendracht Aalst, Olsa Brakel, FC Gullegem en KRC Harelbeke zijn gevoelig versterkt. Oostkamp bewees vorig seizoen al dat het over veel potentieel beschikt. Sparta Petegem, KFC Merelbeke en KSC Dikkelvenne hebben ook niet stilgezeten. Ik teken meteen voor de vierde plaats, maar ik hou er rekening mee dat het ook een stek kan zijn tussen vier en elf. De kleine kern kan een probleem worden, zeker we nu al een sterkhouder voor lange tijd zullen moeten missen. Vorig seizoen toonden onze jongeren flitsen van hun klasse. Dit seizoen verwachten we dat Guillaume Cnudde, Victor Van Meenen, Thimo Spileers, Robin van Wambeke en enkele anderen de stijgende lijn zullen doortrekken. Vorig seizoen konden ze in vaak moeilijke omstandigheden rijpen. Inmiddels wonnen ze aan maturiteit.  Ondertussen hevelden we ook de jongeren Gaëtan D’Hondt en Jérôme Lyssens al over naar de A-kern.

KSVO met zorgen

Vorig jaar werd vooral de heenronde afgeremd door een immense golf aan blessures. Ook dit seizoen heeft de beker een slachtoffer gemaakt. Vorig jaar scheurde Milan Cambier, ondertussen naar Olsa Brakel, in een ekermatch de kruisbanden van de knie en was een gans seizoen out. Ook dit seizoen begint in mineur met een gelijkaardig letsel voor Robbe Vandenheede. Hem wacht een lange revalidatie. Robbe is een vechter, niet alleen op het veld. We wensen hem alle beterschap en zijn er van overtuigd, dat hij dit te boven komt en onze club nog veel diensten kan bewijzen.
Voor Lorenzo Heirwegh zal de match tegen Oostkamp wellicht ook nog te vroeg komen. En ook Gilles Van Herreweghe en Casper De Buysscher moesten voor de cupmatch in Habay passen. Gelukkig zijn Guillaume Cnudde, Robin Van Wambeke en Simon Van Brussel, de drie “ongelukkigen van afgelopen zaterdag wel beschikbaar.
 woensdag 17/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

RSC. Anderlecht Futures


17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart