N De Zitter  KSVO

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen ontving KSVO op Moederdag oude bekende Eendracht Aalst onder een stralende zon. Met 20 op 24 volbracht geel-zwart de operatie “redding” zo goed dat het op de allerlaatste speeldag een gooi kon doen naar de 3e periodetitel. Daarvoor moest het winnen van Aalst, dat na een heel zware dip net weer op tijd in vorm lijkt te komen voor de eindronde.

Een zwaar vertimmerd KSVO zonder Leleu
KSVO was echter zwaar gehavend. Niet alleen ontbraken Vladimir Van De Wiel en Victor Van Meenen, ook Nathan Mingidi moest kort voor de wedstrijd geblesseerd afhaken. Tot overmaat van ramp was trainer Stefan Leleu gevallen met de fiets, gelukkig zou de schade beperkt zijn.
Het lijstje met geblesseerden zou echter nog aangroeien tijdens de wedstrijd zelf... Op de bank zaten naast topschutter Mezine opnieuw 2 nieuwe talenten uit de jeugdwerking: Jerome Lyssens en die topschutter van de beloften Thibo Versmesse, samen met 2e doelman Gwaeron Verstichelen.

Beide ploegen begonnen eerder behoedzaam en hielden elkaar in evenwicht. Het eerste schot op doel was van Aalst maar het was KSVO dat de score heel knap opende. Guillaume Cnudde trok ten aanval en stak Lorenzo Heirweg goed diep. Die schilderde terug op het hoofd van Guillaume en die buffelde de bal binnen: 1-0 (9’). De bezoekers reageerden direct maar hun schoten brachten doelman Gilles Verbrugge niet in de problemen. De oranjehemden bleven echter geduldig en dat loonde: balverlies op het middenveld, een razendsnelle omschakeling en het stond 1-1 via De Coninck (25’). Vijf minuten later stond het bijna 1-2: spits Mbaye kopte heel knap een voorzet in de verste hoek maar had bij het afzetten De Waele omver geduwd, goal afgekeurd. KSVO knokte zich weer in de match en Matt Demets probeerde eerst van heel ver zonder succes, zijn tweede poging na een goede voorzet van Robin Van Wambeke ging niet zo ver naast. Vlak voor de rust kreeg KSVO helaas een dubbele klap te verwerken: eerst moest Gilles Van Herreweghe gekwetst naar de kant (Mezine kwam hem vervangen) en kort daarna liet de verdediging zich ringeloren : de jonge belofte Rogghé liet Verbrugge kansloos en het stond 1-2 (41’).

Mezine met een wereldgoal

Trainer Kurt Van Synghel moest niet alleen mentaal oplapwerk doen in de rust, ook Lorenzo Heirweg kon niet meer verder en werd vervangen door Jerome Lyssens. Er moest wat geschoven worden maar KSVO trok moedig op zoek naar de gelijkmaker. We zagen een kwartier lang wel een aantal mooie Oudenaardse aanvallen maar voor gevaar zorgde dat niet want de Aalsterse verdediging bleef gemakkelijk overeind. Tot een communicatiefout Jerome Mezine aan de bal bracht. Onze topschutter zag een gaatje en krulde de bal vanop 30 meter loepzuiver in de kruising. Een wereldgoal: 2-2 (63’). 
Aalst moest nu wel vooruit en zorgde direct voor dreiging. Vooral Quinten Panneel, ex-Dikkelvenne, was een constante gesel. En het onvermijdelijke gebeurde: voorzet vanop links, spits Mbaye klom aan de 2e paal heel hoog en knikte de bal in doel: 2-3 (70’). KSVO gooide Thibo Versmesse in de strijd en kwam nog 2x dicht bij de gelijkmaker. Eerst besloot Robbe De Waele nipt over, daarna klopte de doorgebroken Van Wambeke wel de doelman maar de teruggekeerde Burssens kon de bal nog stuiten. De 2-4 van Panneel (89’) deed de boeken helemaal toe en KSVO sloot dit wisselvallig seizoen dus af met een nederlaag. 
Op die manier dus geen eindronde voor KSVO, maar die had toch geen enkel belang. 
Na de wedstrijd werden alle medewerkers van KSVO nog in de bloemetjes gezet en trakteerde de club op frietjes.
Zo viel het doek over het seizoen 2022-2023 en mag iedereen nu genieten van een welverdiende vakantie. Tot binnen een paar maand!

Verslag,
Jowoensdag 17/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

RSC. Anderlecht Futures


17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart