N De Zitter  KSVO

Voor KSVO en tegenstander Wetteren stond er nog heel wat op het spel. Bij de thuisploeg was het “van moeten”, bij KSVO eerder “van mogen”. Wetteren zit nog steeds in strijd voor het behoud. Zich rechtstreeks redden is heel moeilijk, maar afhankelijk van het eigen resultaat en dat van Harelbeke tegen Westhoek, kan het zich net als vorig seizoen nog plaatsen voor de barragewedstrijd. KSVO zette vorige week een uitstekende prestatie neer in Gent en kwam zo op een zucht van de derde periodetitel. Een zege was voldoende om die binnen te rijven.

Weinig animo in eerste helft

Bij KSVO ontbrak de niet fitte Jourquin. Hij wed vervangen in de basis door Van Herreweghe, terug uit schorsing. Gilles speelde als rechtsback en Robbe De Waele centraal naast Thimo Spileers in de verdediging.
Wetteren zorgde meteen voor dreiging via enkele hoekschoppen. Heymans en Claeys konden hun kopbal echter niet kadreren. KSVO vond zijn draai niet tegen de goed storende thuisploeg. Verbrugge moest ook al vroeg redding brengen op een deviatie van Vandekerckhove, na een gave voorzet van Willemyns. Pas op het kwartier was er voor het eerst dreiging van KSVO, toen Steelant redding moest brengen op een hard schot van Demets. Heirwegh, die toch niet 100% fit was, kneep van op links naar binnen, maar hij zag zijn schot ver naast gaan. De thuisploeg speelde met het mes op de keel, maar kon even later opnieuw dreigen. Na een vlotte aanval kogelde Van Hoecke hoog over. Beide ploegen acteerden erg slordig met veel slechte passes en pas op slag van rust viel nog wat te noteren. Eerst was er een zware botsing mét oplapwerk voor doelman Verbrugge en thuisspeler Heymans. De Oudenaardse keeper kon met de nodige hinder verder spelen, maar voor Heymans zat de match erop. Het laatste wapenfeit was een harde vrije trap van Demets, waar Steelant veel moeite mee had.

Weinig beterschap in 2de helft

KSVO wisselde aan de rust Heirwegh voor de Buysscher en Spileers voor Mingiedi. Thimo had last aan de kuit en daardoor trok Van De Wiel een bank achteruit, centraal in de verdediging. Nathan ging hierdoor op het middenveld spelen. Veel veranderde dat niet aan het spelpeil. Beide ploegen bleven erg slordig in de opbouw. Verbrugge moest nog goed tussenbeide komen op een harde vrije trap van Van Hoecke. KSVO kreeg heel weinig ruimte in de opbouw, maar iets voorbij het uur kon Van Meenen zich toch eens doorzetten op rechts en haalde de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de ingevallen Van Wambeke, maar diens poging werd nog ultiem afgeblokt. KSVO kwam in de slotfase toch wat gevaarlijker opzetten, maar het was moeilijk om de opening te vinden. Aan de overkant toonde de thuisploeg veel goede wil, maar was heel onmondig in de zone van de waarheid. De ingevallen Mézine probeerde het via een vrije trap, maar zijn schot ging een metertje over. In de slotfase dan toch nog eens een vlotte Oudenaardse aanval. Mingiedi bediend Cnudde die zich vrij draaide en op doel trapte. Steelant tipte de bal over doel in een laatste hoekschop. Deze werd aan de 2de paal over gekopt door de Buysscher. Zo eindigde deze kansarme match op een 0-0 gelijkspel.

KSVO kan volgende week toch nog periodekampioen worden, als het zelf wint tegen Eendracht Aalst of Lokeren-Temse niet wint op KRC Gent. Wetteren behoudt nog een minieme kans op de barragematch voor behoud. Het moet dan zelf wel winnen en hopen dat Westhoek dan verliest.

Wedstrijdinfo:

RFC Wetteren: Steelant, Van Laere, Claeys, Vandekerckhove, Willemyns, Heymans (43’ Huybrechts), Telen (71’Van Calenbergh), Van Hoecke, Vispoel, Mitu en De Caigny (78’Makhloufi)

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, De Waele, Spileers (45’ Mingiedi), Mestdagh, Vandenheede, Van De Wiel Novinchanova, Cnudde, Van Meenen (78’ Mézine), Heirwegh (46’ De Buysscher) en Demets (63’ Van Wambeke)

Doelpunten:

Geen

Gele kaarten: Willemyns (RFCW), Telen (RFCW), Van Herreweghe (KSVO) en Van De Wiel Novinchanova (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Jasper Vitse, AR1: Sven Osier, AR2: Nemo Van Hoof
 


woensdag 28/06 om 19u00

K.S.V.O.

V/S

KV Kortrijk


28/06

19u00

K.S.V.O.

-

KV Kortrijk

30/06

00u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

15/07

00u00

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

21/07

00u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT Futures

26/07

00u00

K.SINT-ELOOIS-WINKEL SP.

-

K.S.V.O.

1

KSC Lokeren-Temse

34

73

2

KFC Sparta Petegem

34

59

3

KSV Oostkamp

34

58

4

Cercle Brugge U23

34

55

5

KRC Gent

34

53

5

KFC Merelbeke

34

53

7

SC.E. AALST

34

51

8

KSC Dikkelvenne

34

50

8

Jong Essevee

34

50

10

K.S.V.O

34

49

11

KVV Zelzate

34

45

12

Olsa Brakel

34

44

12

KM Torhout

34

44

14

FC Gullegem

34

41

14

RC Harelbeke

34

41

16

KVK Westhoek

34

35

16

RFC Wetteren

34

35

18

EM United

34

9

1

Jerome Mezine

16

2

Matt Demets

12

3

Lorenzo Heirwegh

10

4

Jarno Jourquin

5

5

Victor Van Meenen

4

6

Robin Van Wambeke

3

7

Vladimir Van De Wiel

2

7

Guillaume Cnudde

2

9

Gilles Van Herreweghe

1

9

Casper de Buysscher

1

9

Mathias Vercauteren

1

9

Nathan Mingiedi

1

9

Kevin Gallo

1