Doelman Gillian Verbrugge voorkwam met een geweldige redding de gelijkmaker voor RC Gent. Foto Marina Novinchanova Van De Wiel    

KSVO is bezig aan een geweldig sterke reeks met 19 punten uit de laatste 7 matchen. Het vocht zich uit de degradatie zone naar de definitieve redding en kan nog een mooi einde breien aan dit seizoen. Het is immers leider in de 3de periode. Tegenstander Racing Gent is ongetwijfeld één van de best voetballende ploegen uit de reeks en staat op een mooie gedeelde 2de plaats. De Ratjes willen heel graag de titel van vice kampioen binnenhalen. Wedstrijden tussen Racing Gent en KSVO stonden in het verleden altijd garant voor aantrekkelijk voetbal en ook deze keer was het niet anders!

Van Meenen opnieuw in de basis

Bij Gent keerde Leemans terug in de basis, maar de kwikzilveren Hebbelinck moest nu gekwetst toekijken. Bij KSVO ontbraken Mézine en Van Herreweghe. Jérôme zat zijn laatste van zijn 3 schorsingsdagen uit en Gilles pakte vorige week een fatale 3de gele kaart. Om dat op te vangen, werd er binnen het team wat verschoven. Gilles werd in de basis vervangen door Victor Van Meenen, die zich op de rechterflank aanvallend mocht uitleven. Vladi Van De Wiel Novinchanova schoof een bank achteruit naar de rechtsbackpositie van Gilles. De vrije plaats op het middenveld werd ingenomen door Robbe De Waele. Casper De Buysscher startte opnieuw op de bank, naast Nathan Mingiedi, Robin Van Wambeke en 2de doelman Gwaeron Verstichelen.

Duo Demets-Heirwegh zorgt voor dubbele Oudenaardse bonus

Het was meteen duidelijk dat beide ploegen volop gingen voor de winst. Het eerste kansje was voor KSVO, na een mooie combinatie tussen Van Meenen en Demets. Doelman Londot was een stapje eerder op de bal dan Heirwegh. Aan de overzijde trapte Addo het eerste gevaar naast. Diezelfde Addo zorgde met zijn snelheid regelmatig voor dreiging en na een knappe solo, trapte hij maar nipt over het Oudenaardse doel. De match bleef aangenaam om te volgen en nog voor het kwartier kwam KSVO op voorsprong. Van De Wiel schakelde met een handige controle zijn mannetje uit en stuurde de “Heirwegh-TGV” weg op rechts. Lorenzo vond aan de eerste paal Demets, die de 0-1 tegen de touwen prikte. Cnudde vond met een knappe doorsteekpass Van Meenen, maar Londot was bij de les. Ook Gent liet zich niet onbetuigd en Verbrugge had een heel knappe redding in huis op een vrije trap van Triest. De bal van de topschutter paste perfect in de kruising, maar Gillian duwde die via de lat terug het veld in. Aan de overkant haalde Cnudde de achterlijn, maar zowel Heirwegh, als Vandenheede kregen hun poging niet over de doellijn. Gent zocht nu nadrukkelijk de gelijkmaker en Addo legde de bal klaar voor De Keulenaere, die echter hoog over doel trapte. Na een vlotte combinatie, werd topschutter Triest voor het eerst in stelling gebracht, maar Spileers haalde met een ultieme tackle de angel uit deze aanval. Meteen naar de overkant, waar De Waele Heirwegh aan de rand van de zestienmeter vond. De poging van onze kapitein, strandde op de buitenkant van de paal. Op het halfuur verdubbelde KSVO de voorsprong en het waren weer dezelfde protagonisten die hiervoor zorgden. Lorenzo-opnieuw-als-een TGV en Matt Demets die aan de 2de paal met een droge knal de netten bol zette: 0-2! Gent zocht nadrukkelijk nog naar de aansluitingstreffer voor de rust en Vankerkhoven kopte een voorzet van Addo naast. Triest toverde even later in de strafschopzone, maar Verbrugge gooide lijf en leden in de strijd en redde in hoekschop. KSVO kwam er ook nog eens uit, maar Demets kopte zijn 3de van de avond nipt naast. Op slag van rust scoorde Gent toch nog de aansluitingstreffer. Een hoekschop werd krachtig ingekopt door Van Renterghem. 1-2 was meteen de ruststand in een eerste helft die heel wat kansen bood en op geen enkel moment verveelde.

Doelpunt en assist voor Victor Van Meenen in 2de helft

Gent kwam met volle moed uit de kleedkamers, maar werd meteen gecounterd door KSVO. Vandenheede en De Waele deden hun werk op het middenveld en zonderden Van Meenen af op links. Die maakte het met een harde plaatsbal in de kruising heerlijk af: 1-3 en toch een domper voor RC Gent. De thuisploeg trok met volle moed op zoek naar een nieuwe aansluitingstreffer en zette KSVO vast. Doelgevaar leverde dat niet op, want de Oudenaardse verdediging stond pal. Heirwegh had last aan de onderrug en werd vervangen door De Buysscher. Gent drukte en dat creëerde natuurlijk countermogelijkheden voor onze snelle jongens. Vandenheede zonderde Demets af, maar diens doelpoging werd nog afgeblokt in hoekschop. De kwikzilveren Cnudde ontfutselde de bal aan Leemans en die moest ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken. Mingiedi zorgde met zijn invalbeurt voor nog meer rust op het middenveld en kwam dichtbij een treffer. De Buysscher vond hem in de zone van de waarheid, maar het puntertje van Nathan verdween via een verdediger in hoekschop. Gent had het balbezit, maar kon in de tweede helft nauwelijks dreigen, integendeel. Het was KSVO dat steeds meer de vrije ruimte opzocht en de 1-4 was dichterbij dan de 2-3. Triest probeerde het nog met een wanhoopspoging, hoog over. Van Meenen schotelde Cnudde de verlossende treffer voor, maar Londot had een knappe redding in huis. Uitstel was geen afstel en Van Meenen vond na een zoveelste omschakelingsmoment de vrije ruimte op rechts. Zijn voorzet, richting 2de paal naar Cnudde, werd door Volckaert in eigen doel getrapt: 1-4 en boeken toe. Cnudde kreeg nog een applausvervanging en het laatste wapenfeit was een laag schot van Addo, probleemloos gestopt door Verbrugge.

Vlot scorend KSVO in deze fase van de competitie

KSVO haalde het uiteindelijk na een erg aangenaam kijkstuk tegen een toch wel sterk RC Gent met ruime cijfers. Het haalt zo 22 punten op 24. Door deze zege is KSVO ondertussen toe aan 8 uitwedstrijden zonder nederlaag en het scoorde 22 doelpunten in de voorbije 8 wedstrijden. KSVO blijft ook - ongeacht de uitslagen van Lokeren Temse en FC Merelbeke - met nog 2 speeldagen te gaan, leider in de 3de periode.

Wedstrijdinfo:

KRC Gent: Londot, Van Renterghem (66’ Mukuna-Trouet), Vankerkhoven, Cooman, Pieters, Volckaert De Keulenaere (66’ Nfodjo), Leemans (77’ Gomez), Addo, Yagan en Triest

KSVO: Verbrugge, Van De Wiel Novinchanova, Spileers, Jourquin, Mestdagh, Vandenheede, De Waele, Van Meenen, Heirwegh (60’ De Buysscher), Cnudde (84’ Van Wambeke) en Demets (69’ Mingiedi M’Pembele)

Doelpunten:

12’ 0-1 Demets
30’ 0-2 Demets
40’ 1-2 Van Renterghem
47’ 1-3 Van Meenen
82’ 1-4 Volckaert (owngoal)

Gele kaarten: Leemans en Addo (KRCG)

Wedstrijdleiding: Ref: Ruben Calluy; AR1: Emiel Ares; AR2: Vincent Detremmerie