Vorig seizoen kwam Sporting Lokeren-Temse al met ruim 600 supporters naar Oudenaarde. Nu de ploeg kan kampioen spelen in Oudenaarde, wordt het driedubbele aantal verwacht.    

In september 2022 speelde KSVO op Daknam een wedstrijd zonder publiek. Lokeren-Temse had immers 2 wedstrijden met gesloten deuren als boete gekregen, omdat in de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 een handvol supporters het op Ninove iets te bont hadden gemaakt. Het wordt dus een enorm contrast met de heenmatch, want zaterdagavond wordt er vooral vanuit het Waasland een geweldige toeschouwersstroom verwacht. Na 3 seizoenen vagevuur in de 2de amateurklasse, kan Sporting Lokeren-Temse zijn eerste trofee binnen halen. De Oudenaardse kassier wordt alvast één van de grote winnaars

De kalendermaker was KSVO gunstig gezind

Na een campagne, waarin KSVO absoluut niet werd gespaard van langdurig geblesseerden – half januari moest KSVO tegen FC Merelbeke liefst 9 spelers missen! – compenseerde de kalendermaker die miserie met een geweldige topaffiche op het juiste moment! KSVO speet zaterdagavond gastheer voor Sporting Lokeren-Temse, dat de titel eigenlijk nu al aan het vieren is. Mathematisch hebben de Waaslanders genoeg aan een zege op KSVO, want dan kunnen ze met nog 4 wedstrijden op de teller, niet meer worden bijgebeend door de concurrenten. In geval van een gelijkspel, moet Lokeren-Temse nog wachten op de resultaten van Cercle Brugge en KRC Gent, die pas zondag spelen. Winnen beide ploegen niet, dan mag Lokeren de titel vieren met een dagje uitstel. Zelfs ingeval van een nederlaag op Oudenaarde, kan Lokeren zondag ook de titel vieren, maar dan mogen zowel KRC Gent, Jong Cercle, KVCSV Oostkamp, als FC Merelbeke hun wedstrijd niet winnen. Met andere woorden: niemand twijfelt er nog aan dat Sporting Lokeren Temse de oververdiende kampioen wordt, enkel het tijdstip waarop kan gevierd worden, is vandaag nog onbekend.

Stefan Leleu: “Droomaffiche voor onze jonge en leergierige groep”

Toch is KSVO er op gebrand om een goede prestatie neer te zetten tegen de toekomstige kampioenen. Stefan Leleu is er de trainer niet naar, om geschenken uit te delen en wil zijn ploeg de goede flow na de recente 15 op 15 zien doortrekken. “Dit is inderdaad een droomaffiche voor zowel onze club, als voor onze spelers,” zegt hij. “Dit zijn unieke momenten die je als speler niet veel meemaakt. Ook voor Lokeren-Temse is dit een enig feit, want kampioen spelen doe je niet elk jaar.” Met uitzondering van KRC Gent en Lokeren-Temse, snoepte KSVO punten af van alle topploegen uit de reeks. “Wij kunnen ons meten met de toekomstige kampioen, nadat we tegen al de naaste achtervolgers reeds punten hebben gepakt. Ik verwacht dan ook dat we tegen Lokeren-Temse ons vel duur zullen verkopen.”
Stefan Leleu kent trainer Hans Cornelis en zijn team door en door. “Onze tegenstander is een heel goed uitgebalanceerd elftal. Zij koppelen veel ervaring, kracht en gestalte aan spelers die met een individuele acties elk moment de wedstrijd kunnen bepalen. Het wordt dus een hele uitdaging voor ons jeugdig elftal. De groep is gretig en heeft vertrouwen gekweekt na de mooie prestaties van de laatste weken. Jammer dat onze topschutter Jérôme Mézine en onze werkmier op het middenveld Robbe Vandenheede zijn geschorst. Jérôme heeft maar een halve kans nodig om te scoren en Robbe is ongetwijfeld de speler die tijdens de match de meeste kilometers maalt. Toch ben ik er zeker van, dat hun vervangers hen waardig zullen vervangen en hun stinkende best zullen doen.” Stefan heeft het ook nog eens over de heenmatch, waarin KSVO met het kleinste verschil verloor. “Wij zijn op Daknam zeker benadeeld geweest, nadat de alleen doorgebroken Mézine werd neergehaald. De logische rode kaart en mogelijke strafschop kwamen er niet en enkele minuten later scoorde Vermeiren het enige doelpunt van de match. Sportief zijn wij er dus zeker op uit om het een en ander recht te zetten en een vervolg te breien aan onze reeks goede wedstrijden.”

Kurt Vandeputte: “Een vol huis vraagt om een goede organisatie”

Het moet geleden zijn van de bekermatch tegen Club Brugge op 25 september 2013, dat er nog eens een stormloop is naar tickets voor een match in het Burgemeester Thienpontstadion. Het stadion dat vecht tegen de tand des tijds, mag zich in zijn oude dagen nog eens opmaken voor een volkstoeloop. Vanuit Lokeren worden ongeveer 2000 supporters verwacht. Niemand van de ploeg uit het Waasland wil immers de kans op promotie missen. Alles wordt in gereedheid gebracht om de match in goede banen te leiden en de toeschouwers het nodige comfort te bieden. Er wordt gezorgd voor sanitair, drankwagens, eetstanden en een aparte ingang voor de bezoekers. Alle info betreffende toegangscontrole, veiligheid en nog veel meer, is te lezen op deze website of op de facebookpagina van KSV Oudenaarde. KSVO voorzitter Kurt Vandeputte gelooft alvast in een goed verloop van de wedstrijd. “Er wordt gezorgd voor de veiligheid, er zijn voldoende stewards en we hebben de ervaring van de voorbije jaren, toen we hier Club Brugge, Antwerp FC en Beerschot-Wilrijk mochten bekampen. Er is hier deze week door onze mensen al fantastisch werk geleverd om onder andere de compartimentering en eet- en drinkgelegenheden in orde te brengen. Voor onze club wordt dit ook een echte topdag en ik ben er zeker van dat onze ploeg zich tot het uiterste zal verdedigen om een goede match te spelen.”

Sporting Lokeren-Temse outstanding na moeilijke start

Het Sporting Lokeren van kleppers zoals Wlodek Lubanski, Grzegorz Lato, Bouke Hoogenboom, Preben Elkjær Larsen en later onder andere Barry Boubacar Copa en Hans Vanaken, werd in 2020 failliet verklaard. De ploeg, die ooit bijna het FC Barcelona van Johan Cruijff uit de Europabeker knikkerde, vond gelukkig een reddingboei bij het naburige KSV Temse, dat aantrad in de 2de amateurklasse. Corona strooide echter in het eerste seizoen roet in het eten en de competitie werd na amper 4 speeldagen volledig stopgezet. Sporting Lokeren begon vorig seizoen met hernieuwde moed aan alweer een moeilijk seizoen. De gedoodverfde favoriet verloor op de laatste speeldag een alles-of-niets match op VK Ninove, dat zo als 2de in de stand de promotie binnenhaalde. Kampioen Sparta Petegem had immers geen licentie voor de hoogste amateurreeks, Lokeren-Temse en Ninove wél!
Lokeren-Temse moest naar de eindronde, maar verloor zijn eerste match tegen BELISIA SV na strafschoppen. Met hernieuwde moed en een fors vernieuwde kern, startte Lokeren-Temse onder Hans Cornelis aan deze huidig campagne. Hans Cornelis leek het seizoen daarvoor met KSK Zwevezele op weg naar een verrassende titel, maar de ploeg besloot om geen licentie aan te vragen en vrijwillig terug te keren naar provinciale. De super ambitieuze trainer moest op zoek naar een nieuwe uitdaging en Lokeren-Temse reikte hem de hand. De ploeg kende een moeilijk seizoensbegin met amper 2 op 9, maar won op speeldag 4 voor het eerst. Tegen KSVO werd het 1-0 en de ploeg zette toen een heel knappe reeks neer, waarin in 22 wedstrijden slechts 1 keer werd verloren, tegen KVV Zelzate. De ploeg nam de leiding over en zou deze, ondanks een dip met 0 op 6 tegen KSV Oostkamp en SC Dikkelvenne, niet meer afstaan. De achtervolgers morsten ondertussen met de punten en brachten Sporting Lokeren-Temse zo in de situatie, waarin ze in Oudenaarde de titel kunnen vieren.
 
1 KFC Merelbeke - KSC Lokeren-Temse 2 - 2   16 KSC Lokeren-Temse - KM Torhout 3 - 3
2 KSC Lokeren-Temse - KRC Gent 0 - 2   17 Eendracht Aalst - KSC Lokeren-Temse 1 - 3
3 Jong Essevee - KSC Lokeren-Temse 1 - 1   18 KVK Westhoek - KSC Lokeren-Temse 0 - 2
4 KSC Lokeren-Temse - KSVO 1 - 0   19 KSC Lokeren-Temse - Jong Cercle 1 - 0
5 KSC Lokeren-Temse - Erpe Mere United 3 - 0   20 KSC Lokeren-Temse – Jong Essevee 4 - 0
6 Sparta Petegem - KSC Lokeren-Temse 1 - 1   21 Erpe Mere United - KSC Lokeren-Temse 0 - 3
7 KSC Lokeren-Temse - SC Dikkelvenne 1 - 0   22 KSC Lokeren-Temse - RFC Wetteren 4 - 1
8 Olsa Brakel - KSC Lokeren-Temse 0 - 3   23 KM Torhout - KSC Lokeren-Temse 1 - 2
9 KSC Lokeren-Temse - FC Gullegem 3 - 3   24 KSC Lokeren-Temse - Sparta Petegem 1 - 0
10 KSV Oostkamp - KSC Lokeren-Temse 1 - 1   25 SC Dikkelvenne - KSC Lokeren-Temse 3 - 1
11 KSC Lokeren-Temse - RC Harelbeke 3 - 1   26 KSC Lokeren-Temse - KSV Oostkamp 1 - 3
12 RFC Wetteren - KSC Lokeren-Temse 1 - 2   27 RC Harelbeke - KSC Lokeren-Temse 2 - 3
13 KSC Lokeren-Temse - KVK Westhoek 3 - 1   28 KVV Zelzate - KSC Lokeren-Temse 0 - 4
14 KSC Lokeren-Temse - KVV Zelzate 1 - 3   29 KSC Lokeren-Temse - Eendracht Aalst 1 - 0
15 Jong Cercle - KSC Lokeren-Temse 2 - 3   30 KSVO - KSC Lokeren-Temse -


Lokeren-Temse staat na 29 matchen afgetekend op de eerste plaats met 63 punten en dat zijn er 14 meer dan het kwartet KRC Gent, Jong Cercle, KSV Oostkamp en FC Merelbeke. Het team won 19 keer, verloor 4 wedstrijden en speelde 6 keer gelijk. Met 61 doelpunten heeft het na Oostkamp de beste aanval van de reeks. Enkel op speeldag 2 kon het niet scoren. Het verloor toen met 0-2 van KRC Gent.

Doelpuntenmakers KSC Lokeren-Temse:

18: Van Moerzeke Gil
12: Vermeiren Simon
7: Boulaouli Youssef
5: Janssen Toon
4: Casagolda Esteban
3: Maes Alexander, De Neve Gianni en Vercauteren Julien
2: Geeraerts Ruben
1: El Banouhi Soufiane, Boujouh Naïm, Van Walle Gert en Elewaut Niels

Met 32 tegentreffers heeft het na het verrassende FC Merelbeke de beste verdediging en behaalde 11 clean sheets.

Spelersinfo:

Jerome is 3 weken geschorst na zijn rode kaart op Gullegem. Ook Robbe Vandenheede moet een speeldag toekijken na een gele schorsingsdag

Het verleden

Het absolute record aantal toeschouwers voor een match van KSVO in het Thienpontstadion, dateert ondertussen van 10 oktober 1971, toen KSVO in 3de klasse op die dag ruim 8000 betalende toeschouwers mocht ontvangen. De tegenstander van toen heette … Sporting Lokeren. De nieuwe fusieploeg, in 1970 ontstaan uit Racing Club Lokeren en Standaard FC Lokeren, rukte op enkele jaren tijd op van 4de klasse naar 1ste klasse en kende vooral in de jaren 80 van de vorige eeuw een absolute hoogconjunctuur. Op KSVO werd het in 1971 na een felle en vrij tumultueuze wedstrijd 0-0. De terugmatch verloor KSVO toen met 2-1. Lokeren speelde toen kampioen. Herhaalt de geschiedenis zich?
Vorige seizoen won KSVO na een moeilijk seizoenbegin met 1-2 in Lokeren, meteen de zwanenzang van trainer Chris Janssens. De terugmatch eindigde ook op een doelpuntloos gelijkspel.
Dit seizoen speelde KSVO de heenmatch in een leeg stadion. Het werd een 1-0 nederlaag voor de ploeg van Stefan Leleu, die zich toch wat bekocht voelde.

KSVO speelde de voorbije halve eeuw dus nauwelijks tegen de Waaslanders uit Lokeren. Het wordt pas de 7de wedstrijd tussen beide teams, want in 1978 verloor KSVO, toen als derde klasser, met 4-0 op Sporting Lokeren op speeldag 6 van de Beker Van België.

Tegen KSV Temse daarentegen, werden de laatste 30 jaar verschillende verbeten duels uitgevochten. KSVO kreeg vaak een serieuze draai rond de oren van de scheepsbouwers: 1-8, 6-2, 3-4, 4-1 en 5-2. Maar in het seizoen 1998-1999 snoepte KSVO in extremis de 1ste periodetitel af van KSVO Temse en promoveerde na ruim 10 jaar provinciaals vagevuur via de eindronde opnieuw naar het nationale voetbal.
 woensdag 17/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

RSC. Anderlecht Futures


17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart