De Oudenaardse spelers bouwen een feestje, nadat Lorenzo Heirwegh voor de verlossende 3-1 zorgde, met zowaar een Olympische goal. (Foto Marina Novinchanova Van De Wiel)    

Het is een bizarre competitie. De titel is zo goed als beslecht in het voordeel van Sporting Lokeren-Temse, de gedoodverfde titelkandidaat, maar onderaan strijden liefst 8 ploegen voor het behoud in deze reeks. Wekelijks wordt hier haasje-over gesprongen en enkele ploegen moeten na een uitstekende periode plots toch achteruit beginnen kijken. Andere ploegen daarentegen, leken enkele weken geleden nog op Palliatieve zorgen te liggen, maar hun trainerswissels rendeerden wél. KSVO heeft op het juiste moment de goede flow te pakken en kan al wat rustiger ademen. Het sloop zelfs op zijn kousenvoeten naar de leidersplaats in het 3de periodekampioenschap! Zaterdag wacht alweer een levensbelangrijke match op FC Gullegem.

Guillaume Cnudde en Matt Demets op de afspraak in eerste helft

KSVO won met duidelijke cijfers van Rode Lantaarn Erpe-Mere United, maar had het in de eerste helft niet onder de markt. Gelukkig klom KSVO op slag van rust opnieuw op voorsprong. In de 2de helft liet KSVO de tegenstander niet meer in de match komen en liep verder uit. Stefan Leleu was achteraf gelukkig met de 3 punten, maar ook met het feit dat hij sinds de terugkeer van enkele geblesseerden over meer wisselmogelijkheden beschikt en nu een stevige bank heeft. “Iemand als Nathan Mingiedi bijvoorbeeld, die uitstekend had getraind in de afgelopen week, moest ik ontgoochelen en in de tribune plaatsen.” De nog altijd maar 17-jarige Guillaume Cnudde kwam na een wedstrijd bankzitten, opnieuw in de ploeg en zette voor de rust Matt Demets met 2 knappe assists op weg naar 2 doelpunten. Matt zit ondertussen ook al aan 10 goals. Lorenzo Heirwegh, die een Olympische goal lukte, zit ondertussen aan 8 stuks en evenaart daarmee nu al zijn record van vorig seizoen.

Sporting Lokeren-Temse op zucht van titel

Dankzij die zege, staat KSVO nu met 38 punten uit 28 matchen echt in de middenmoot, met 8 punten achterstand op de 5 ploegen die de 2de plaats delen, maar ook nog altijd maar 8 punten boven de barrageplaats, die nu wordt ingenomen door FC Wetteren. Bovenaan lijkt de titel beslist en is de kans reëel dat Sporting Lokeren op het veld van KSVO de titel kan behalen. Zij hebben, met nog 18 punten te verdienen, liefst 14 punten voorsprong op het vijftal RC Gent, FC Merelbeke, Sparta Petegem, KSV Oostkamp en Jong Cercle. Als die 5 ploegen in het komende weekend verliezen en Lokeren-Temse wint zijn match tegen het op drift zijnde Eendracht Aalst, dan mag het in eigen huis de titel al vieren, maar die kans lijkt eerder miniem.

Het lijstje bedreigde ploegen wordt nog groter, na dit weekend

Onderaan blijft het bijzonder spannend. Erpe-Mere is mathematisch veroordeeld tot degradatie, maar tussen de voorlaatste, KVK Westhoek, dat 28 punten heeft, en KSVO, 10de met 38 punten, zitten liefst 6 ploegen op een zakdoek groot. Naast KSVO waren FC Gullegem, KRC Harelbeke en RFC Wetteren de winnaars van het weekend, terwijl Torhout en Westhoek de verliezers waren. Ook KVV Zelzate moet zich wat zorgen beginnen maken, want KSVO is hen al voorbij gestoken.
5 speeldagen geleden, zat KSVO nog in zak en as na de thuisnederlaag in de derby met Olsa Brakel, dat zichzelf toen uitriep tot ‘De Ploeg van de Vlaamse Ardennen’. Olsa zette zo KSVO op 2 punten achterstand. Maar door een knappe 12 op 12, sprong KSVO over Olsa Brakel, dat zondag opnieuw in eigen huis verloor, deze keer van RFC Wetteren. Door die nederlaag en onze zege, is KSVO daardoor momenteel zelfs leider in de 3de periode! Ook Olsa Brakel moet naar onder kijken, want het staat slechts 5 punten boven de barrageplaats.
Van de ploegen die in degradatienood verkeren, speelt KSVO nog tegen KVV Zelzate en op Gullegem en Wetteren.

Match op FC Gullegem wordt zeer belangrijk voor KSVO

Opvallend is ook, dat KSVO de laatste weken vlot de weg vindt naar het bezoekende doel. Het scoorde 11 doelpunten in de voorbije 4 wedstrijden. Momenteel heeft KSVO de 6de beste aanval van de reeks, beter dan Jong Cercle en Merelbeke, die in de stand op een gedeelde 2de plaats staan. Het zorgenkindje blijft de verdediging, die alhoewel er weinig kansen worden weggegeven, na Erpe-Mere de meest gepasseerde van de reeks is.
Komende zaterdag kan KSVO een dubbele goede zaak doen. Mits winst bij FC Gullegem, zet het onze tegenstander op 7 punten en blijft het zeker leider in de 3de periode. Maar Gullegem is na de recente trainerswissel ook bezig aan een uitstekende reeks. Het haalde 15 punten uit zijn laatste 7 wedstrijden. Het wordt spannend op het kunstgrasveld aan de Poezelhoek…
 



zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1