Matt Demets scoorde 2 keer inde eeste helft en wordt hier gefeliciteerd door kapein Lorenzo Heirwegh die in de 2de helft voor zekerheid zorgde.  N De Zitter  KSVO

Na de goede reeks van de voorbije weken, mocht KSVO deze avond de weide in tegen Rode Lantaarn Erpe-Mere. De bezoekers zijn zo goed als veroordeeld tot degradatie, maar maakten het de voorbije weken tegenstanders Sparta Petegem en KVK Westhoek toch nog meer dan lastig. Kon KSVO een 12 op 12 halen en alweer een serieuze stap zetten, richting behoud?

Duo Cnudde-Demets zorgen voor voorsprong aan de rust

Bij KSVO noteerden we 1 wijziging in vergelijking met vorige week. Cnudde kwam opnieuw in de ploeg en zou een belangrijke rol spelen. Victor Van Meenen begon daardoor op de bank, samen met Robbe De Waele, Casper De Buysscher en Robin Van Wambeke.
De wedstrijd begon voorspelbaar met KSVO, dat meteen naar voor trok. Erpe-Mere liet zich echter niet doen en zette een goede organisatie neer en probeerde er uit te komen indien mogelijk. In de openingsfase noteerden we langs beide kanten enkel schuchtere afstandspogingen, die telkens werden afgeblokt. Verbrugge moest wel eens goed uit zijn doel komen om de infiltrerende Van Der Haegen af te blokken. Iets voorbij het kwartier vond Demets met een strakke voorzet vanop links Mézine, maar sterke Jérôme zag zijn kopbal over doel gaan. Even later was het toch raak. Cnudde stuurde de bal door het centrum en het werd de perfecte assist voor Demets die de trekker overhaalde en doelman Godijn vloerde met een hard laag schot (1-0). Nog voor het halfuur was KSVO dichtbij de verdubbeling. Doelman Godijn redde eerst de kopbal van Van Herreweghe en was ook alert op de rebound van Cnudde, die via hem in hoekschop ging. De bezoekers, niet onaardig meevoetballend, hadden nog niet echt kunnen dreigen, tot ze op het halfuur een vrije trap kregen en die werd tussen een bos spelers binnen geknikt door topschutter Rodrigo De Oliveira: 1-1 en toch een koude douche voor KSVO. De thuisploeg reageerde meteen en Mézine kopte, zwevend door het zwerk, een gave voorzet van Heirwegh over. Op slag van rust kwam KSVO opnieuw op voorsprong, na een copy/paste van het eerste doelpunt. Cnudde met een fraai nummertje, bediende alweer Demets en die twijfelde ook nu niet. Hard en laag jaste hij de 2-1 voorbij Godijn. KSVO mocht toch nog rusten met een bonus.

Olympische doelpunt van Lorenzo Heirwegh

Dezelfde protagonisten begonnen aan de 2de helft en het duo Cnudde-Demets zorgde bijna opnieuw voor een doelpunt. Deze keer kopte Matt de voorzet van Guillaume aan de 2de paal in het zijnet. De bezoekers probeerden moedig de bakens te verzetten, maar waren te onmondig. Iets voorbij het uur viel de definitieve beslissing. Lorenzo Heirwegh zag zijn hoekschop na een heel lichte deviatie van een verdediger rechtstreeks binnen gaan. Een voor 99,9 % Olympisch doelpunt van onze kaptein zorgde voor rust en zekerheid (3-1). Even later was Mézine dicht bij zijn 15de doelpunt, na een voorzet van Mestdagh. Doelman Godijn voorkwam met een knappe redding verder onheil. Aan de overkant viel toch nog een kans op de 3-2. Oliveira geraakte na een vrije trap niet voorbij Verbrugge en Van Der Haegen trapte de rebound maar nipt over. De 4-1 hing aan de overzijde in de lucht, toen Cnudde een puntgave voorzet van Heirwegh inkopte, maar Godijn tipte de bal nog net van onder de lat. Uitstel, want een minuutje later hing de bal toch tegen de touwen. Jourquin kopte de hierop volgende hoekschop aan de 2de paal immers tot in de loop van Van Herreweghe, die doelman Godijn voor de 4de keer verschalkte (4-1). De wedstijd werd in de slotfase nog jammerlijk ontsierd door een zware blessure van Thomas Van Der Haegen. De ex-KSVO speler en zoon van Chris, kwam na een vrij onschuldig duel neer en werd met de brancard afgevoerd. Het eerste verdict luidde: een zware enkelkwetsuur met mogelijke gescheurde ligamenten. Hopelijk is het voor Thomas minder erg, dan wordt gevreesd.

KSVO doet uitstekende zaak

KSVO deed uiteindelijk wat het moest doen: winnen en verderop schuiven in de stand. Trainer Jacobs loofde de mentaliteit van zijn ploeg, die er in deze fase van de competitie nog steeds blijft voor gaan. Stefan Leleu was natuurlijk tevreden met deze driepunter en mits winst volgende week op FC Gullegem, kan het een dubbele goede zaak doen: de redding zo goed als definitief binnenhalen en ook leider blijven in de 3de periode.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe (84’ Van Wambeke), Spileers, Jourquin, Mestdagh, Vandenheede, Van De Wiel Novinchanova, Cnudde (80’ De Buysscher), Heirwegh (80’ De Waele), Mézine en Demets (69’ Van Meenen)

Erpe-Mere United: Godijn, Delmoitie, Van Der Haegen (81’ Kabera Manzi), Rodrigo De Oliveira (80’ Thibaut), Lammens (80’ Callebaut), Laurent, Piers, Pauwels, Cuyvers, De Bruycker en Mulume

Doelpunten:

18’ 1-0 Demets (ass. Cnudde)
30’ 1-1 Rodrigo De Oliveira
41’ 2-1 Demets (ass. Cnudde)
61’ 3-1 Heirwegh
71’ 4-0 Van Herreweghe (ass. Jourquin)

Gele kaarten: Piers (EMU) en Heirwegh (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Claes Marnic; AR1: Carpels Cedo Gregorie; AR2: Mertens Stijn