N De Zitter  KSVO

Na de deugddoende zege tegen Dikkelvenne en de bijhorende 6 op 6 trok KSVO ontspannen naar Ruddervoorde om jong Cercle in de ogen te kijken. Die stonden op de 2e plaats, ondanks hun verrassende thuisnederlaag vorige week.

KSVO niet van slag na vroege achterstand

Een wijziging in de ploeg: Lorenzo Heirwegh kreeg na zijn schorsing zijn plaats opnieuw in de basiself ten nadele van Guillaume Cnudde.
Uw dienaar was door omstandigheden een kwartier te laat, en miste daardoor de eerste twee doelpunten. Blijkbaar kwam het doelpunt van de thuisploeg er na een mooie aanval over rechts en een binnentikker centraal (1-0), maar het antwoord van KSVO was al even knap als snel en Heirwegh duwde na wat geharrewar de rebound binnen. Zo stond het na een paar minuten 1-1. Naar verluidt had KSVO ook een strafschop moeten krijgen, en leek de scheidsrechter in het begin soms zijn verkeerde bril aan te hebben. Een ander niet onbelangrijk detail: de regen stroomde met bakken uit de hemel. Het zorgde ervoor dat goed voetballen onmogelijk werd op het doorweekte veld, en daar had vooral de jonge thuisploeg last van. We zagen wel nog 10 minuten met wat groen-zwarte druk en schoten op doel maar doelman Gillian Verbrugge wist daar wel raad mee. En voor de rest was het een waterballet met glijdende, tackelende en springende spelers, en de geel-zwarten deden dat met volle overgave. Wat de thuisploeg ook probeerde, de organisatie van KSVO gaf geen krimp meer. Meer zelfs, na een fantastische actie van Victor Van Meenen op links kreeg KSVO een hoekschop die Jarno Jourquin heel mooi via de lat binnen knikte. 1-2 na 35 minuten, het 4e doelpunt al van onze verdediger en dat in nog geen half seizoen, faut-le-faire.

Dame Fortuna kiest na de pauze de zijde van geel-zwart

De verzopen spelers namen terecht een iets langere rust, en begonnen met frisse moed aan het 2e deel. Cercle ging op zoek naar de gelijkmaker maar kon het KSVO niet echt moeilijk maken. Omdat er niet echt veel gebeurde vond de scheidsrechter het dan maar aan hem om de show te verzorgen. Hij floot plots een onduidelijke strafschop (voor een fout weliswaar buiten de rechthoek, ofwel voor een handsbal in de volgende fase, ons was het niet duidelijk), wat voor heel wat commotie zorgde. Na een paar minuten (er was nochtans geen VAR) kon die dan toch gegeven worden, en doelman Gillian was wakker gebleven. Hij dook naar de hoek maar stopte de centraal getrapte bal met de benen, weg gelijkmaker. En weg was ook het geloof bij Cercle’tje. KSVO hield alles netjes onder controle, ook al was het intussen opnieuw goed aan het regenen. Kansen zagen we nog amper, we herinneren ons nog een vrije trap van Jourquin, die over leek te gaan maar de doelman moest in extremis toch nog in de trapeze. Aan de overzijde schoot een hoekschop eerst aan iedereen voorbij en doelman Verbrugge stopte eenvoudig het schot dat daarop volgde. KSVO kwam wel nog goed weg toen kort voor tijd een bal binnenkant paal opnieuw het veld in vloog. Dame Fortuna vond eindelijk dat KSVO al genoeg pech gekend heeft dit seizoen. Dat was wel de enige keer dat Cercle nog echt kon dreigen want de geel-zwarte muur was verder niet te slopen.

Rustig ademen na knappe 9 op 9

Dit verslag lijkt wellicht wat warrig maar zo voelde deze wedstrijd ook aan in de zondvloed tijdens het begin van de wedstrijd en de aanhoudende regen in de tweede helft. We hadden door de sobere accommodatie en de jonge thuisploeg (hun oudste speler was 22 jaar) ook het gevoel naar een echte beloftenwedstrijd te kijken want er is geen zittribune noch scorebord in Ruddervoorde, het geboortedorp van ex-Rode Duivel Thomas Buffel, en de weliswaar gezellige kantine langs de korte zijde van het veld nodigt ook niet uit om een wedstrijd goed te volgen.
Maar dat alles kon coach Stefan Leleu en de zijnen niet deren, zij kropen blijgezind met een fraaie 9 op 9 de bus op naar Oudenaarde waar ze volgende week de hekkensluiter Erpe-Mere ontvangen