In de heenwedstrijd viel Nathan Mingiedi in blessuretijd gekwetst uit. En uitgerekend in de tijd die werd over gespeeld, scoorde SC Dikkelvenne de enige treffer in de match.    

Na de deugddoende en meer dan welgekomen zege bij KM Torhout, staat KSVO nu voor een zwaar tweeluik. Volgende week trekt onze ploeg naar Ruddervoorde, waar het de huidige 2de in de stand, Jong Cercle B, partij geeft. Maar morgenavond moet KSVO de weide in tegen SC Dikkelvenne en dat is momenteel dé ploeg in vorm. Op de vorige speeldag klopte het zelfs de ongenaakbare gewaande leidersploeg uit Lokeren.

Wellicht aanpassen aan het terrein, na het winteroffensief van de voorbije dagen

KSVO thuis en uit: het blijft een wereld van verschil. In de laatste 4 uitmatchen scoorde KSVO liefst 12 keer. In de laatste 4 thuismatchen, kon het amper 1 keer scoren. Uit pakte het met 3 gelijke spelen en een zege 6 punten op 12. In eigen huis werd dat amper 2 op 12… Of de staat van het veld er iets mee te maken heeft is moeilijk te zeggen. Feit is dat KSVO dit seizoen op kunstgras heel goed uit de verf komt. Op het synthetische gras in Brakel en Oostkamp werd verdiend gelijk gespeeld, op Torhout werd vorige week gewonnen.
Robbe Vandenheede herinnert zich nog de heenmatch. “Dikkelvenne won in november vorig jaar met 1-0, met een doelpunt ruim in blessuretijd,” weet Robbe nog. “Het is een goed voetballende ploeg die makkelijk de vrije man vindt. Hun veld ligt er altijd goed bij, bij ons is dat een stuk minder. Het wordt dus een beetje afwachten hoe zij zich gaan aanpassen aan de staat van het terrein, dat er door de recente zware regenval zeker niet beter zal bij liggen. Uiteraard zullen zij met veel vertrouwen aan de aftrap komen. Wij kunnen dankzij de winst in Torhout iets vrijer ademen. Deze derby willen we absoluut winnen. Met een gelijkspel gaan we niet gelukkig zijn.”

Van de nood een deugd maken

Robbe Vandenheede, 22 sinds eind december, is ondertussen bezig aan zijn 5de seizoen in geelzwarte loondienst. Zonder de onderbrekingen door Corona, zou hij ongetwijfeld al ruim de kaap van 100 wedstrijden hebben overschreden. Als alles goed verloop, speelt Robbe morgenavond tegen Dikkelvenne zijn 99ste wedstrijd voor KSVO! Volgende week in Ruddervoorde, treedt hij dan waarschijnlijk toe tot “De Oudenaardse club van 100”!
Als buffer voor de verdediging, speel je je meestal niet in de kijker. De zogenoemde ‘positie 6’, is misschien wel de moeilijkste van een elftal. “Uitgeblonken heb ik tot nog toe niet”, weet de student marketing en communicatie. “Ik ben wel bezig aan een vrij constant seizoen. Het mag natuurlijk altijd nog iets beter zijn. Ook ik heb mijn overeenkomst bij Oudenaarde verlengd, maar door het degradatiegevaar heb ik toch een beetje getwijfeld, want ik wil op dit niveau blijven voetballen”. Robbe kwam in het seizoen 2018-2019 – het seizoen dat KSVO degradeerde uit de hoogste amateurklasse – samen met Gilles Van Herreweghe door veel blessures in het elftal en dwong meteen zijn stek, centraal op het middenveld af. Ook Gilles werd titularis op de rechterflank. Van de nood moet men een deugd maken, want dit seizoen zijn er veel parallellen met het seizoen 2018-2019. “Ook dit seizoen kregen we meer dan ons deel van zware letsels,” zegt Robbe. “Dat heeft echter ook zijn positieve kant, want zo ontdekten we zowel Guillaume Cnudde als Victor Van Meenen, twee jongeren die zonder die talrijke geblesseerden misschien nog niet in beeld waren gekomen. Vooral Guillaume, amper zeventien, is voor zijn leeftijd al bijzonder sterk en beslissend.” Zowel Guillaume als Victor zijn nu misschien al de beste transfers voor komend seizoen!
Robbe heeft alvast zin om zaterdagavond voluit voor te gaan “Tegen Dikkelvenne spelen we in de eerste plaats met heel veel goesting”, zegt Robbe Vandenheede. “Uiteraard zou het leuk zijn om hun sterke reeks af te breken, zeker omdat wij de drie punten heel goed kunnen gebruiken. Voor de start van de competitie heb ik nooit gedacht dat we naar onder zouden moeten kijken”, geeft Vandenheede toe. “Met zes op zes waren we goed gestart, maar we hebben op geen enkel moment een reeks van meer dan 4 matchen zonder nederlaag kunnen neerzetten.”

Stefan Leleu: “Dikkelvenne kan ontspannen spelen”

KSVO kan na de hard bevochten zege bij Torhout nu ietsje vrijer spelen. Het verschil met Wetteren en Westhoek, negen speeldagen voor het einde respectievelijk barragist en rechtstreeks degradant, bedraagt vier en vijf punten. Trainer Stefan Leleu was dan ook opgelucht na afloop met de driepunter bij een rechtstreeks concurrent. “Het was een hard bevochten zege en we moesten knokken tot het laatste fluitsignaal. Jammer dat we nu Lorenzo Heirwegh moeten missen. Hij had een voet in de 3 doelpunten in Torhout. We moeten een oplossing zoeken om hem te vervangen.” Over onze tegenstander heeft onze trainer veel lof. “Het is een compact spelende ploeg, die dank zij de goede flow rustig kan spelen. In tegenstelling tot ons, hebben zij nu geen druk meer. Met Dennis Van Vaerenbergh, hebben ze iemand lopen die vlot de weg naar doel vindt, maar eigenlijk is niemand van dat team te onderschatten. Iedereen van ons zal er moeten staan, maar we gaan er voluit voor gaan om die mooie reeks van Dikkelvenne een halt toe te roepen en een stap richting behoud te zetten.”

SC Dikkelvenne de laatste weken in de perfecte flow

SC Dikkelvenne begon met een 7 op 9 aan deze campagne. Op speeldag 4, verloor het in een spektakelmatch met 4-5 van KRC Gent. Hierna volgden nog 4 nederlagen op rij, waardoor Dikkelvenne naar de onderste regionen zakte. Op Torhout werd de broodnodige zege behaald, maar de week erna verloor het tegen Wetteren. KSVO betaalde vervolgens het gelach met een zure tegentreffer in de 96ste minuut. In de volgende 14 matchen verloor de ploeg amper 2 keer. Vooral de recente 25 op 27, zorgde ervoor dat de ploeg nu mag flirten met de top 5.
Momenteel staat de ploeg met 41 punten op 1 punt van het nummer 5, Sparta Petegem. Eendracht Aalst en KSV Oostkamp hebben respectievelijk 1 en 2 punten meer. De Top 3 ligt binnen handbereik van de ploeg uit de Gaverse deelgemeente.
 
1 SC Dikkelvenne – Erpe-Mere United 1-0
2 Jong Cercle - SC Dikkelvenne 0-0
3 Olsa Brakel – SC Dikkelvenne 2-3
4 SC Dikkelvenne – KRC Gent 4-5
5 FC Gullegem - SC Dikkelvenne 3-1
6 SC Dikkelvenne – KVV Zelzate 0-2
7 Sp Lokeren-Temse - SC Dikkelvenne 1-0
8 SC Dikkelvenne – Eendracht Aalst 0-5
9 KM Torhout - SC Dikkelvenne 0-2
10 SC Dikkelvenne - RFC Wetteren 0-2
11 SC Dikkelvenne - KSVO 1-0
12 FC Merelbeke - SC Dikkelvenne 0-0
13 SC Dikkelvenne – KVCSV Oostkamp 3-3
14 Sparta Petegem - SC Dikkelvenne 1-0
15 SC Dikkelvenne – KRC Harelbeke 1-1
16 Jong Essevee - SC Dikkelvenne 2-1
17 SC Dikkelvenne – KVK Westhoek 3-2
18 Eendracht Aalst - SC Dikkelvenne 1-2
19 SC Dikkelvenne - Olsa Brakel 3-0
20 KVV Zelzate - SC Dikkelvenne 1-2
21 KRC Harelbeke - SC Dikkelvenne 1-1
22 SC Dikkelvenne – KM Torhout 3-0
23 SC Dikkelvenne – Jong Cercle 3-1
24 KRC Gent - SC Dikkelvenne 2-3
25 SC Dikkelvenne - Sp Lokeren-Temse 3-1

SC Dikkelvenne scoorde tot op heden 40 doelpunten en bijna de helft daarvan werden genet door Dennis Van Vaerenbergh.

Doelpuntenmakers KSC Dikkelvenne:
19: Van Vaerenbergh Dennis,
4: Mazouz Jassim & Sylla Soriba,
3: De Smet Maxime,
2: Bochet Lilian, Deceuninck Cédric & De Man Preben,
1: Seurynck Vic, Gordts Per, Beshliaha Sascha & De Schrijver Jelle

Met 36 tegendoelpunten zit het ook wel goed bij onze tegenstander. Zij hebben 7 clean sheets

Windstil op de transfermarkt

Op transfervlak is het bij KSV Oudenaarde momenteel windstil. Doelman Simon Van Brussel (Berlare) en Yves Boguhe (Gullegem) zijn tot nog toe de enige nieuwkomers. Enkele jongeren verlaten KSVO. De overeenkomst met Nicolas Mulliez wordt niet verlengd. Jarno Jourquin keert eind dit seizoen terug naar FCV Dender. Nathan Mingiedi verlaat KSVO. “Hij werkt in het Brusselse, heeft daar een appartement en zoekt een club in die regio”, zegt manager Guido Vandenabeele. “Wij wachten even af. We zijn bijna rond met ons huiswerk, maar gaan nog wel iets doen.”

Spelersinfo:

Bij KSVO is Lorenzo Heirwegh geel geschorst. Jesse Martens blijft onbeschikbaar. Achter de namen van Robbe De Waele en Gilles Van Herreweghe staat nog een vraagteken.
Bij bezoeker KSC Dikkelvenne is Preben De Man geel geschorst. Gianni Desmet komt wel terug uit schorsing. Cédric Deceuninck is enkele weken out en ook Koen Pouillon is twijfelachtig met een letsel aan de hamstring.
 


Wedstrijd

zaterdag 01/04 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

28

60

2

KRC Gent

28

46

2

KFC Merelbeke

28

46

2

KFC Sparta Petegem

28

46

2

Cercle Brugge U23

28

46

2

KSV Oostkamp

28

46

7

KSC Dikkelvenne

28

44

8

SC.E. AALST

28

42

9

Jong Essevee

28

41

10

K.S.V.O

28

38

11

KVV Zelzate

28

36

12

Olsa Brakel

28

35

13

FC Gullegem

28

34

14

KM Torhout

28

32

15

RC Harelbeke

28

31

16

RFC Wetteren

28

30

17

KVK Westhoek

28

28

18

EM United

28

9

Kalender

01/04

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

15/04

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Lokeren-Temse

22/04

19u30

K.S.V.O.

-

KVV Zelzate

29/04

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

07/05

15u00

RFC Wetteren

-

K.S.V.O.

14/05

15u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

Topscorers

1

Jerome Mezine

14

2

Matt Demets

10

3

Lorenzo Heirwegh

8

4

Jarno Jourquin

4

5

Robin Van Wambeke

3

6

Victor Van Meenen

2

7

Gilles Van Herreweghe

1

7

Casper de Buysscher

1

7

Mathias Vercauteren

1

7

Nathan Mingiedi

1

7

Kevin Gallo

1

7

Guillaume Cnudde

1