KSVO aan het feest, nadat Lorenzo Heirwegh in de 89ste minuut de winnende treffer binentrapte. (Foto Marina Novinchanova)    

Na de pijnlijke uitschuiver van vorige speeldag tegen Olsa Brakel, wist KSVO wat het moest doen in Torhout: minstens een punt pakken in een wedstrijd die zich aankondigde als heel moeilijk. KM Torhout zakte na een recente 0 op 9 immers weg naar de buik van het klassement. Wedstrijden tussen KSVO en KM Torhout stonden in het verleden vaak garant voor veel doelpunten. KSVO won ooit met 8-1, 5-1 en op de openingsspeeldag met 5-3, maar zelf kreeg het ook wel enkele optaters van de groenzwarten van de Velodroom. Zo slikte KSVO ooit een 5-3 en een 2-5 nederlaag. Ging het in dit belangrijk duel opnieuw dezelfde kant uit?

Mézine opnieuw in de basis bij KSVO, Pyck terug bij KM Torhout.

Bij KSVO noteerden we 1 wijziging. Jérôme Mézine, die de laatste weken in een wat mindere periode zit, startte opnieuw in de basis. Hierdoor verdween Matt Demets opnieuw naar de bank, waar hij het gezelschap kreeg van Robin Van Wambeke, Casper De Buysscher en Nathan Mingiedi M’Pembele. Bij de thuisploeg was Ruben Pyck na lange afwezigheid opnieuw fit en begon meteen in de basis.

Zure strafschopmisser van Mézine

Van een studieronde was er absoluut geen sprake, want de thuisploeg drukte meteen het gaspedaal in. Veel duelkracht, gestalte en no-nonsens voetbal, dat zijn de eigenschappen van de thuisploeg en reeds in de eerste minuut was het alarmfase rood in de Oudenaardse zestienmeter. Pyck zwiepte de bal naar voor, Andries zag zijn poging gestopt worden door Verbrugge, die ook de rebound pakte en zo KSVO voor een heel vroege achterstand behoedde. Pyck en Andries bleven kwelduivels voor de Oudenaardse verdediging en beiden zorgden even later alweer voor gevaar, de poging van de Torhoutse topschutter verdween in hoekschop. Rond het kwartier stak KSVO voor het eerst de neus aan het venster. Een gevaarlijk voorzet van Heirwegh, zeilde richting verste kruising, maar doelman Laleman kon er nog een vingertje tegen zetten. We zagen nu een vrij evenwichtige op- en neergaande wedstrijd, tussen 2 ploegen met een totaal verschillende speelstijl. KSVO probeerde het combinerend, maar kreeg bijzonder weinig tijd en ruimte en Torhout probeerde het met de lange bal, richting snelle flanken. Cnudde draaide zich knap vrij, maar zag zijn schot uitsterven op de vuisten van Laleman. Mézine jaste de rebound over. Aan de overkant zeilde de kopbal van Andries centimeters naast. Iets voorbij het halfuur kreeg KSVO een uitgelezen kans op een voorsprong. Cnudde werd gehaakt in de zestien en de ref wees onverbiddelijk naar de stip. Mézine trapte de elfmeter echter huizenhoog over. Weg kans en Torhout kreeg opnieuw vleugels. Andries kopte pal in de handen van Verbrugge en Van Herreweghe haalde met een correcte tackle de angel uit een gevaarlijk counter. Op slag van rust was er nog een gevaarlijke voorzet van Mestdagh, waar helaas niemand van KSVO er een teentje kon tegenzetten. Gerust werd er met een 0-0 stond in een onderhoudende eerste helft, die het vooral had van zijn spankracht.

Heirwegh doet het in de slotfase

Stefan Leleu bracht Demets in voor Van Meenen, maar de 2de helft leek aanvankelijk een kopie van de eerste te worden. Ook nu kreeg Torhout meteen een reuzenkans. Opnieuw Andries vond Verbrugge op zijn weg en de rebound werd door Pyck van dichtbij over getrapt. Hier kwam KSVO al meteen goed weg. Even later kreeg KSVO een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Heirwegh trapte die in het pak en Mézine maakte deels zijn misser uit de eerste helft goed met een deviatie met het hoofd. Laleman had een heel goede redding in huis, maar was kansloos tegen de rebound van Jourquin (0-1). KSVO trok meteen op zoek naar verdubbeling en Mestdagh zorgde met een lage voorzet voor gevaar. Heirwegh kon aan de eerste paal de bal niet in doel deviëren. Even later kreeg Torhout een vrije trap en scoorde de 1-1. Dit doelpunt was eigenlijk een copy-past van de Oudenaardse goal, want ook hier redde Verbrugge knap, maar was kansloos tegen de rebound uit een scherpe hoek van Pyck. Dubbele pech voor KSVO, want het verloor in die fase ook verdediger Van Herreweghe, die het veld moest verlaten met een diepe vleeswonde aan de enkel. Hij werd vervangen door Mingiedi, die centraal op het middenveld ging spelen. Hierdoor schoof Van De Wiel een bank achteruit naar de rechtsbackpositie. Trainer Leleu bracht met Van Wambeke vers bloed in en onze pocketspits was meteen trefzeker. Hij duwde een voorzet van Heirwegh aan de 2de paal tegen de netten (1-2). Maar net zoals bij het openingsdoelpunt, kon KSVO opnieuw niet lang genieten van zijn voorsprong. En de gelijkmaker van Torhout was opnieuw een copy-past van het eerste doelpunt. Een doelpoging werd onvoldoende weggewerkte en Andries scoorde uit een scherpe hoek de gelijkmaker (2-2). Toch was het KSVO dat in de absolute slotfase het laken definitief naar zich toetrok. Eerst werd een schot van Mingiedi nog afgeblokt, maar kort daarna combineerden Mestdagh en Demets zich een weg op links en na een scrimmage voor doel, duwde Heirwegh de 2-3 tegen de touwen. Dolle vreugde bij de bezoekers en de doodsteek voor de thuisploeg, die in die fase ook nog eens doelman Laleman verloor met een zware schouderblessure. Hij werd voor “The Dying Seconds” vervangen door oude bekende Rodrigue Dutoit. Een alles-of-niets offensiefje eindigde met een wanhoospoging, die tegen de spoorwegberm achter het doel uitstierf.

Ademruimte

Dolle vreugde bij KSVO, zware ontgoocheling bij een heel moedig Torhout. Wat KSVO in de matchen tegen Brakel en Harelbeke niet lukte, lukte vandaag wel: efficiënt zijn in de zone van de waarheid.
KSVO schuift door die zege nu enkele plaatsten op in het klassement en mag zich opmaken om volgende week KSC Dikkelvenne te ontvangen. Dikkelvenne is momenteel dé ploeg in vorm en zette Lokeren-Temse opzij. KSVO zal dat wel moeten doen zonder Heirwegh. Lorenzo, die in alle 3 de doelpunten een voet had, pakte immers zijn 3de gele kaart en moet zo een speeldag brommen.

Wedstrijdinfo:

KM Torhout: Laleman (90’ Dutoit), Devos Arthur, Taillieu, Ballegeer, Andries, Timmerman (68’ Cornillie), Devos Mauro, Pyck (73’ Margo), Oumedjeber (78’ Vermeulen), Huysentruyt en Vandekerckhove

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe (61’ Mingiedi), Spileers, Jourquin, Mestdagh, Vandenheede, Van De Wiel Novinchanova, Heirwegh (90’ De Buysscher), Van Meenen (46’ Demets), Cnudde (71’ Van Wambeke) en Mézine

Doelpunten:

53’ 0-1 Jourquin
59’ 1-1 Pyck
77’ 1-2 Van Wambeke
84’ 2-2 Andries
89’ 2-3 Heirwegh

Gele kaart: Heirwegh (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Ruben Calluy; AR1: Stijn De Meulemeester; AR2: Björn Geert Wydaeghe
 



zaterdag 06/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KFC Mandel United


06/04

19u30

K.S.V.O.

-

KFC Mandel United

14/04

15u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

29

55

2

KVK Ninove

29

52

3

KFC Merelbeke

29

48

4

KSC Dikkelvenne

29

46

5

Cercle Brugge U23

29

44

6

KSV Oostkamp

29

43

6

KFC Voorde-Appelterre

29

43

8

FC Gullegem

29

40

9

K.S.V.O

29

39

9

Jong Essevee

29

39

11

Olsa Brakel

29

38

11

KM Torhout

29

38

13

KRC Gent

29

36

13

KFC Mandel United

29

36

13

KVV Zelzate

29

36

16

RC Harelbeke

29

31

17

KFC Sparta Petegem

29

29

18

RFC Wetteren

29

28

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

6

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1