Annicq De Zitter  KSVO

KSVO speelde op Sparta Petegem bij één van de absolute topploegen van de reeks een uitstekende wedstrijd en werd – iets te karig - beloond met een punt. De week daarna ging het echter zwaar fout tegen degradatieploeg KRC Harelbeke. De Ratjes hadden een heel slechte reeks neergezet en moeten knokken voor het behoud. Bovendien stond bij Harelbeke iemand op het veld met een KSVO-verleden en die in het doel supergemotiveerd was. Vorige week pakte KSVO bij Oostkamp, ook één van de absolute smaakmakers van deze reek, uit met alweer een goede prestatie en werd hiervoor beloond met een punt. Net als na de partij op Petegem, moet KSVO nu opnieuw de weide in tegen een ploeg die in acute degradatienood verkeert en een heel slechte reeks neerzette. Bovendien haalden ze deze week iemand binnen met een KSVO-verleden, die extra gemotiveerd zal zijn, indien hij al op de bank mag plaatsnemen. Gaat KSVO zich 2 keer aan dezelfde steen stoten?

KVK Westhoek: fors teruggevallen na uitstekende start

KSV Oudenaarde herstelde zich snel van de zware dreun die het vorige week kreeg van KRC Harelbeke, met een uitstekende prestatie tegen promovendus en seizoenrevelatie KSV Oostkamp. In een prangende slotfase, moest KSVO alsnog de zege uit handen geven. Zaterdagavond komt KVK Westhoek op bezoek en de fusieploeg kan de punten ook heel goed gebruiken. Na een uitstekende start met 10 punten uit de eerste 4 matchen, kon KVK Westhoek geen enkele van zijn laatste 12 matchen winnen. De oogst in die matchen was bijzonder mager, met 4 puntjes uit evenveel gelijke spelen.
 
1 Jong Essevee - Westhoek KVK 1-4
2 Westhoek KVK - KSV Oostkamp 1-1
3 Westhoek KVK – Erpe-Mere United 2-1
4 FC Wetteren - Westhoek KVK 1-2
5 Westhoek KVK - KSVO 1-2
6 Olsa Brakjel - Westhoek KVK 0-0
7 Westhoek KVK - KRC Harelbeke 0-0
8 Sparta Petegem - Westhoek KVK 4-3
9 Westhoek KVK - KRC Gent 2-1
10 FC Merelbeke - Westhoek KVK 1-0
11 KVV Zelzate - Westhoek KVK 4-1
12 Westhoek KVK – Eendracht Aalst 0-5
13 Sp. Lokeren Temse - Westhoek KVK 3-1
14 Westhoek KVK – Jong Cercle 2-2
15 KM Torhout - Westhoek KVK 1-1
16 Westhoek KVK – FC Gullegem 0-5
17 SC Dikkelvenne - Westhoek KVK 3-2
18 Westhoek – Lokeren Temse 0-2
19 KRC Gent - Westhoek KVK 0-0
20 Westhoek KVK – Olsa Brakel 0-1
21 Westhoek KVK – KFC Merelbeke 0-0
Hierdoor sukkelde de ploeg naar de onderste regionen van de reeks. Maar als we de resultaten van Westhoek verder analyseren, dan moeten we vaststellen dat die ploeg toch onder zijn waarde staat gerangschikt. Het won op Jong Essevee, speelde gelijk tegen Oostkamp en Jong Cercle en haalde 4 op 6 tegen de Gentse Ratjes. Op Petegem werd na een spektakelmatch – dat zijn ze daar kennelijk gewoon! - met 4-3 verloren. Resultaten die een beetje in de lijn liggen van wat KSVO dit seizoen presteert: goed tot heel goed tegen de betere ploegen, maar onderuit gaan tegen de mindere goden.
KVK Westhoek staat samen met RC Harelbeke en FC Gullegem op de voorlaatste plaats met 19 punten uit 21 matchen. De drie ploegen wonnen elk 4 keer, verloren 10 matchen en speelden 7 keer gelijk. KSVO, dat 12de staat, heeft 5 punten meer.
KVK scoorde 22 doelpunten in 21 matchen. In de laatste 4 matchen kon het geen enkele keer scoren. KVK Westhoek incasseerde 38 tegendoelpunten en de verdediging kan 4 clean sheets voorleggen

Doelpuntenmakers KVK Westhoek

8: Copin Janis,
3: Schollaert Olivier
2: Gantois Seppe, Mahieu Valentin en Cremers Jeremie
1: Vercruysse Gilles, Gaillez Gabriel, Willemeyns Marco, Dewilde Yentl en Simoens Laurenz

KVK Westhoek wil Stijn Meert als nieuwe trainer, maar stuit op tegenkanting uit eigen huis.

Het wordt ondertussen money time voor de ploegen die momenteel vechten tegen de degradatie. Zo is Jordi Lemiengre niet langer de trainer van FC Gullegem. Hij wordt opgevolgd door Stefaan Deloose, trainer van de U-18 van Zulte Waregem.
En de slecht resultaten van de voorbije weken, kosten uiteindelijk het hoofd van trainer Bruno Debo, sinds 3 seizoenen aan het roer bij onze komende tegenstander KVK Westhoek.
Deze week viel het nieuws te noteren, dat men een vervanger heeft gevonden voor de ontslagen trainer Debo. Dat zou niemand minder dan de bij KSVO bekende Stijn Meert worden. De 44-jarige gewezen speler van onder andere Kortrijk, Zulte-Waregem, STVV en KSVO, werd eerder dit jaar omwille van extra sportieve redenen de laan uitgestuurd bij KM Torhout.
Stijn Meert kan mogelijk debuteren met zijn nieuwe ploeg tegen één van zijn ex-ploegen. Stijn was ook één seizoen trainer bij KSVO en dit seizoen op de openingsspeeldag verloor hij al met 5-3 tegen KSVO, toen als trainer van KM Torhout. We weten nu al zeker, dat Stijn supergemotiveerd zal zijn bij zijn terugkeer naar het Thienpontstadion en dat gevoel zeker op zijn nieuwe spelersgroep zal willen overbrengen. Maar zoals verder staat te lezen, is er tegenkanting bij de aanstelling van Meert als nieuwe trainer…

Koen De Bleeckere, sportief manager Westhoek: “Meert heeft voor onze club het perfecte profiel.”

Sportief manager en gewezen coördinator van de KSVO-jeugdwerking, Koen De Bleeckere, geeft uitleg. “Samen met ons bestuur, hakten we dinsdagavond de knoop door in het voordeel van de coach die in mei van vorig jaar nog promoveerde met KM Torhout maar er in oktober werd ontslagen. Het profiel van Meert kwam perfect overeen met wat wij zochten. Net als afgelopen dinsdag zal Dominique Cauwelier donderdagavond nog de training leiden. Vóór de avondtraining zal Stijn Meert aan de groep voorgesteld worden en de sessie vanop afstand volgen. Zaterdagavond in Oudenaarde zal Meert wel al op de bank zitten in een poging om Westhoek na 12 matchen zonder zege eindelijk nog eens een zege te bezorgen.”
Velen fronsten toch even de wenkbrauwen bij de aanstelling van Stijn Meert als nieuwe trainer van KVK Westhoek. “Ook voor de buitenwereld was het een verrassing dat de keuze van Westhoek op Meert viel als opvolger van Bruno Debo, van wie intern bij Westhoek al eerder beslist was om na het seizoen afscheid te nemen”, vervolgt De Bleeckere. “We hadden al een profiel opgesteld waaraan de toekomstige trainer moest voldoen. We waren op zoek naar een trainer die aandacht had voor jeugd en voor doorstroming wilde zorgen, bereid was met de assistenten Dominique Cauwelier en Frederik Boutten samen te werken en de reeks kende”. Koen De Bleeckere nodigde Stijn Meert zaterdag al uit voor een lang gesprek. Zij kenden elkaar al, want toen De Bleeckere jeugdcoördinator was bij KSVO, debuteerde Meert er als hoofdtrainer. Het bleek nog steeds te klikken. Ook het bestuur van Westhoek zette het licht op groen en liet dinsdagavond de keuze op Meert vallen. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben onze tijd genomen om uitgebreid te praten met de diverse kandidaten”, aldus Koen De Bleeckere. “Stijn Meert kwam daar heel goed uit en voldeed aan de verwachtingen die wij van een coach verlangen. Het beeld van Stijn dat door de buitenwereld werd geschetst, is niet het beeld dat wij van hem kregen. Hij heeft de perceptie tegen gehad, maar we zijn ervan overtuigd dat Stijn de juiste man op de juiste plaats is. Hij had een mooie profcarrière, is in het bezit van een Pro Licence, trainde de beloften van Zulte Waregem en kent deze competitie en veel spelers. We zijn ervan overtuigd dat we met een gedreven voetbalman zoals Stijn Meert met succes nog dertien finales zullen spelen en het behoud zullen afdwingen.” Stijn Meert tekende voor anderhalf jaar bij KVK Westhoek.
Vandaag verscheen echter in de kranten het nieuws, dat er twijfel bestaat over de aanwerving van Meert. Het was de bedoeling dat Meert donderdagavond zou voorgesteld worden aan de spelersgroep en de training ook zou bijwonen in aanloop naar de belangrijke wedstrijd van komende zaterdag. In het Crackstadion was donderdagavond echter geen spoor van Meert te bekennen. Navraag leert dat de samenwerking op losse schroeven staat, omdat de hoofdsponsor niet zou akkoord zijn. “Het staat voorlopig on hold”, legt voorzitter Willy Lamaire uit. “Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen. Of er een mogelijkheid is dat de samenwerking toch nog doorgaat? Dat wordt bekeken.” Wordt vervolgd.

Stefan Leleu wil eindelijk eens winnen tegen een staartploeg

Trainer Stefan Leleu kwam heel kort nog eens terug op het zure puntenverlies in blessuretijd bij KSV Oostkamp. “Natuurlijk is het pijnlijk wanneer je in de extra time nog een gelijkmaker moet slikken. Wanneer je achteraf dan ziet op de beelden dat één van onze spelers ten onrechte wordt afgevlagd, 1 meter op de eigen speelhelft als je alleen op de doelman kan afgaan, ben je inderdaad gefrustreerd,” zegt Stefan Leleu. “Maar dat zijn fases waar je door moet gaan als sporter. Die momenten moeten je als individuele sporter mentaal sterker maken en terzelfdertijd het team sterker maken, in hun opdracht om elke wedstrijd er nog meer vol voor te gaan.”
De komende match tegen KVK Westhoek wordt heel belangrijk. “Het is een wedstrijd met wel wat belang, gezien hun klassement en het onze,” zegt de Oudenaardse trainer, die ook weet heeft van de mogelijke trainerswissel bij onze komende tegenstander. “Westhoek haalde in de Wintermercato ook nog eens enkele nieuwe spelers binnen”, waarschuwt Leleu. Dirk-Jan De Waegemaeker is een spits en Maxime Thiel een linkse centrale verdediger. Met Jérémie Creemers, Jason Robaeys, Laurenz Simoens, Valentin Mahieu en Maxence Dannel lopen er toch spelers rond met een pak ervaring. KVK Westhoek is wel degelijk een goed team. De puntendeling tegen KFC Merelbeke toont het effect van de wissel al aan. Het wordt een zware wedstrijd, wellicht vergelijkbaar met het duel tegen Harelbeke, al hoop ik wel op een beter resultaat. We moeten eindelijk eens een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent winnen. Tegen de toppers doen we het niet onaardig, maar in de strijd om het behoud is winnen van een ploeg die onder ons staat veel belangrijker. Winnen we van de West-Vlamingen, dan hebben we 27 punten en gaapt er al een kloof van acht punten met Westhoek. Een extra pigment in deze match is de aanwezigheid van gewezen speler Omar Lekhechine, gewezen TVJO en scout Koen De Bleeckere en dus mogelijk Stijn Meert.”
Hopelijk denkt men terug aan het debacle van tegen KRC Harelbeke en stoot KSVO zich geen 2 keer aan dezelfde steen…

Spelersinfo:
 
Er werd deze week heel goed getraind met de focus op Westhoek. Enkel Lorenzo Heirwegh is nog een twijfelgeval. Op Oostkamp bleef hij aan de rust in de kleedkamer met een adductorenletsel. Jesse Martens maakte, voor het eerst sedert de openingsmatch van de competitie thuis tegen Torhout, in de 2de helft zijn opwachting. Milan Cambier, die na kruisbandletsel al even met de groep trainde, moet wat afremmen. Nathan Mingiedi is fit. 
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1