Gillian Verbrugge staat ook volgend seizoen onder de lat bij KSVO en wil op Sparta Petegem een 3de clean sheet behalen  Annicq De Zitter  KSVO

Kan KSVO de positieve flow, waarin het momenteel verkeert, doortrekken op het veld van Petegem-Aan-De-Leie? Onze ploeg begon goed aan het nieuwe kalenderjaar met een 4 op 6 tegen Oostkamp en Merelbeke, ondanks toch nog een resem afwezigen. Sparta Petegem is echter ook sterk op dreef met 5 opeenvolgende zeges en wil zijn leidersplaats zeker verstevigen. Mits een zege profiteert het zeker van het resultaat van de match tussen de Lokeren-Temse en Jong Cercle, het nummer 2 en 3 in de stand.

Doelman Gillian Verbrugge wil graag 3de clean sheet

KSVO-doelman Gillian Verbrugge verlengde deze week zijn contract en begint dus volgend seizoen aan zijn 4de campagne. Hij kijkt alvast uit naar de derby tussen Sparta en KSVO. “Het is voor ons een leuke uitdaging, zeker na onze recente 4 op 6. Tegen Merelbeke speelden we, zonder vier geschorste spelers, een degelijke partij en konden we eindelijk nog eens de nul houden en dat was al geleden van speeldag 2, toen we met 0-1 gingen winnen op Erpe-Mere United. Daar putten we extra vertrouwen uit”
Thuis tegen Petegem verloor KSVO met 2-3 nadat het in de tweede helft een 0-2 achterstand ophaalde, maar vijf minuten voor tijd toch in het verlies werden geduwd. “Ja, Petegem is gewoon een heel goede ploeg met sterke flanken en met Davy Joye die deze flankspelers perfect weet te vinden”, gaat Verbrugge voort. “Het is een ploeg, die al lang samenspeelt en teert op veel automatismen. Het is ook een ploeg met veel duelkracht. Het zal zondag een felle wedstrijd worden. Ik hoop dat ik voor de derde keer dit seizoen de nul kan houden. Inderdaad, clean sheets pak je met het team, maar als doelman ben je daar onbewust wel wat mee bezig. Twee clean sheets tot nog toe, eigenlijk is dat te weinig. Ik hoop die statistiek wat op te krikken, want dan heb je minstens een punt.”
Intussen verlengde Gillian zijn overeenkomst bij KSV Oudenaarde. Hij genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij grote buur KMSK Deinze en passeert elke week enkele keren het stadion van Sparta Petegem, maar kwam in het verleden nooit in contact met de sportieve cel van de groen-zwarten. “Twee spelers van Petegem ken ik vrij goed”, besluit Verbrugge. “Met Ralph Ameys en Maxime Maes heb ik bij de jeugd van AA Gent gespeeld.”

Sparta Petegem op kruissnelheid

Na een wat aarzelende start, is Sparta Petegem, de kampioen van vorig seizoen, nu goed op dreef. Het won afgelopen woensdag een inhaalduel tegen Cercle Brugge. De inzet van die match was de eerste plaats.
Sparta Petegem staat na 18 wedstrijden op de 1ste plaats met 37 punten. Lokeren Temse volgt op 1 punt, Jong Cercle op 2. De ploeg won 11 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 1 keer. Merkwaardig is dat Petegem op speeldag 13 werd weggespeeld op toenmalig leider Eendracht Aalst, maar sindsdien een knappe 15 op 15 behaalde en Eendracht Aalst daarna liefst 5 keer op rij verliest
 
Speeldag Wedstrijd Score
1 OOSTKAMP VC SV - PETEGEM SPARTA KFC 4 - 2
2 PETEGEM SPARTA KFC - MERELBEKE KFC 2 - 0
3 OUDENAARDE SV - PETEGEM SPARTA KFC 2 - 3
4 PETEGEM SPARTA KFC - BRAKEL OLSA 2 - 2
5 WETTEREN R.FC - PETEGEM SPARTA KFC 1 - 2
6 PETEGEM SPARTA KFC - LOKEREN-TEMSE KSC 1 - 1
7 TORHOUT KM - PETEGEM SPARTA KFC 4 - 1
8 PETEGEM SPARTA KFC - WESTHOEK KVK 4 - 3
9 PETEGEM SPARTA KFC - HARELBEKE RC 1 - 0
10 GENT RACING CLUB K. - PETEGEM SPARTA KFC 1 - 1
11 PETEGEM SPARTA KFC - JONG ESSEVEE 1 - 0
12 PETEGEM SPARTA KFC - ZELZATE K.VV 2 - 2
13 EENDRACHT AALST SC - PETEGEM SPARTA KFC 3 - 0
14 PETEGEM SPARTA KFC - DIKKELVENNE SC 1 - 0
15 ERPE-MERE UN. - PETEGEM SPARTA KFC 0 - 3
17 GULLEGEM FC - PETEGEM SPARTA KFC 1 - 5
18 BRAKEL OLSA - PETEGEM SPARTA KFC 1 - 3
16 PETEGEM SPARTA KFC - JONG CERCLE 2 - 0KFC Sparta Petegem scoorde 36 doelpunten en incasseerde 25 tegentreffers. Het kan 5 clean sheets voorleggen

De 36 doelpunten werden gescoord door:
 
7: Lorenzo Berwouts
5: Riennes Van Borm, Davy Joye
4: Thomas Vande Velde, Anton Van Borm,
3: Maxime Maes, Olivier Luckx
1: Robbe Van Steenkiste, Ralph Ameys, Sam Blancke, en Gianni Swennen
1 owngoal

Stefan Leleu wil vel duur verkopen bij de leidersploeg

Wedstrijden tussen beide ploegen zijn altijd aangenaam om volgen en het is altijd leuk en leerrijk voor een jonge spelersgroep, om op bezoek te gaan bij de leidersploeg. “We mogen op bezoek bij de ploeg die sinds afgelopen woensdag op de leidersplaats staat”, zegt trainer Stefan Leleu. “Het is een leep, uitgekookt en ervaren team, waarvan het gebinte er reeds jarenlang staat en daardoor teren ze op veel automatismen. Ze hebben snelheid, kracht en geslepenheid, zeker met de broertjes Riennes en Anton Van Borm en Davy Joye. Het wordt een taaie brok om bij de leider iets te rapen, maar zoals elke wedstrijd zullen we ons vel duur verkopen en trachten onszelf te belonen.”
Onze trainer herinnert zich nog de match van vorig jaar, toen Petegem het na ook al een midweekmatch tegen Olsa Brakel, bijzonder moeilijk had en in de “Dying Seconds” de gelijkmaker van Nicolas Mulliez op de kruising zag uiteenspatten. “Vorig jaar verloren we daar nipt en onverdiend, na een felbevochten wedstrijd. Hun midweekmatch tegen Jong Cercle werd gevolgd door onze scout De wedstrijd tegen Jong Cercle is bekeken door onze scout Roger Vandergucht. Hij zag een heel volwassen voetballend Petegem, dat aan het langste eind trok tegen een jong en enthousiast Cercle.”
Of de midweekmatch bij Petegem in de benen blijft hangen? “Dat geloof ik niet”, antwoordt Stefan Leleu. “Zij hebben toch voldoende rust tussen woensdag en zondag om paraat te zijn.”

Spelersinfo:

KSVO recupereert alvast de 4 geschorsten Gilles Van Herreweghe, Vladi Van De Wiel, Niels Mestdagh en Robin Van Wambeke. Zowel Nicolas Mulliez als Robbe De Waele hebben de wedstrijd van vorige week zonder averij doorstaan. Ook Jesse en Nathan hebben ondertussen een volledige trainingsweek achter de rug en staan dichterbij hun rentree. De bedoeling is ook, dat Casper De Buysscher volgende week ook een volledige training kan afwerken, inclusief de wedstrijdvormen. Op het einde van de maand zou hij dicht bij een volledig herstel moeten geraken. De revalidatie Van Milan Cambier verloopt vlot en mogelijk kan hij volgende week de opwarming meedoen en zo voorzichtig verder stap voor stap werken aan zijn terugkeer op training.

Verder bouwen aan de ploeg voor komend seizoen

“Het zal nodig zijn dat we iedereen recupereren, want er moeten nog meer dan voldoende punten gesprokkeld worden,” beseft Stefan Leleu, die ook nog verwijst naar de huidige contractbesprekingen en verlengingen die er al zijn. “Sportief manager Guido Vandenabeele is héél goed bezig met de uitbouw van het team voor volgend seizoen. Het meest in het oog springend zijn de vele contractverlengingen van onze eigen clubspelers. Onze youngsters Victor Van Meenen, Guillaume Cnudde en Thimo Spileers hebben reeds verlengd en er zitten er nog in de pipeline.”
 


Wedstrijd

zaterdag 04/02 om 19u30

K.S.V. Oostkamp

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

20

42

2

KFC Sparta Petegem

20

41

3

Cercle Brugge U23

20

36

3

KSV Oostkamp

20

36

5

KRC Gent

20

35

6

SC.E. AALST

20

33

7

KFC Merelbeke

20

30

7

KVV Zelzate

20

30

9

Jong Essevee

20

29

10

KSC Dikkelvenne

20

28

11

Olsa Brakel

20

24

12

K.S.V.O

20

23

12

RFC Wetteren

20

23

12

KM Torhout

20

23

15

FC Gullegem

20

19

16

KVK Westhoek

20

18

16

RC Harelbeke

20

18

18

EM United

20

9

Kalender

04/02

19u30

K.S.V. Oostkamp

-

K.S.V.O.

11/02

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

18/02

18u30

Jong Essevee

-

K.S.V.O.

25/02

20u00

K.S.V.O

-

Olsa Brakel

Topscorers

1

Jerome Mezine

11

2

Lorenzo Heirwegh

5

2

Matt Demets

5

4

Casper de Buysscher

1

4

Mathias Vercauteren

1

4

Nathan Mingiedi

1

4

Robin Van Wambeke

1

4

Kevin Gallo

1

4

Victor Van Meenen

1

4

Guillaume Cnudde

1

4

Jarno Jourquin

1