Jerome Mezine scoorde, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel    

Na de deugddoende driepunter tegen Oostkamp, mocht KSVO zich alweer opmaken voor een thuismatch. Tegenstander FC Merelbeke naaide KSVO in de heenronde een zware nederlaag aan en KSVO was dus uit op revanche. De ploeg van Stefan Leleu moest echter heel wat spelers wisselen. Maar als de nood het hoogst is, is de eigen jeugd nabij.

Elio Verswijver aan de aftrap

Voor aftrap van deze match werd gevreesd voor 11 afwezigen, maar er was toch wat licht aan het einde van de tunnel. Van Herreweghe, Mestdagh, Van De Wiele en Van Wambeke waren geel geschorst, Martens, Mingiedi, Cambier en De Buysscher nog steeds afwezig wegens blessure. Nicolas Mulliez en Robbe De Waele stonden, weliswaar zonder ook maar enig matchritme, wel aan de aftrap. Nicolas speelde centraal achterin, Robbe centraal op het middenveld, in steun van zijn voornaamgenoot Robbe Vandenheede. Met Matt Demets, slachtoffer van een schouderluxatie, werd aanvankelijk geen risico genomen. Hij begon op de bank.
Als de nood het hoogst is, is de jeugd nabij. En deze keer was het de beurt aan Elio Verswijver om te debuteren. Stefan posteerde de 19-jarige op links, terwijl Victor Van Meenen op de rechterflank te vinden was.

Moeilijke weersomstandigheden lieten vlotte combinaties niet toe.

De wedstrijdomstandigheden waren verre van ideaal, met een strakke wind en een zwaar veld. Het jonge KSVO was niet onder de indruk van de ploeg die ons in de heenronde nog een zware nederlaag aansmeerde en versierde de eerste kans. Na balverlies op het middenveld, kreeg Cnudde een schietkans, maar hij werd nog net afgeblokt door de doelman. Zoals te verwachten eiste Merelbeke de bal op, maar de Oudenaardse verdediging stond goed gepositioneerd en gaf nauwelijks iets weg. Halverwege de eerste helft moest doelman Maes voor het eerst de mouwen opstropen. Hij had heel wat moeite met een vrije trap van Heirwegh en moest laag uitvallend een hoekschop toestaan. Even later viel aan de overkant de eerste bezoekende kans te noteren, toen de kwieke Falzone kon voorzetten, maar Binst kopte over. Heirwegh werd vervolgens diep gestuurd, maar had in kansrijke positie teveel moeite om op het hobbelige veld de bal te controleren en hij trapte naast. Rusten werd er gedaan met een brilscore na een matig eerste helft, waarin het jonge KSVO goed stand hield.

Heel veel commotie rond afgekeurde goal van Mézine.

Dezelfde protagonisten aan de aftrap van de 2de helft, maar het spelbeeld veranderde nauwelijks. Merelbeke had iets meer balbezit, maar de passing verliep bijzonder slordig. Na een knappe solo van Falzone was er al even knap verdedigend werk van de na 6 maand blessureleed wederoptredende Mulliez. Op een voorzet van El Hamdaoui kon Binst geen kracht steken op zijn kopbal, die ver naast verzeilde. In de 2de helft moesten we het dus doen met deze halve kansjes, tot Mézine werd diep gestuurd door Heirwegh. Jérôme maakte het heerlijk af, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Later zou blijken dat na het bekijken van de wedstrijdbeelden, er van buitenspel geen sprake was…
In de slotfase probeerde Merelbeke het met powerplay, maar onze jonge garde werkte zich te pletter. Verswijver, Spileers en Van Meenen gaven defensief geen krimp en Cnudde zorgde met enkele snedige acties voor dreiging aan de overkant. Dat onze jongens alles hebben geven, was duidelijk te zien aan de wissels van Van Meenen en Cnudde, die geteisterd werden door krampen. KSVO sleepte uiteindelijk dan ook een terecht punt uit de brand in een match die door omstandigheden – zwaar veld en een zwaar geteisterde ploeg – weinig spektakel bracht. Maar dat mocht voor één keer wel door de vingers worden gezien.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Meenen (72’ Decuypere), Mulliez, Spileers, Jourquin, Verswijver, Vandenheede, De Waele (68’ Demets), Heirwegh, Cnudde (90’ Gallo) en Mézine

KFC Merelbeke: Maes, De Mey (80’ Oduro), Verhelst, Rogiers, Verheyden (68’ Van Laere), El Hamdaoui, Lievens, Falzone, Verkindere, Van Den Winckel en Binst (80’ Van Buyten)

Gele kaarten: Mulliez, Heirwegh (KSVO), Rogiers, El Hamdaoui, Lievens en Verkindere

Wedstrijdleiding: Ref: Calluy Ruben; AR1: Fiers Thomas; AR2: De Roeck Tom
 


Wedstrijd

zaterdag 04/02 om 19u30

K.S.V. Oostkamp

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

20

42

2

KFC Sparta Petegem

20

41

3

Cercle Brugge U23

20

36

3

KSV Oostkamp

20

36

5

KRC Gent

20

35

6

SC.E. AALST

20

33

7

KFC Merelbeke

20

30

7

KVV Zelzate

20

30

9

Jong Essevee

20

29

10

KSC Dikkelvenne

20

28

11

Olsa Brakel

20

24

12

K.S.V.O

20

23

12

RFC Wetteren

20

23

12

KM Torhout

20

23

15

FC Gullegem

20

19

16

KVK Westhoek

20

18

16

RC Harelbeke

20

18

18

EM United

20

9

Kalender

04/02

19u30

K.S.V. Oostkamp

-

K.S.V.O.

11/02

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

18/02

18u30

Jong Essevee

-

K.S.V.O.

25/02

20u00

K.S.V.O

-

Olsa Brakel

Topscorers

1

Jerome Mezine

11

2

Lorenzo Heirwegh

5

2

Matt Demets

5

4

Casper de Buysscher

1

4

Mathias Vercauteren

1

4

Nathan Mingiedi

1

4

Robin Van Wambeke

1

4

Kevin Gallo

1

4

Victor Van Meenen

1

4

Guillaume Cnudde

1

4

Jarno Jourquin

1