Gilles Van Herreweghe, hier de bal afschermend voor doelman Gillian Verbrugge, is 1 van de 4 spelers, die een fatale 3de gele kaart pakten en er zaterdag niet zullen bijzijn. (foto: Rudy Schiettecatte)    

KSV Oudenaarde begon op een schitterende manier aan het nieuwe kalenderjaar met een knappe zege tegen seizoenrevelatie KVCSV Oostkamp. De Oudenaardse jongeren eisten ook nu een hoofdrol op. Minpunt waren een handvol gele kaarten en opnieuw een geblesseerde speler, zodat het zaterdag alweer zwaar puzzelen wordt voor trainer Leleu.

Jongeren aan het kanon

Tegen Oostkamp stonden met Guillaume Cnudde (17), Thimo Spileers (20), Jarno Jourquin (21), Gillian Verbrugge (22), Vladi Van De Wiel (22), Robbe Vandenheede (22) en Gilles Van Herreweghe (22) liefst 7 “millenniumboys” aan de aftrap. Na het uitvallen van Demets dropte Leleu Victor Van Meenen (17) in de ploeg en in het slot viel ook Robin Van Wambeke (19) nog in. “Wie goed genoeg is, is oud genoeg”, weten ze nu ook in Oudenaarde.
Na het uitvallen van Demets na amper een kwartier, speelde KSVO in het aanvallende compartiment met twee 17-jarigen, die meer dan hun aandeel hadden in deze zege: Guillaume Cnudde en Victor Van Meenen, de vervanger van Demets. Beide spelers, die samen nog niet zo oud zijn als spitsbroeder Jérôme Mézine, scoorden elk hun doelpunt en Guillaume zorgde zelfs nog voor de assist bij het doelpunt van Mézine. Guillaume Cnudde, een kleinzoon van gewezen KSV Waregem-speler Philippe Desmet, pikte de bal mee op de rand van de zestienmeter en plaatste die hard en precies tegen de binnenkant van het zijnet, goed voor de 3-1. Oostkamp scoorde wel opnieuw tegen na een handsbal van Van Herreweghe, maar in de slotfase zorgde invaller Robin Van Wambeke als 19-jarige dan nog eens voor de assist bij de bevrijdende 4de treffer.

Knap debuut van Jourquin, centraal achterin naast Spileers.

Achteraan durfde Stefan Leleu het aan om nieuwkomer Jarno Jourquin (21 jaar) meteen in de basis te droppen. Na nauwelijks 2 trainingen, stond de gehuurde Jourquin meteen centraal achterin naast Thimo Spileers (20 jaar).
“Een mooier debuut kon ik niet bedenken”, glunderde Jourquin na de wedstrijd. “Al was het in het slot wel nog stressen toen de bezoekers de bal voor doel gooiden. Uiteraard hadden we liever de nul op het bord gehouden, maar dat we winnen is het belangrijkste. Ik vond het een rare match. Na de 2-0 zag het er goed uit, maar na de 2-1 werd het opnieuw spannend. We diepten de score verder uit, maar Oostkamp sloeg een tweede keer terug. Toen was het pompen of verzuipen. We bleven overeind en tekenden na een schitterende aanval nog voor een vierde doelpunt. Ik ben naar Oudenaarde gekomen om te winnen. De toon is gezet.”
Jourquin was grof wild op de transfermarkt. “Bij FCV Dender kwam ik niet aan spelen toe, maar ik bleef wel hard trainen. RFC Wetteren en KVV Zelzate hadden ook interesse, maar ik koos voor Oudenaarde. Al vanaf januari was er heel concrete interesse. Dit is een bewuste stap in mijn carrière. Als ik me hier in de kijker kan spelen, kan me dat in de toekomst verder helpen om opnieuw hogerop te klimmen. Dit is een huurovereenkomst en dus moet ik in principe na het seizoen terug naar Dender”, aldus de centrale verdediger, die graag op een mooie manier uitvoetbalt.

Stefan Leleu uitermate tevreden met juiste mentaliteit van zijn spelers.

“Ik ben dik tevreden”, zei een glunderende Leleu achteraf op de persconferentie. “Nieuwkomer Jarno Jourquin toonde meteen zijn waarde. Ik heb niet getwijfeld om hem meteen in de ploeg te droppen. Bij Dender trainde hij meer dan hier. Hij is dus helemaal fit. En een linkervoet als centrale verdediger, je vindt zo’n type niet veel. Mijn spelers hebben er voor geknokt tegen een vooral na de rust sterk Oostkamp. Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijden. Dat studenten nu even moeten focussen op de examens zal betekenen dat het behelpen wordt op training, maar daar vinden we wel een oplossing voor. Nu moeten we vooral genieten van dit schitterende resultaat.”

Het wordt zaterdag zwaar puzzelen voor KSVO tegen FC Merelbeke

In de euforie van die toch onverwachte maar dik verdiende zege tegen KVCSV Oostkamp, viel er ook minder goed nieuws te rapen richting match tegen FC Merelbeke. KSVO slikte in de heenronde een zware 6-1 nederlaag, op het veld in De Pinte, waar Merelbeke momenteel zijn thuismatchen afwerkt. De jongens van trainer Leleu hebben dus duidelijk nog iets recht te zetten. Met welke ploeg dit gaat gebeuren, is momenteel koffiedik kijken. In het Worst Case Scenario, is de kans reëel dat trainer Stefan Leleu een gans elftal moet missen! Alhoewel er in de ziekteboeg toch licht te bespeuren is aan het einde van de tunnel, is in principe nog niemand van de langdurig gekwetsten al klaar. Milan Cambier werkt na zijn knieoperatie als een bezetene aan zijn revalidatie. Casper De Buysscher kan pas eind januari de training hervatten, Nathan Mingiedi wacht op het resultaat van zijn scan. Jesse Martens, Robbe De Waele en Nicolas Mulliez zijn pas begonnen met trainen. Tijdens de match van afgelopen zaterdag viel dan ook nog eens Matt Demets al vroeg uit met een schouderluxatie. Komt er dan nog bij dat de scheidsrechter afgelopen zaterdag vooral in het laatste halfuur een “Lahoz"-moment had, met liefst 8 gele kaarten, waarvan vooral KSVO het slachtoffer werd. Vladi Van De Wiel, Niels Mestdagh, Gilles Van Herreweghe en Robin Van Wambeke pakten hun fatale 3de gele kaart, waardoor ze geschorst zijn tegen FC Merelbeke. Maar dit seizoen slaagt Stefan Leleu er als geen ander in, om toch oplossingen te vinden voor de selectieproblemen. Benieuw naar wat hij zaterdag uit zijn hoed zal toveren.
 zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1